Στα ουράνια ο Όλυμπος, νίκη σωτηρίας για Παλλεσβιακό

07/04/2019 - 17:55 Τελευταία τροποποίηση στις 07/04/2019 - 21:28

Ένας βαθμός χωρίζει πλέον τον Όλυμπο από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου μετά την νίκη του 2-1 επί του Αετού στο ματς της χρονιάς, με τους ανθρώπους του Ολύμπου να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Η Αναγέννηση που περίμενε καλά μαντάτα από την Αγιάσο έκανε το χρέος της απέναντι στον Ανδρονικά κερδίζοντας 1-3, όμως αυτή η νίκη στην ουσία δεν βοήθησε κάπου καθώς παρέμειναν οι 9 βαθμοί απόστασης από τον πρώτο Όλυμπο, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές. Ο Διαγόρας κέρδισε και αυτός με ανατροπή 2-1 τον Αρίων σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ καλό παιχνίδι έγινε στον Μεσότοπο με τον Ατρόμητο να φεύγει νικητής με σκορ 2-4.

Ο Παλλεσβιακός στον άλλον όμιλο πήρε σπουδαία νίκη 2-1 με αντίπαλο τον Αιγέα και η Προοδευτική σημείωσε 3 τέρματα απέναντι στον Αίγειρο. Τέλος, ο Οδυσσέας κέρδισε 3-2 τον Πολιχνίτο και ο Αλκιβιάδης γνώρισε την συντριβή από τον Απόλλων στην έδρα του με το τελικό 0-6.

A Όμιλος

11η Αγωνιστική (7/4, 16:00)

ΑΟ Μεσοτόπου - Ατρόμητος Ανεμώτιας (1-3) 2-4
Βασιλακάκης, Κακαδέλλης, Συκάς - Γήπεδο Μεσοτόπου
Παρατηρητής: Πελέκος

Με τέσσερα τέρματα ο Ατρόμητος πέρασε από την έδρα του Μεσότοπου. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ιντζές άνοιξε το σκορ και ο Τσιπάς για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 20’. Οι παίκτες του Ατρόμητου δεν πτοήθηκαν και σημείωσαν ακόμα δύο τέρματα πριν το ημίχρονο με τους Γρούβα και Λεονταρίδη. Στην επανάληψη ο Μεσότοπος μείωσε με τον Χατζησπύρο, όμως ο Γιώργος Μαλακός λίγο πριν τη λήξη έκανε το τελικό 2-4.

Ανδρονικάς Παρακοίλων - Αναγέννηση Γέρας (0-2) 1-3
Δουκάκης, Πούλος, Βουλγαρέλλης - Γήπεδο Παρακοίλων
Παρατηρητής: Ευσταθίου

Δυναμικά ξεκίνησε η Αναγέννηση το παιχνίδι χάνοντας καλές ευκαιρίες. Ο Ανδρονικάς όσο κυλούσε ο χρόνος ισορρόπησε και είχε μια διπλή ευκαιρία με σουτ των Κυριαζή και Μάκη Σαμπάνη, όμως η Γέρα με τον Χατζηκλειδαρά άνοιξε το σκορ στο 35’. Τρία λεπτά μετά ο Χρήστος Τάκας μετά από εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το σκορ ημιχρόνου 0-2. Ο Παναγιώτης Χρυσάφης έβαλε και τρίτο γκολ στο 84’, με τον Τηνιακό να αποβάλλεται από τον διαιτητή στην φάση του γκολ. Το μόνο που κατάφερε ο Ανδρονικάς ήταν η μείωση σε 1-3 με πέναλτι από τον πιτσιρικά Δήμου.

Όλυμπος Αγιάσου - Αετός Λουτρών (0-1) 2-1 
Κουκούλας, Ψύλλος, Μέστρος - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής: Χρόνης

Στο ασφυκτικά γεμάτο «Χριστοφίδειο» γήπεδο ο Όλυμπος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της ομάδας Νίκο Πετρουζέλλη έκανε την ανατροπή και πέτυχε την νίκη που ισοδυναμεί με κατάκτηση του τίτλου ουσιαστικά, καθώς ο Όλυμπος πλέον πρέπει να κάνει 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια για να χάσει τον τίτλο. Αντίθετα, οι όποιες μαθηματικές ελπίδες του Αετού μηδενίστηκαν και θα προσπαθήσει να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και είχαν στο 3ο λεπτό την πρώτη καλή στιγμή η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και βρήκαν την πρώτη ευκαιρία με το παραλίγο αυτογκόλ του Ζαφειρίου.

Στο 19ο λεπτό ο Αετός βρέθηκε απέναντι από το 0-1, όμως του σουτ του Προκόπη Βασιλέλλη έφυγε άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο Βασιλέλλης το πέτυχε ο Τζίμης Βλαστέλλης στο 39’, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διονυσάτου, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαλόπουλου.  Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, όμως ο σκόρερ στάθηκε άτυχος καθώς λίγο μετά από την επίτευξη του τέρματος τον αντικατέστησε ο Μιχάλης Βέντος  λόγω τραυματισμού.

Στο δεύτερο μέρος ο Όλυμπος μπήκε φουριόζος και οι προσπάθειες των παικτών της γηπεδούχου ομάδας απέδωσαν καθώς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Νίκος Πετρουζέλλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1. Οι Αγιασώτες συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά και με τον Νίκο Πετρουζέλλη πάλι πέτυχαν το δεύτερο τέρμα που έστειλε στα ουράνια τους παίκτες και τους φιλάθλους του Ολύμπου.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Αρίων Μήθυμνας (1-1) 2-1 
Πατσατζής, Βόϊκος, Τσογγάρη - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής: Παπουτσέλης

Στην Αγία Παρασκευή ο Αρίων ήταν αυτός που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Διαγόρας πριν την ανάπαυλα έφερε τον αγώνα στα ίσια με γκολ του Μιχαλάκη. Οι γηπεδούχοι με τον Βαμβουκλή πήραν την νίκη σημειώνοντας το 2-1.

 

Β Όμιλος

12η Αγωνιστική (7/4, 16:00)

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους - Απόλων Δαφίων (0-2) 0-6
Βουρανής, Οικονόμου, Σαρρής - Γήπεδο Κάτω Τρίτους
Παρατηρητής: Ζηρόπουλος

Δεν άφησε κανένα περιθώριο ο Απόλλων στον Αλκιβιάδη και καθάρισε το παιχνίδι με τέσσερα τέρματα του Κώστα Φιλιανού και από ένα του Χατζηβαγιάννη και Πλουμή. Ο "Άλκι" έμεινε με 10 παίκτες στο 90' μετά την αποβολή του Παλαμίδα και πλέον δυσκολεύει το έργο του για την συνέχεια καθώς έμεινε πίσω στη βαθμολογία.

Οδυσσέας Ελύτης - ΑΟ Πολιχνίτου  (1-1) 3-2
Μποντάκης, Μπάλιακα, Καραμπάσης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής: Γιουβανάκης

Με γκολ του Διμπαμπή ο Οδυσσέας σημείωσε το 1-0, όμως ο Σταμογιώργος πέτυχε την ισοφάριση 1-1 πριν την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Οδυσσέας πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Αναιρούση, αλλά οι Πολιχνιάτες που παλεύουν όλα τα παιχνίδια βρήκαν την ισοφάριση με τον Λόκο. Ο Λεωνίδας Καλουτζής όμως δεν άφησε να χαρούν για πολύ τους παίκτες του Πολιχνίτου καθώς έβαλε το τρίτο τέρμα για τον Οδυσσέα και χάρισε τους 3 πόντους στην ομάδα του. 

Προοδευτική Σκ. Καλλονής - Αίγειρος Μυστεγνών  (2-0) 3-0
Λυρής, Παράσχου, Φαναρτζής- Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής: Σταθάκης

Το τελικό 3-0 δεν αφήνει περιθώρια πλέον για τον Αίγειρο που πρέπει να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να ελπίζει. Τα τρία τέρματα για την Προοδευτική πέτυχαν ο Καραγιάννης, ο Νανίδης και ο Έλβις Πρέντι.

Παλλεσβιακός - Αιγέας Πλωμαρίου (1-0) 2-1
Κουλουδής, Καρμίρης, Μαυρομάτης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Πάση θυσία έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς ο «Παλλε» σήμερα και τα κατάφερε. Με ένα τέρμα στο μισάωρο του Ρομέου προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-0. Ο Σιδέρης  πέτυχε το 2-0 και έκανε τα πράγματα πιο απλά για την πολύ μεγάλη νίκη του Παλλεσβιακού. Ο Πρωτούλης μείωσε σε 2-1 στο 73 χωρίς να αλλάζει κάτι μέχρι το τέλος.

                          Ρεπό: Αρίων Παλαιοκήπου                    

Δείτε τη βαθμολογία των Playoffs και των Playouts στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey