«Ο Αετός τη νίκη, ο Όλυμπος τις φωνές»

06/03/2024 - 17:51 Τελευταία τροποποίηση στις 06/03/2024 - 21:42

Νικητής με 1-0 αναδείχθηκε ο Αετός Λουτρών επί του Ολύμπου στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play offs της Α ΕΠΣ Λέσβου, σε έναν αγώνα που επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις στο τέλος και έντονες διαμαρτυρίες από τη πλευρά των φιλοξενούμενων.

Φτωχό σε θέαμα το πρώτο μέρος, με πολλές προσωπικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Πιο «ζωηροί» στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι, ωστόσο ο Όλυμπος ήταν αυτός που άγγιζε το γκολ, όμως το πλασέ στην κίνηση του Παναγιώτη Χρυσάφη προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Αετός από την πλευρά του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου μέτρησε δύο καλά σουτ με τους Βλαστέλλη και Τρεμούλα που δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο 22' πρόλαβε τον Τόλη Λαλά πριν «τσιμπήσει» τη μπάλα με κατεύθυνση προς την εστία. 

agrimakhs.jpg (1170×780)

Στην επανάληψη και μέχρι το 60ο λεπτό δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο εκατέρωθεν. Στο 62' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιώργο Αγριμάκη να «ξεχύνεται» από τα δεξιά μετά από σέντρα του Τσιμπούκη και με σουτ από τη κλειστή γωνία να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Από κει και μετά ο αγώνας απέκτησε καλύτερο ρυθμό και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, ο μεν Αετός για να καθαρίσει το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 64' ο Παπαλόπουλος είπε «όχι» στον Λαλά από κοντινή θέση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Αγριμάκης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα, όμως ο νεαρός Τζανής πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει την γραμμής της εστίας της ομάδας του, ενώ υπήρξε νωρίτερα παρέμβαση και από τον τερματοφύλακα Τσακίρη. 

aetos-olimos-playoffs-2023-24_1-0_1.jpg (1170×779)

Στο 72ο λεπτό σημειώθηκε η μια από τις δύο φάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τον Όλυμπο. Σε μια επίθεση των φιλοξενούμενων, ο τερματοφύλακας του Αετού βγήκε από την εστία του και απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε την παράβαση, ωστόσο τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον τερματοφύλακα και όχι με κόκκινη, καθώς όπως ισχυρίστηκε το διαιτητικό τρίο, η μπάλα και ο παίκτης των φιλοξενούμενων δεν είχε κατεύθυνση κατά μήκος της εστίας αλλά σε πλάγια θέση. Ο αγώνας εξελίχθηκε με αρκετή ένταση και δυνατό ρυθμό έως το τέλος. Στις καθυστερήσεις, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Όλυμπος πέτυχε γκολ, όμως ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα επιθετικό φάουλ, μια φάση που προκάλεσε ξανά τις αντιδράσεις του Ολύμπου. Τελευταία μοναδική ευκαιρία του Ολύμπου λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Παπαλόπουλο να σταματά με υπερένταση την προσπάθεια του Ξυνού από κοντινή πλάγια θέση. Μετά τη σημερινή ήττα ο Όλυμπος έμεινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου, αφού η απόσταση του από την πρώτη θέση είναι στους 9 βαθμούς.

aetos-olimos-playoffs-2023-24_1-0_2.jpg (1170×780)

Στον δεύτερο αγώνα στο Πλωμάρι, ο Αιγέας πήρε χαλαρή νίκη 6-0 απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή. Ο αγώνας τελείωσε από το πρώτο 15λεπτο, αφού το σκορ ήταν 3-0 με γκολ που σημείωσαν οι Κλούρας στο 8', Τοπάλι στο 11' και Παράσχος Πρωτούλης στο 15'. Στο δεύτερος μέρος, οι γηπεδούχοι σημείωσαν ακόμη τρία τέρματα με τους Καλαφάτη, Σένγκο και Κόμβο.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play offs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play offs

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey