Διαγόρας και Βύρων έδειξαν... τα καρύδια τους!

17/12/2011 - 19:16 Τελευταία τροποποίηση στις 19/12/2011 - 12:16

Διαγόρας και Βύρωνας…  Δύο περιπτώσεις ομάδων που με τα πρώτα δείγματα γραφής τους στο πρωτάθλημα, θα λέγαμε πως επιβεβαιώνουν τη ρήση πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός»…

Παρά το ντόρο που προκάλεσαν το καλοκαίρι με τις μεταγραφικές τους κινήσεις, εντούτοις στο γήπεδο δεν έβγαλαν αυτό που θα περίμεναν οι φίλοι τους και οι διοικήσεις τους. Το ξεκίνημά τους ήταν αναμφίβολα κάκιστο, αλλά προσοχή…

Ακόμα κι έτσι, ουδείς μπορεί να τους υποτιμήσει. Κι αν κάνει το λάθος, το πληγωμένο θηρίο, δαγκώνει και κάνει μεγάλο κακό…  Όπως και το έκαναν στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, φιλοδοξώντας η καλή τους εκκίνηση στο δεύτερο μισό, να έχει και συνέχεια. Ο πληγωμένος εγωισμός του Διαγόρα, έπνιξε τον πρωτοπόρο Όλυμπο στην Αγία Παρασκευή, όπου η ομάδα του Μάτα, πήρε την πρώτη της πραγματικά άξια αναφοράς νίκη της με το εντυπωσιακό 4-3.

Την ίδια ώρα ο Βύρωνας δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να κάνει όρεξη για την πρώτη θέση, λυγίζοντάς τον με 1-0…

Διαγόρας - Όλυμπος 4-3 

Ο Διαγόρας προέρχονταν από το ταπεινωτικό 5-0 στο Πλωμάρι, είχε πια όλη τη δυσμένεια στο εσ  ωτερικό του από την σκληρή και δικαιολογημένη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα και καλούνταν παράλλη λα να ξεπληρώσει την ντροπή του 5-1 του πρώτου γύρου από τον Όλυμπο. Με μία εμφάνιση που θύμιζε το Διαγόρα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του τοπικού μας πρωταθλήματος, υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα το συγκρότημα του Θ. Παπαλόπουλο και πλέον ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ο Βαμβουκλής μόλις στο 12' έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους , αλλά στο 30' ο Μαλακός έφερε το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά αργότερα ο Διαγόρας ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Κιοσσέ για να έρθει στο 40' ο Νταλαμπέκης να γράψει το 3-1. Ωστόσο η χαρά του Διαγόρα μετριάστηκε, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μαλακός ξαναέβαλε στο παιχνίδι την Αγ  ιάσο, με ένα γκολ που αμφισβητήθηκε (φωνάζουν για οφσάιντ) από τους γηπεδούχους.

Με το καλημέρα της επανάληψης, η καρδιά του πρωταθλητή που φαίνεται πως χτυπά πολύ δυνατά φέτος στην Αγιάσο, μίλησε, με τον Τσαμπλάκο να ισοφαρίζει σε 3-3! Το παιχνίδι απέκτησε φυσιολογικά άγρια ομορφιά και δικαίωσε την ιστορία και τα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων, αλλά η μοίρα φαίνεται πως χρωστούσε κάτι στον Διαγόρα.

Παρά το ότι από το 80΄ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπύρου με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, βρήκε το σθένος και θυμήθηκε πως κάποτε αυτά τα ματς τα… κατάπινε και με χρυσό σκόρερ τον Νταλαμπέκη, πήρε το σπουδαίο τρίποντο καρδιάς και γοήτρου, με το τελικό 4-3!
Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε 250 περίπου άτομα, που αποθέωσαν στο τέλος το Διαγόρα.

Βύρων Μόριας - Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 1-0

Την ίδια ώρα στη Μόρια, ο Βύρων με παρόμοιες συνθήκες, αλλά έχοντας ήδη καταγράψει ένα αξιοσημείωτο σερί που τον έφερε ξανά σε φυσιολογικά τροχιά, με πρωταγωνιστή τα Χωματά που πέτυχε άλλο ένα σπάνιας ομορφιά τέρμα από τα 40 μέτρα, έβγαλε εκτός τροχιάς τον Ατρόμητο!

Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας είχε ευκαιρίες και υπεροχή στην επανάληψη για να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς, αλλά εις μάτην…

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ομάδα του Θ. Γιακαλή να ρεφάρει κι αυτή την ήττα του πρώτου γύρου με 3-1 στην Αγία Μαρίνα.

 

Κερδισμένη η Προοδευτική!

Η Προοδευτική Σκάλας Καλλονής ήταν αναμφίβολα η μεγάλη κερδισμένη της 12ης Αγωνιστικής, αφού παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αιγέα Πλωμαρίου με το ευρύ 3-0 στο "Κώστας Κεντέρης", μειώνοντας έτσι τη διαφορά από την κορυφή μόλις στους τρεις βαθμούς.

Σκόρερ της ομάδας του Μανόλη Εμαννουήλ ήταν οι Βαξεβάνης, Τζουβανέλλης, Νερατζής. Ο Αιγέας απώλεσε την ευκαιρία να σκοράρει, αστοχώντας σε πέναλτι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Βογιατζής.

Τα υπόλοιπα ματς χαρακτηρίστηκαν από νίκες των φιλοξενούμενων και μάλιστα με καθαρά σκορ. Η Άναξος πέρασε με εμφατικό τρόπο μέσα από το "Μιχαλέλειο" του Πλωμαρίου νικώντας τη Δόξα Πλαγιάς (0-3). Η Θύελλα Πηγής επιβλήθηκε μέσα στα Λουτρά του τοπικού Αετού (0-2) και πλησίασε απειλητικά την κορυφή, ενώ η Αναγέννηση Γέρας πήρε το τρίποντο της νίκης κόντρα στον Αλκιβιάδη σε ματς που διεξήχθη στο Κάτω Τρίτος (0-2).

Δείτε σε βίντεο τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το "Κώστας Κεντέρης"

{youtube}CY2ejRVnuj4{/youtube}

Αποτελέσματα

12η Αγωνιστική

Αετός Λουτρών-Θύελλα Πηγής 0-2
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αιγέας Πλωμαρίου 3-0
Βύρων Μόριας-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 1-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Όλυμπος Αγιάσου 4-3
Δόξα Πλαγιάς-Άναξος 0-3
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αναγέννηση Γέρας 0-2

Βαθμολογία


Σε 12 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Όλυμπος Αγιάσου
29
37-14
2. Προοδευτική Σκ. Καλλονής 26
24-11
3. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 26
20-9
4. Θύελλα Πηγής 22 19-16
5. Aναγέννηση Γέρας 20 23-16
6. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 16 25-29
7. Αιγέας Πλωμαρίου 15 19-16
8. Βύρων Μόριας 15 16-17
9. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 12 14-26
10. Αετός Λουτρών 10 9-18
11.
Άναξος 10 13-24
12. Δόξα Πλαγιάς 6 8-28

13η Αγωνιστική (14/1)

Θύελλα Πηγής-Αιγέας Πλωμαρίου
Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας-Αετός Λουτρών
Όλυμπος Αγιάσου-Προοδευτική Σκ. Καλλονής
Άναξος-Βύρων Μόριας
Αναγέννηση Γέρας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής
Δόξα Πλαγιάς-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey