Ανατροπή δεδομένων στον υποβιβασμό!

26/03/2015 - 15:43

Μπορεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου να μην ήταν ξεκάθαρο τι ισχύει και τι όχι αναφορικά με τον υποβιβασμό στην Α' Κατηγορία, αφού δεν είχε αποσαφηνιστεί αν ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας δήλωσε τελικά συμμετοχή ή αποσύρθηκε από την κλήρωση.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως η Άναξος που τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία υποβιβάζεται απ' ευθείας και οι τέσσερις ομάδες των θέσεων 11 -14 θα αγωνίζονταν στα play offs για την παραμονή τους στην κατηγορία. Τελικά, έπειτα από παρέμβαση της ΕΠΣ Λέσβου στην ΕΠΟ έγινε γνωστό πως ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας είναι ο τελευταίος της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει ότι παίρνει την απ' ευθείας οδό για τη Β' και στοςυ αγώνες κατάταξης θα παίξουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 12-15.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει πλέον γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα πάνε στα μπαράζ, αφού δεν αλλάζει κάτι μαθηματικά την τελευταία αγωνιστική. Ερμής Παμφίλων (34β.), Παλλεσβιακός (34β.) και Πολιχνίτος (37β.) μπορούν να αισθάνονται άνετα πλέον, κανονίζοντας τις... διακοπές τους, αφού τα εναπομείναντα εισιτήρια προς τη Β' Κατηγορία θα προαπαθήσουν να αποφύγουν ο Αετός Λουτρών (28β.), ο Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους (28β.), η Προοδευτική Σκ. Καλλονής (13β.) και η Άναξος (7β.).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει δηλαδή μόνο η τελική κατάταξη ανάμεσα σε Αετό και Αλκιβιάδη. Η ομάδα των Λουτρών φιλοξενείται από τον Παλλεσβιακό και εκείνη του Κάτω Τρίτους αγωνίζεται στην έδρα του Οδυσσέα Ελύτη. Η ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα θα έχει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα μπαράζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος, οι δυο τους θα οδηγηθούν σε απόλυτη ισοβαθμία, αφού έχουν κερδίσει ο ένας στην έδρα του άλλου με το ίδιο σκορ (1-3). Βάσει του ΚΑΠ προκύπτει αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για να αποσαφηνιστεί η βαθμολογική τους θέση στον πίνακα, εκτός αν η ΕΠΣΛ αποφασίσει να λάβει ως κριτήριο τη συνολική διαφορά τερμάτων, με τον Αετό Λουτρών αυτή τη στιγμή να βρίσκετυαι στο -21 (38-59) και τον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους στο -22 (26-48). 

Πάντως, η ΕΠΣ Λέσβου όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει εγκαίρως την κατάσταση και αναμφίβολα το γεγονός ότι φτάνουμε μια αγωνιστική πριν το τέλος για να ενημερωθούν οι ομάδες ότι τελικώς στο πρωτάθλημα "συμμετείχε" και ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το σκεπτικό της υπόθεσης.

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey