Απέδρασε από το Πλωμάρι ο Όλυμπος!

09/02/2020 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 09/02/2020 - 18:49

Φωτογραφία από τον αγώνα Απόλλων Δαφίων-Προοδευτική

Αγωνιστική των φιλοξενούμενων ήταν η 19η για την Α ΕΠΣ Λέσβου, αφού σε όλα τα γήπεδα πλην του Μεσοτόπου κατάφεραν να φύγουν με τους 3 βαθμούς. Άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο ξεπέρασε η ομάδα της Αγιάσου, αφού έφυγε νικήτρια με 1-3 και από το Πλωμάρι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ατσάλινο χαρακτήρα της. Ο Αρίων πήρε εύκολο τρίποντο με 1-5 απέναντι στον ΑΟΒ, ο Μεσότοπος κέρδισε 4-1 τον Οδυσσέα Ελύτη, η Αναγέννηση νίκησε 1-3 τον Ατρόμητο, ενώ μεγάλα διπλά σημείωσαν η Προοδευτική και ο Ανδρονικάς με σκορ 1-2 απέναντι σε Απόλλων και Φίλια αντίστοιχα.

Ο Όλυμπος κατέκτησε άλλη μία νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις. Ο Αιγέας λίγο πριν την ανάπαυλα ευτύχισε να προηγηθεί με τον Χρυσάφη, όμως ο Βαξεβάνης δεν επέτρεψε να πάει η ομάδα του στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ πετυχαίνοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, ανέλαβε δράση ο Βουργουτζής, ο οποίος στο 47’ έκανε το 1-2 δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και στο 70’ ο Συβρής αφού πέρασεκκαι τον τερματοφύλακα σημείωσε το 1-3. Λίγο μετά ο Αιγέας έχασε τον Κάλφα με δεύτερη κίτρινη.

Άνετη νίκη σημείωσε ο Αρίων Μήθυμνας απέναντι στον ουραγό ΑΟ Βασιλικών. Τρία τέρματα πέτυχε ο Τηνιακός και δύο ο Ανδριώτης, το ένα με πέναλτι, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ζεϊμπέκης.

Στοπ στην Φίλια έβαλε ο Ανδρονικάς, αφού την υποχρέωσε σε ήττα μετά από καιρό. Οι γηπεδούχοι που ήταν αρκετά κινητικοί, προηγήθηκαν στο ημίχρονο 1-0 με το γκολ του Κουνιάρη στο 23’. Στο δεύτερο μέρος όμως, ενεργοποιήθηκαν ξανά τα αδέρφια Σαμπάνη, όπου σημείωσαν από ένα τέρμα, ο Γιώργος στο 75’ και ο Μάκης στο 82’ και χάρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα τους, ενώ ο Μάκης Σαμπάνης μάλιστα είχε και δοκάρι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτή τη νίκη ο Ανδρονικάς βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Νικήτρια έφυγε και η Γέρα από το γήπεδο Αγ. Παρασκευής με 1-3 απέναντι στην ομάδα της Ανεμώτιας. Το 0-1 πραγματοποίησε ο Τρεμούλας στο 53’, με τον Αζάμπι που σκοράρει σε κάθε αγώνα να κάνει το 0-2 στο 75. Στη συνέχεια, ο Καλλιματζέρος μείωσε σε 1-2 στο 80’, όμως ο Τρεμούλας ξανά στο 90’ έγραψε το τελικό 1-3.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Σκάλα Καλλονής, αφού κέρδισε το τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Απόλλων, βάζοντας πλέον σταθερές βάσεις για την τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Ζαχάροβ στο 33’, όμως ο Γρούβας πριν το φινάλε του πρώτου μέρους έφερε το ματς στα ίσια. Στο 51’ ο Καραγιάννης με κεφαλιά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την "Προο" μόνη πλέον στην τρίτη θέση.

Ο Μεσότοπος πήρε μια εύκολη νίκη με αντίπαλο τον Ελύτη. Το 1-0 έγινε από τον Χατζηβαγιάννη στο 39’, με τον Πολύζο να ισοφαρίζει στο 42’ και τον Καδή δύο λεπτά μετά να κάνει με πέναλτι το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τον Χατζηβαγιάννη ξανά και τον Ελευεθερίου.

Χθες ο Αετός πήρε μια δύσκολη νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι απέναντι στον Ορφέα. Ο Καπταγιάννης σημείωσε το 1-0 στο δεκάλεπτο, όμως στο 35’ ο Καραδημητράκης πέτυχε το 1-1. Στη συνέχεια η ομάδα των Λουτρών πίεζε τον αντίπαλο χάνοντας πολλές ευκαιρίες μέχρι το 85’ όπου ο Βλαστέλλης πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Τέλος, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των playout, η Άναξος νίκησε τον Παπανικολή στην έδρα του με 1-2.

 

 Δείτε τη βαθμολογία στην Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey