Τριάρα και δεύτερη θέση για τον Αιγέα

18/03/2023 - 18:19 Τελευταία τροποποίηση στις 18/03/2023 - 20:19

Φωτογραφία από τον αγώνα Αναγέννηση Γέρας-Αλκιβιάδης

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη χρονιά ο Αιγέας που νίκησε στο ντέρμπι 3-1 τον Αετό και τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του κανονικού πρωταθλήματος, ο Όλυμπος κέρδισε 2-1 τη Φίλια, η Αναγέννηση 5-1 τον Αλκιβιάδη, ο Διαγόρας πέρασε από τα Παράκοιλα με 2-5, ο Οδυσσέας νίκησε την Προοδευτική 1-3, ενώ στον Μόλυβο ο Αρίων πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 4-1 κόντρα στον Ατρόμητο.

Αφεντικό στην έδρα του ο Αιγέας

Η δυναμική της έδρας του Αιγέα μίλησε και κόντρα στον πρωταθλητή Αετό που γνώρισε την δεύτερη συνολικά ήττα στο πρωτάθλημα με 3-1. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με σημαντικές απώλειες, όμως είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ψάνη που σημείωσε χατ-τρικ και με αυτή τη νίκη τερμάτισαν στην δεύτερη θέση. 

Το 1-0 έγινε στο 25' με ατομική ενέργεια του Ψάνη. Ο Αετός έμεινε με 10 παίκτες από το 40' λόγω δεύτερης κίτρινης στον Βλαστέλλη και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 44' με τον Ζαχαρή να αποκρούει το πέναλτι του Σεφουλάϊ. Ο Αιγέας πήρε αέρα δύο τερμάτων στο 47' με σουτ-κεραυνό του Ψάνη που σημείωσε και το 3-0 65' πάλι με σουτ. Μετά από ενέργεια του Καλαφάτη, ο Γιάννης Κουνιάρης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα που ο Αετός δέχτηκε τρία τέρματα, ενώ με το σημερινό τέρμα έπιασε τα 100 γκολ. Ο Αιγέας παρέμεινε αήττητος στην έδρα του με μοναδική ισοπαλία απέναντι στον Όλυμπο.

Έκανε το χρέος του ο Όλυμπος

Σε ένα δυνατό παιχνίδι ο Όλυμπος έκλεισε νικηφόρα τη χρονιά 2-1 απέναντι στη Φίλια. Το ημίχρονο έληξε 1-0 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πετρουζέλλη στο 19ο λεπτό. Ο Ξυνός με σουτ στο 70' διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους, με την ομάδα της Φίλιας να μειώνει 2-1 με τον Μαλακό λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Ποσνακίδη.

Άνετη ξανά η Αναγέννηση Γέρας

Με πεντάρα απέναντι στον Αλκιβιάδη έκλεισε τη χρονιά η Αναγέννηση Γέρας. Ο Στρατής Χατζηκλειδαράς με πέναλτι στο 14' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως στο 34' ο Σιμόνι ισοφάρισε 1-1. Στο 54' ο Χατζηκελειδαράς σημάδεψε το δοκάρι και στο 69' έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Αναγέννηση. Το 3-1 έγινε στο 72' από τον Ταξιάρχη Μανούσο, το 4-1 σημείωσε ο Σαρίκης στο 78' και το τελικό 5-1 στο 89' ο Χατζηκλειδαράς με το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

Πέρασε από την Σκάλα Καλλονής ο Οδυσσέας Ελύτης

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Λέσβου και ο Οδυσσέας Ελύτης 1-3 απέναντι στην υποβιβασμένη Προοδευτική που είχε κάτω από τα δοκάρια τον ποδοσφαιριστή Νίκο Κέλπαλη. Στο 10' ο Νομίδης με σουτ έκανε το 0-1 και τον 0-2 στο 43' ο Στρατής Τελωνιάτης. Ο Νίκος Καραγιάννης με σουτ στο 60' μείωσε 1-2 και στο 85' ο Τσομπανέλλης διαμόρφωσε το 1-3, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια με τους Καλουτζή και Μαμουλέλλη. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Δέσποινας Γαβριήλ που υπήρξε ταμίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Προοδευτικής.

Πραγματικό ντέρμπι στον Μόλυβο

Ένα ματς που τα είχε όλα ήταν αυτό στον Μόλυβο ανάμεσα στον Αρίωνα και τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 4-1 και πέρασαν στην δεύτερη θέση των play outs πίσω από τη Φίλια. Στο 5ο λεπτό ο Βουτυράκης έβγαλε σέντρα και ο Ζούζι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Αρίωνα. Ο Ατρόμητος στο 25' πλησίασε στην ισοφάριση με το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Ιγνάτη Γιαούπι που κατέληξε στο δοκάρι και βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα με την κεφαλιά του Άνταμ μετά από σέντρα του Γιαούπι.

Στο 28' ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, αφού ο Αζάμπι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπάζογλου από τα 11 βήματα μετά από ανατροπή του ίδιου από τον Ζούζι και σαν μην έφτανε αυτό στο επόμενο λεπτό ο Αζάμπι δέχτηκε την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα μένοντας έτσι η ομάδα του με 10 παίκτες. Στο 38' ο Καραμιχαλάκης απάντησε στο δοκάρι του Ατρομήτου και στο 40' με φοβερό βολέ του Ευστρατιάδη η ομάδα του Μολύβου πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, ενώ στο 45' έκανε τρία τα τέρματα της με τον Μαρούλη.

Στο 62' ο Ιντζές σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της ομάδας της Ανεμώτιας η οποία ζήτησε και ένα ακόμη πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε βάρος του Αζάμπι. Στο 63' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ρούτσι από την πλευρά των γηπεδούχων που σημείωσαν το 4-1 στο 78' με τον Αδριώτη.

Με ανατροπή ο Διαγόρας

Τους τρεις βαθμούς της νίκης πήρε ο Διαγόρας στα Παράκοιλα 2-5 απέναντι στον Ανδρονικά. Ο Γιώργος Σαμπάνης στο 13' πέτυχε το 1-0 για τον Ανδρονικά, ο Ορέστης Ντέντια στο 16' ισοφάρισε 1-1, όμως δύο λεπτά μετά ο Λουκάς Αγριτέλλης με ωραίο τέρμα έκανε το 2-1. Στο μισάωρο ο Ορέστης Ντέντια ξανά σημείωσε το 2-2 και ο Μπουρούς με δύο τέρματα στο 32' και 38' αντίστοιχα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-4. Το τελικό 2-5 έγινε από τον Χαρλέπα στο 61', ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ο Ανδρονικάς με τον Γιώργο Σαμπάνη στο 78' και ο Διαγόρας με τον Κρητικό στο 24'.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ την τελική βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey