«(X)αμένοι» και οι δύο!

13/01/2024 - 17:11 Τελευταία τροποποίηση στις 14/01/2024 - 18:35

Φωτογραφία από τον αγώνα Αλκιβιάδης-Κεραυνός Αφάλωνα

Το ντέρμπι στο Πλωμάρι δεν ανέδειξε νικητή, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Διαγόρα, ο οποίος απέχει πλέον από τον δεύτερο Αετό επτά βαθμούς. Μετά τη «λευκή» ισοπαλία,  Αιγέας και Όλυμπος έμειναν στο -8.

Η ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα που δεν ήθελε καμία από τις δύο ομάδες στο γήπεδο Πλωμαρίου. Αιγέας και Όλυμπος μετά το 0-0 υποχώρησαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με απόσταση οκτώ πόντων πλέον από τον πρωτοπόρο Διαγόρα που νίκησε 4-0 τον Αρίωνα Μήθυμνας. 

Στο πρώτο μισάωρο ο Αιγέας είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν δημιούργησε κάποια κλασσική ευκαιρία. Στο 28' μετά από γύρισμα του Αθανασούλη, ο αμυντικός του Ολύμπου Λεβεντέλλης στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ο Όλυμπος στη συνέχεια ισορρόπησε και στο 33' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Τριλιανού μετά από εκτέλεση φάουλ να περνάει ελάχιστα άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ από την πλευρά των γηπεδούχων, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσακίρης. 

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κινήθηκαν στην κόψη του ξυραφιού, ψάχνοντας το νικητήριο τέρμα που θα τις χάριζε το πολυπόθητο τρίποντο. Και οι δύο ομάδες σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες. Στο 61' ο Ψάνης με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 69' μετά από λάθος του Τσακίρη, ο Γιάννης Βελούτσος δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Από την πλευρά του ο Όλυμπος έφτασε μια ανάσα από το 0-1 σε δύο περιπτώσεις με τους Τριλιανό στο 70' και τον Στρατή Πολύζο στο 82'. 

Στο γήπεδο Μανταμάδου, ο Διαγόρας έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Αρίωνα στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου είχε την υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σοφιάνη. Στο 49' ο Σοφιάνης άνοιξε τον δρόμο της νίκης, πετυχαίνοντας το 1-0. Ο ίδιος παίκτης με πέναλτι μετά από χέρι αμυντικού εντός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα για τον Διαγόρα. Στο 75' ο Σεφουλάί με σουτ σημείωσε το 3-0 και ο Σοφιάνης πάλι στο 78' το τελικό 4-0, ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Αετός πήρε άλλη μια άνετη νίκη 7-0 απέναντι στον Ανδρονικά και πέρασε μόνος δεύτερος με 30 βαθμούς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 4-0 με σκορερ τους Μπράκουλα με κεφαλιά στο 3’, Κουνιάρη στο 20’, Τρεμούλα στο 34’ και Τσιμπούκη στο 44’. Το 5-0 έγινε από τον Ταξιάρχη Μανούσο στο 57', το 6-0 από τον Άκη Μαρμαλέκα στο 74' και το τελικό 7-0 ξανά από τον Ταξιάρχη Μανούσο στο 90+.

Η Αναγέννηση Γέρας φαίνεται ότι βρήκε τον καλό της εαυτό σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη με το εμφατικό 5-2 απέναντι στη Φίλια, η οποία ωστόσο αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες. Στο 10’ ο Σαμιώτης με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, στο 25’ ο Μάριος Καραγιάννης με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-0 και στο 37’ ο Τηνιακός το 3-0. Ο Γιαούπι στο 59' μείωσε 3-1, όμως ο Γιώργος Μανούσος στο 71' ανέβασε το σκορ στο 4-1 και ο Σαμιώτης στο 77' με καταπληκτικό ανάποδο «ψαλιδάκι» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο 90' ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 5-2. Η Φίλια είχε και δύο δοκάρια με τους Κρητικό και Γιώργο Μαλακό.

Δια πυρός και σιδήρου ο Κεραυνός πέρασε από την έδρα του ουραγού Αλκιβιάδη 0-1. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Χατζησπύρος με κεφαλιά στο 65'. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Παλαμίδα για τους γηπεδούχους και στον Δεσποτίδη Δημήτρη για τους φιλοξενούμενους. Σημαντική νίκη για τον Κεραυνό που έφτασε τους 12 βαθμούς.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey