Ισόπαλο το classico!

05/11/2011 - 19:28

Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή αλλά ο Διαγόρας ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, κατάφερε να ισοφαρίσει και να απειλήσει ακόμη και με ανατροπή… Ένα ακόμη δικό μας… classico ανήκει πια στο παρελθόν, αυτή τη φορά χωρίς παρατράγουδα, περίεργα αλλά και ιδιαίτερο θέαμα. Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε από τα τέρματα του Ξυλά και του Μουτζούρη, μάλλον αδικεί τους γηπεδούχους, αλλά αφήνει μία γλυκιά γεύση στο Διαγόρα που εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να έχει από την αρχή την υπεροχή και να προσπαθεί να βγει στο γκολ. Η ομάδα του Μυρογιάννη με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστό πρεσάρισμα, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22΄ δικαιώθηκε όταν ο Κουνιαρέλλης βρήκε όμορφα τον Ξυλά και ο τελευταίος κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η συνέχεια εξελίχθηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ατρόμητο να κρατά τα ηνία του παιχνιδιού, να ζητά πέναλτι σε μία δύσκολη φάση και το Διαγόρα να ψάχνει να βρει ρυθμό, αλλά και τον… Νταλαμπέκη που έμοιαζε κάποιες στιγμές να παλεύει απελπιστικά μόνος.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία στο πρώτο 10λεπτο να «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά η περίεργη σέντρα σουτ του Αγριμάκη, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Διαγόρα. Η συνέχεια επεφύλασσε αρκετά νεύρα και κάποια δυνατά μαρκαρίσματα με τους Κουνιαρέλλη και Δελόλμα να διακρίνονται για το μαχητικό τους παιχνίδι για τις δύο ομάδες.

Ο Διαγόρας όσο περνούσε η ώρα και ειδικά με την είσοδο του Βαμβουκλή στο γήπεδο, έπαιρνε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να βγάζει καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία, με τον Σπετσιώτη να αναγκάζεται τόσο σε σουτ του Σοφιάνη, όσο και του Μουτζούρη να κρατάει ηρωικά με καθοριστικές επεμβάσεις το πολύτιμο 1-0 της ομάδας του. Ο Διαγόρας στο τελευταίο 15λεπτο έπαιξε τα ρέστα του, πίεσε την άμυνα του Ατρομήτου, που ωστόσο κατάφερνε να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις για το δεύτερο γκολ. Στο 79΄ μία πανέξυπνη κάθετη του Βαμβουκλή, έβγαλε σε θέση βολής το Μουτζούρη που με σουτ στην κίνηση νίκησε αυτή τη φορά το Σπετσιώτη για το 1-1!

Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε πολύ με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως ήθελαν μόνο τη νίκη, αρνούμενες να συμβιβαστούν με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Και ο Διαγόρας και ο Ατρόμητος είχαν τις μικροευκαιρίες τους σε αυτό το διάστημα, με τον Ατρόμητο ωστόσο να χάνει την πλέον κραυγαλέα στις καθυστερήσεις με τον Κούτσα σε τετ α τετ να στέλνει από το ύψος του πέναλτι τη μπάλα άουτ!
Το τελικό 1-1 υποδέχτηκε με διαφορετικό τρόπο από τις δύο ομάδες.

Ο Στρατής Μυρογιάννης, προπονητής του Ατρομήτου μιλώντας στο sportlesvos.gr, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το τελικό αποτέλεσμα: «Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί και μας αφήνει μία πικρή γεύση. Ήμασταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, χάσαμε όμως κάποιες σημαντικές ευκαιρίες και δεν πήραμε τελικά αυτό που αξίζαμε. Βέβαια έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όπως είχαμε κερδίσει με δόση τύχης στις καθυστερήσεις στο Κάτω Τρίτος, έτσι και σήμερα χωρίς να το αξίζουμε ισοφαριστήκαμε.».

Για το Διαγόρα, ο αρχηγός της ομάδας Στρατής Δελόλμας, τόνισε πως το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα: «Χάσαμε τσάμπα ένα ολόκληρο ημίχρονο που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και στην επανάληψη, ανεβάσαμε ρυθμό, είχαμε πιο πολλές φάσεις και ισοφαρίσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ακόμα και τη νίκη θα έλεγα, αφού στην επανάληψη είχαμε και την κατοχή της μπάλας και δείχναμε πιο αποφασισμένοι. Νομίζω ότι είμαστε πια σε μία φάση επιστροφής. Αλλά μην ξεχνάμε πως είμαστε μία καινούργια ομάδα, με 10 νέους παίκτες σε σχέση με πέρυσι.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey