Συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή Αιγέας και Διαγόρας

02/03/2024 - 17:43 Τελευταία τροποποίηση στις 06/03/2024 - 18:37

Φωτογραφία από τον αγώνα Όλυμπος-Αιγέας

Ο Αιγέας πανηγύρισε τεράστια νίκη 0-1 μέσα στην Αγιάσο και παρέμεινε στην πρώτη θέση μαζί με τον Διαγόρα που ξέσπασε απέναντι στην ομάδα των Λουτρών με σκορ 4-1. Βήμα παραμονής για τον Ανδρονικά 4-0 με αντίπαλο τον Κεραυνό, νίκη  0-3 για την Αναγέννηση Γέρας στο Κάτω Τρίτος.

olimpos-aigeas-playoffs1.jpg (1170×780)

Καλός αγωνιστικός ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο γήπεδο Αγιάσου, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν από νωρίς τις προϋποθέσεις για ένα τέρμα. Στο 7ο λεπτό διπλή ευκαιρία για τον Αιγέα με Σεκού και Κλούρα, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο 12’ με τον Ξυνό, ο οποίος σχεδόν εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Αιγέας απείλησε ξανά με μακρινό σουτ-φωτοβολίδα του Σεκού και στην συνέχεια από κοντά με τον Θανάση Πρωτούλη, ενώ στο 23’ ο Πετρουζέλλης μετά από εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Ζαχαρή να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό οι Πλωμαρίτες άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Καλαφάτη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ψάνη και την παρέμβαση του Κάλφα. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο 44’ ο Ψάνης αποχώρησε τραυματίας, με τον Παράσχο Πρωτούλη να τον αντικαθιστά.

olimpos-aigeas-playoffs.jpg (1170×780)Μέχρι το 65ο λεπτό έγινε παιχνίδι κέντρου, με τον Θανάση Πρωτούλη να δίνει την θέση του στον Παναγιώτη Κόμβο στο 57’ επίσης λόγω τραυματισμού. Από κει και μετά ο Όλυμπος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με καλύτερη στιγμή το οριζόντιο δοκάρι του Κρητικού, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω των αποβολών του Τριλιανού και του Στρατή Πολύζου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 96’ ο Μιχαλάκης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Κόκκινη κάρτα δέχτηκε και o Ψάνης από τον πάγκο του Αιγέα, μετά από σύρραξη που προκλήθηκε στα τελευταία λεπτά.

diagoras-Aetos-2023-24-2h-agonistiki-playoffs.jpg (1126×681)

Φωτογραφία από τον αγώνα Διαγόρας-Αετός Λουτρών

Στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής ο Διαγόρας επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 4-1, βάζοντας τις βάσεις από το πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε 2-0. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με τον Σοφιάνη και δημιουργό τον Ορέστη Ντέντια που μοίρασε την ασίστ. Στο 39’ ο ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής Ντέντια σκόραρε μετά από πάσα του Σοφιάνη αυτή τη φορά για το 2-0. Ο Διαγόρας είχε επίσης μια καλή ευκαιρία με τον Στέλιο Τσομπανέλλη στο 26’ όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ ο Αετός είχε απειλήσει στο 9ο λεπτό με σουτ του Νίκου Μωϋσίδη.

O «δαιμόνιος» Ντέντια συνέχισε τη δράση του και στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας στο 52’ το 3-0 για την ομάδα του, ενώ σημάδεψε και το δοκάρι στο 56’. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Ντούμο στο 51’, ενώ από την πλευρά τω φιλοξενούμενων είχε δοκάρι ο Ταξιάρχης Μανούσος στο 56ο λεπτό. Ο Αετός μείωσε στο 71΄με σουτ του Γιαβρούδη που είχε αντικαταστήσει τον Κουνιάρη στο ημίχρονο, όμως ο Διαγόρας βρήκε και τέταρτο τέρμα ξανά με τον Σοφιάνη στο 78’.

Βήμα παραμονής έκανε ο Ανδρονικάς μετά τη νίκη του με 4-0 απέναντι στον Κεραυνό Αφάλωνα που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες βασικών παικτών. Η ομάδα των Παρακοίλων πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων που προήλθαν από τον Γιώργο Σαμπάνη στο 15’ με πλασέ και στο 30’ με κεφαλιά αντίστοιχα. Ο Θοδωρής Μαστέλλος σημείωσε και το 3-0 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νίκος Τουμπακάρης. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, ο Ανδρονικάς ξέφυγε πέντε βαθμούς από την τελευταία θέση.

Στο Κάτω Τρίτος το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1 με το γκολ του Μιχαλακέλλη από το 30ο λεπτό, σε μια φάση ωστόσο που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την μη τήρηση του fair play. Ο Καραγιάννης πέρασε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος και μετά από δύο λεπτά σκόραρε για το 0-2. Το τελικό 0-3 σημείωσε ο Βλάμμης μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ με τον Χρήστο Τάκα. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Γέρας στο πρώτο 45λεπτό είχε και δύο δοκάρια με τον Στρατή Χατζηκλειδαρά.

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής των Play offs, Διαγόρας και Αιγέας ξέφυγαν με έξι βαθμούς από την δεύτερη θέση, έχοντας προς το παρόν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του τίτλου.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play offs

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play outs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play offs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey