Και τώρα οι δύο τους!

22/02/2020 - 11:01 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2020 - 11:48

Μάχη «γιγάντων» αύριο στο γήπεδο Αγιάσου, με τον Όλυμπο να υποδέχεται τον Αετό Λουτρών στο ντέρμπι κορυφής της 21ης αγωνιστικής στην Α ΕΠΣ Λέσβου.

Αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά με τους γηπεδούχους κυρίως να θέλουν μόνο νίκη για αρκετούς λόγους. Αν κερδίσει ο Όλυμπος θα ισοβαθμήσει με τον αντίπαλο του στην πρώτη θέση, ενώ ταυτόχρονα θα κλειδώσει και βαθμολογικά την διεξαγωγή των playoffs, αν και το σενάριο να μην γίνουν μπαράζ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες έτσι κι αλλιώς.

Πέραν τούτου, ο Όλυμπος με τρίποντο θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε τυχόν στραβοπάτημα του Αετού που έχει δυσκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με τους Αγιασώτες.

Επίσης, ακόμη ένα κίνητρο για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη ομάδα που θα υποχρεώσει σε ήττα την ομάδα των Λουτρών, η οποία παραμένει αήττητη από την αρχή της σεζόν.

Στο στρατόπεδο του Αετού γνωρίζουν καλά τα κέρδη μιας νίκης, καθώς αυτόματα θα αποκτήσουν διαφορά 6 πόντων, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί έως το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα η βαθμολογία θα κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού για τον Όλυμπο, αφού αν ο Αετός δεν χάσει βαθμούς θα βρεθεί μια ανάσα από το να στεφθεί απευθείας πρωταθλητής. Ακόμη, οι φιλοξενούμενοι πέρα από όλα τα παραπάνω θα καταστήσουν σαφές ότι δικαίως προπορεύονται στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος του αντιπάλου τους. Βέβαια, οι Λουτραγώτες έχουν μαζί τους και την ισοπαλία, αφού πάλι θα παραμείνουν στην πρώτη θέση.

Σε όλα τα παραπάνω σενάρια οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος θα δώσουν απαντήσεις αύριο στις 15:00 στο γήπεδο Αγιάσου.

Πέρα όμως από το ντέρμπι κορυφής, δυνατές μάχες προβλέπεται να γίνουν και σε άλλα γήπεδα με φόντο την είσοδο στα playoffs. Ο Μεσότοπος κοντράρεται με την Αναγέννηση Γέρας με τις δύο ομάδες επίσης να χρειάζονται μόνο τους 3 βαθμούς για να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την τετράδα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθεί και το παιχνίδι στο Πλωμάρι μεταξύ Αιγέα και Ανδρονικά. Ο Ορφέας Κεραμειών έχει τον πρώτο λόγο στο γήπεδο του με αντίπαλο τον ΑΟΒ, όπως επίσης και η Φίλια που αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο εκτός έδρας. Τέλος, η Προοδευτική παίζει με τον Οδυσσέα Ελύτη, ενώ στη μοναδική αναμέτρηση της ημέρας, ο Απόλλων υποδέχεται τον Αρίων Μήθυμνας σε ένα εξίσου ενδιαφέρον παιχνίδι.

Στον Πολιχνίτο το ενδιαφέρον

Φουντώνει η μάχη στα playoffs με το ντέρμπι στον Πολιχνίτο να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής. Σήμερα, η ομάδα του Πολιχνίτου αντιμετωπίζει τον Αστέρα Νίκης και αν βγει νικήτρια θα μπει στο κόλπο της ανόδου και τον Αστέρα από την άλλη να χάνει αρκετό έδαφος. Επίσης, ο Ταξιάρχης θα κοντραριστεί με τον Αχιλλέα, ενώ αύριο ο Κεραυνός έχει το πάνω χέρι στη Μόρια με αντίπαλο τον Ορφέα Άντισσας.

Στα playouts για την 4η αγωνιστική, ο Αλκιβιάδης φιλοξενείται τυπικά από τον Αρίων Παλαιοκήπου, ο Παπανικολής έχει εύκολο έργο απέναντι στον Αίγειρο, ο Μακαρέας υποδέχεται τον Καραβαγγέλη και η Άναξος τον Αστέρα Ιππείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey