Έμειναν στο μηδέν Διαγόρας και Αετός

27/01/2024 - 17:22 Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2024 - 20:50

Στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Διαγόρας και Αετός στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου. Οι υπόλοιποι διεκδικητές μείωσαν στους 6 πόντους την διαφορά από την ομάδα της Αγίας Παρασκευής που συνεχίζει να διατηρεί ωστόσο το πλεονέκτημα στη μάχη του  τίτλου.

Πρώτη απώλεια βαθμών εντός έδρας για τον πρωτοπόρο Διαγόρα απέναντι στον Αετό Λουτρών που κατάφερε να σταθεί όρθιος όπως και στον πρώτο γύρο, όπου και πάλι ο μεταξύ τους αγώνας έληξε ισόπαλος. Χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, οι οποίες προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές από το πρώτο μέρος μετά τους τραυματισμούς των Σοφιάνη και Γιώργου Μανούσου. Άτυχος στάθηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αετού ο Γιώργος Μανούσος, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο πιθανόν (ρήξη χιαστού) που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα. Φόβοι για σοβαρή ζημιά και στον Σοφιάνη.

manousos-aetos-2023-24.jpg (1170×780)

Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι μέτρησαν δύο καλά σουτ με τους Ντούμο και Σεφουλάϊ και από τον Αετό με τον Αγριμάκη. Στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε περισσότερο το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο τέρμα. Στο 50' μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεφουλάϊ επικράτησε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, με τον Γιώργο Τσομπανέλλη να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι.

manousos-aetos000.jpg (1170×780)

Στο 67' μετά από σουτ του Λαμάϊ Μπέκου, ο Τσιμπούκης επενέβη σωτήρια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κουμπάς κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε τετ α τετ του Αγριμάκη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Διαγόρα καταγράφηκε στο 70ο λεπτό, με τον Μωϋσίδη να απομακρύνει επάνω στη γραμμή το σουτ του Βαγγέλη Ντούμου. Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε κάτι, με το 0-0 να συνοδεύει τις δύο ομάδες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στο Πλωμάρι ο Αιγέας νίκησε 6-0 τη Φίλια. Το ημίχρονο έληξε 3-0 με γκολ που σημείωσαν ο Άκης Μιχαλάκης στο 6’ με κεφαλιά, ο Μαγκράτζε στο 39’ και ο Σεκού στο 45’. Στην επανάληψη ο Ψάνης σκόραρε δύο φορές, ενώ το τελικό 6-0 διαμόρφωσε από το σημείο του πέναλτι πάλι ο Μιχαλάκης.

Νίκη 4-1 πανηγύρισε και ο Όλυμπος κόντρα στον Ανδρονικά. Ο Δημάκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό. Ο Αλιμπαλής ισοφάρισε στη συνέχεια με σουτ σχεδόν από το κέντρο, όμως ο Ξυνός έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 51’ ο Τσκουκαρέλλης έκανε το 3-1 και ο Δημάκης πάλι στο 80’ το τελικό 4-1.

Ο Αρίων επικράτησε με 3-1 απέναντι στον Κεραυνό Αφάλωνα. Στο 20' ο Νικόλοβ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Το 2-0 έγινε από τον Γρούβα στο 72’. Στο 88’ ο Αγριτέλλης μείωσε για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Γρούβας στο επόμενο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η επιστροφή του Στρατή Χατζηκλειδαρά στην Αναγέννηση Γέρας συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε χατ τρικ απέναντι στον Αλκιβιάδη. Ενδιάμεσα ο Γιώργος Μανούσος είχε σημειώσει το 3-0 για τους γηπεδούχους. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Στρατή Ρετζίνου.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey