Πανάξιος πρωταθλητής ο Αετός Λουτρών!

12/03/2023 - 18:53 Τελευταία τροποποίηση στις 29/03/2023 - 02:07

Πρωταθλητής Λέσβου είναι επίσημα ο Αετός Λουτρών ο οποίος νίκησε 4-1 τον Όλυμπο Αγιάσου στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η Προοδευτική ηττήθηκε 3-0 από την Αναγέννηση Γέρα και υποβιβάστηκε στη Β κατηγορία, ο Ατρόμητος νίκησε 0-1 τη Φίλια, ο Οδυσσέας Ελύτης 4-2 τον Ανδρονικά, ο Διαγόρας 3-0 τον Αρίωνα Μήθυμνας και ο Αιγέας 0-1 τον Αλκιβιάδη.

Ανώτερος και δίκαια πρωταθλητής

Δεν άφησε κανένα περιθώριο ο Αετός στον Όλυμπο και με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο στέφθηκε πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και 11η φορά συνολικά στην ιστορία του. Στο 8ο λεπτό ο Γιάννης Κουνιάρης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ του Μιχαλάκη και την ασταθή απόκρουση του Καφαλούκου. Ο Όλυμπος πλησίασε στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, με τον Χρυσάφη να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Κρητικού. Ο Κλάους Σεφουλάϊ στη συνέχεια σκόραρε για το 2-0 από το σημείο του πέναλτι μετά από ανατροπή του Κουνιάρη από τον Καφαλούκο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ από πλάγια θέση του Τσομπανέλλη στο 50' τελείωσε την υπόθεση νίκης, ενώ το 4-0 έγινε στο 56' με τη μπάλα να στρώνεται στον Μπάρκα σε κενή εστία μετά από σουτ του Καλαφάτη και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι. Στο 75' ο Μιχάλης Ελευθερίου που είχε περάσει ως αλλαγή με σουτ εντός περιοχής μείωσε στο τελικό 4-1.

Δια πυρός και σιδήρου ο Αιγέας

Δυνατή μάχη έγινε στο Κάτω Τρίτος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Αιγέα που έχασε με τραυματισμό τον Γιάννη Βελούτσο να παίρνει τους τρεις βαθμούς με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παράσχου Πρωτούλη στο 75', ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μιχάλη Καραγιάννη.

Μεγάλο διπλό για τον Ατρόμητο

Με γκολ του Βασίλη Ιντζέ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος Ανεμώτιας πανηγύρισε μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Φίλιας στην προσπάθεια του τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία ενόψει των play outs. Οι νικητές στο 38' είχαν δοκάρι με τον Αζάμπι, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δύο ακυρωθέντα τέρματα.

Υποβιβάστηκε η Προοδευτική

Στην Β κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η Προοδευτική η οποία ηττήθηκε 3-0 από την Αναγέννηση Γέρας και αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία. Το ημίχρονο έληξε 1-0 με το γκολ του Γιώργου Μανούσου από το τρίτο λεπτό. Στο 65' ο Βλάμμος αστόχησε από την άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Χατζηκλειδαρά, όμως ο Γιώργος Μανούσος ξανά μετά από πέντε λεπτά σκόραρε για το 2-0. Το 3-0 έγινε στο 92' από τον Ταξιάρχη Μανούσο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια με τον Γιώργο Μανούσο και τον Χατζηκλειδαρά.

Άνετη νίκη για τον Διαγόρα

Ο Διαγόρας αναδείχθηκε νικητής στην έδρα του 3-0 απέναντι στον Αρίωνα. Στο 37' ο Χαρλέπας άνοιξε το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή, στο 65' ο Ορέστης Ντέντια έκανε το 2-0 και στο 72' ο Χαρλέπας πάλι με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Ο Διαγόρας είχε και δύο δοκάρια με τον Μπουρού.

Λαχτάρησε ο Οδυσσέας Ελύτης αλλά νίκησε

Ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε άλλη μία νίκη αυτή τη φορά κόντρα στον Ανδρονικά Παρακοίλων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τέρματα που σημείωσαν οι Νομίδης, Χιώτης και Κουρής, όμως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παχνίδι μειώνοντας 3-2. Με αυτογκόλ του Νομίδη έγινε το 3-1 και ο Λουκάς Αγριτέλλης πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Ο Τσομπανέλλης στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

Δηλώσεις του προπονητή του Αετού Θεαγένη Διονυσάτου:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey