Δίκαιη νίκη και κορυφή για τον Αιγέα Πλωμαρίου

24/02/2024 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2024 - 19:05

Συγκάτοικοι στην κορυφή είναι πλέον Αιγέας κα Διαγόρας μετά την καθαρή νίκη των γηπεδούχων 3-0 στο ντέρμπι που άνοιξε τα play offs της Α ΕΠΣ Λέσβου.

Δίκαιη επικράτηση για τον Αιγέα που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς που τον έστειλαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την μάχη του τίτλου να αποκτά νέο ενδιαφέρον. Ευνοημένος και ο Όλυμπος που πέρασε άνετα 0-4 από το γήπεδο της Πέτρας κόντρα στον Αρίωνα.

Καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος για τον Αιγέα που ανταμείφθηκε πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους με τον Γιάννη Βελούτσο να αστοχεί από πλάγια θέση. Ο Αιγέας απείλησε ξανά στο 8ο λεπτό με τον Τοπάλι, ενώ στο 25’ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο ο Κάλφας, στη θέση του οποίου μπήκε ο Καραμπέτσος. Οι Πλωμαρίτες συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ μετρώντας ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ψάνη, ενώ είχε και ένα δοκάρι με τον Μιχαλάκη. Η πιο αξιόλογη ευκαιρία του Διαγόρα που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ήταν η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τσομπανέλλη που ανάγκασε τον Ζαχαρή να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 45’ μετά από μεταβίβαση του Μιχαλάκη, ο Ψάνης από κοντά με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Καρακωνσταντή για το 1-0.

Στο 61’ ο Αιγέας είχε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Κόμβο να αντικαθιστά τον Τοπάλι, όμως στο επόμενο λεπτό έκανε δύο τα τέρματα του με ωραίο σουτ του Κλούρα, αποκτώντας έτσι προβάδισμα ασφαλείας. Ο Διαγόρας προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή με κάποιες αντεπιθέσεις, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 90’ ξανά με τον Ψάνη. 

Ο Όλυμπος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας, μπαίνοντας με το δεξί στη διαδικασία των play offs. Η ομάδα της Αγιάσου με δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο με σκορερς τους Ξυνό και Λαλά πήρε εύκολη νίκη και μπήκε πλέον δυναμικά κι εκείνη στην διεκδίκηση του τίτλου, αφού απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή και την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί τον Αιγέα. Ο Αρίων είχε ένα δοκάρι με τον Ζούζι.

Στη Φίλια η τοπική ομάδα επικράτησε 1-0 απέναντι στον ουραγό Αλκιβιάδη. Το ημίχρονο έληξε 0-0 με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Καπταγιάννη στο 15ο λεπτό. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Γιαούπι στο 68’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Κώστα Κρητικό. Δοκάρι είχε και ο Αλκιβιάδης με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταυρινού.

Ο Ανδρονικάς «τσίμπησε» πολύτιμο βαθμό στον Παπάδο απέναντι στην Αναγέννηση στην πρεμιέρα των play outs, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 21’ με γκολ του Γιώργου Μανούσου. Η ομάδα των Παρακοίλων ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο 68’ με τον Λεμπέση.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην τερματοφύλακα του Αρίωνα Μήθυμνας, Κώστα Δημόπουλου.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των play offs

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των play outs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play offs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey