Πρωταθλητής ο Αετός Λουτρών!

Και επίσημα πλέον αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα των Λουτρών, μετά την ανακοίνωση της ΕΠΣ Λέσβου που αναφέρει τον τρόπο που προκύπτουν οι βαθμολογίες, με τον Αετό να κερδίζει την πρώτη θέση τόσο για το πρωτάθλημα του ομίλου της Λέσβου, όσο και για τον Νομό Λέσβου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία.

Σε απόλυτη επιβεβαίωση του "SL", το οποίο είχε αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής Λέσβου, ο Αετός έχει συντελεστή 2,72 και ο Διαγόρας Σαρδών 2,61, ενώ παράλληλα προκύπτουν και η τρίτη και τέταρτη θέση σε περίπτωση αδυναμίας δήλωσης συμμετοχής στην Γ Εθνική από τον πρώτο και τον δεύτερο. Τρίτος είναι ο Όλυμπος με 2,59 και τέταρτη η Ηφαιστία με 2,44.

Έτσι, λοιπόν η ομάδα του ιστορικού σωματείου των Λουτρών μπορεί να πανηγυρίζει και επίσημα για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι το οποίο είχε θέση ως στόχο από την αρχή της χρονιάς και με την αγωνιστική της παρουσία τουλάχιστον μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος είχε αποδείξει ότι ήταν από τις ομάδες που τον άξιζε.

Επίσης, στην Β ΕΠΣ Λέσβου πρωταθλητής στέφθηκε ο Αστέρας Νίκης που ήταν πρώτος στην βαθμολογία των playoffs.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΛ:

Μετά την αρ. πρωτ. 3/19-05-2020 συνεδρίαση του ΔΣ, η ΕΠΣ Λέσβου ανακοινώνει:

Τα πρωταθλήματα της Λέσβου και Λήμνου δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Α κατηγορία Λέσβου διεκόπη μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής, η Α1 Λήμνου στην 20η αγωνιστική, τα playoff στη Β κατηγορία στην 6η αγωνιστική και τα playout στην 5η αγωνιστική.

Με την αριθμ. πρωτ. 33/29-4-2020 απόφαση της ΕΠΟ και την ψήφιση στην Βουλή των σχετικών τροποποιήσεων κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, η επικύρωση της οριστικής κατάταξης του κάθε ομίλου γίνεται βάσει της βαθμολογίας που έχει διαμορφωθεί κατά την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Πρωταθλητής της Α κατηγορίας Λέσβου είναι το σωματείο ΓΠΣ Αετός Λουτρών, το οποίο ήταν πρώτο στην βαθμολογία όταν διεκόπη το πρωτάθλημα.

Κατά αντίστοιχο τρόπο πρωταθλητής της Α1 Λήμνου αναδείχθηκε το σωματείο ΠΑΠΟ Διαγόρας Σαρδών και στην Β κατηγορία Λέσβου το σωματείο ΑΓΕΣ Αστέρας Νίκης.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου της Λέσβου δεν θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες με την πρωταθλήτρια ομάδα της Λήμνου, όπως προβλέπει η προκήρυξη πρωταθλημάτων 2019-2020.

Πρωταθλητής Νομού Λέσβου αναδεικνύεται η ομάδα που έχει καλύτερο συντελεστή, ο οποίος προκύπτει από την διαίρεση των βαθμών που έχουν συγκεντρώσει οι δύο ομάδες με τους αντίστοιχους αριθμούς αγώνων.

Το σωματείο ΓΠΣ Αετός Λουτρών έχει συντελεστή 2.72 και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ομάδα του Ν. Λέσβου, εξασφαλίζοντας και την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία, έναντι του σωματείου ΠΑΠΟ Διαγόρας Σαρδών που έχει συντελεστή 2,61.

Επίσης, με αντίστοιχο τρόπο, τρίτο αναδεικνύεται το σωματείο  ΓΣ Όλυμπος Αγιάσου με συντελεστή 2,59 και τέταρτο το σωματείο ΑΟ Ηφαιστία Κοντοπουλίου με 2,44.

Τα σωματεία που υποβιβάζονται ή προβιβάζονται από την Α κατηγορία στην Β και αντιστρόφως, θα ανακοινωθούν με νέα απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου.

Karekos728x90