Πόσο πιθανά είναι τα μπαράζ;

31/01/2012 - 12:01 Τελευταία τροποποίηση στις 31/01/2012 - 12:26

Η 15η αγωνιστική της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ολοκληρώθηκε με τον Όλυμπο να αφήνει μεν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Πηγή μετά το τελικό 3-3 κόντρα στη Θύελλα, αλλά να αποσπάται κατά έναν ακόμη υπερπολύτιμο βαθμό στην κορυφή, επιτυγχάνοντας το +4 από το δεύτερο Ατρόμητο, που αυτοκτόνησε χάνοντας στην Άναξο.

Με επτά αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σαιζόν, η αγωνία κορυφώνεται και η υπόθεση μπαράζ ή όχι καίει πέραν του Ολύμπου που επιθυμεί να κατακτήσει απευθείας τον τίτλο, έξι μνηστήρες του τίτλου.

Τον Ατρόμητο, την Προοδευτική, τη Γέρα, τον αναγεννημένο στο δεύτερο γύρο Διαγόρα, τη Θύελλα αλλά και το Βύρωνα που βρίσκεται ακόμη κοντά στην τετράδα.

Για να κατακτήσει απευθείας τον τίτλο ο πρωτοπόρος Όλυμπος, πρέπει να τερματίσει με επτά βαθμούς διαφορά από το δεύτερο… Υπόθεση που αν εξετάσει κανείς το πρόγραμμα Ολύμπου και Ατρομήτου, μάλλον μπορεί να ειπωθεί ότι είναι αρκετά πιθανή ως ενδεχόμενο. Κι αυτό γιατί ο Όλυμπος έχει μάλλον πιο βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια από την ομάδα της Αγίας Μαρίνας.

Χαρακτηριστικά ο Όλυμπος έχει δύσκολα παιχνίδια κόντρα στη Αναγέννηση την ερχόμενη αγωνιστική στη Γέρα, κόντρα στο Βύρωνα τη 18η  αγωνιστική στην Αγιάσο και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ατρόμητο την 20η αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο ρυθμιστής του τίτλου Ατρόμητος με έξι ντέρμπι

Ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή αποτελεί το ρυθμιστή του πρωταθλήματος, όντας η μοναδική ομάδα που… «γεμίζει τους καθρέφτες» του Ολύμπου. Και όπως είναι φυσικό, όλοι οι διεκδικητές των μπαράζ και κατ΄ επέκταση του τίτλου, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εκείνον για την εξασφάλιση της διεξαγωγής τους.

Όμως ο Ατρόμητος από την πλευρά του έχει πρόγραμμα «φωτιά». Και πιο συγκεκριμένα έξι συνεχόμενα ντέρμπι! Και ξεκινάμε… Διαγόρας στην Αγία Παρασκευή τη 17η αγωνιστική, Προοδευτική την αμέσως επόμενη στην Αγία Μαρίνα, Αιγέας τη 19η στο Πλωμάρι, Όλυμπος την 20η στην Αγιάσο και Αναγέννηση στη Γέρα την 21η! Είναι ικανός ο Ατρόμητος να κάνει το 6Χ6; Άποψή μας είναι πως δύσκολα… Αλλά αν το καταφέρει τότε και σαφώς θα δικαιούται εκείνος τον τίτλο!

Ο φιλόδοξος Διαγόρας που καίγεται για άνοδο

Ποιος μπορεί λοιπόν να πάρει τη σκυτάλη από τον Ατρόμητο δεδομένου πως είναι εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα της Αγίας Μαρίνας να περάσει αλώβητη από όλα τα ντέρμπι; Βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων μπορούμε να δώσουμε ως challenger μόνο το Διαγόρα… Ο οποίος έχει κι αυτός τα ντέρμπι του, αλλά γενικά δεν αποκλείεται να φτάσει στο 7Χ7 μέχρι τέλους ελπίζοντας σε δύο βαθμολογικές  απώλειες του Ολύμπου. (μία ήττα και μία ισοπαλία τουλάχιστον).

Ας σημειωθεί πως δύσκολο πρόγραμμα με ντέρμπι μεταξύ των επτά πρώτων έχουν τόσο η Γέρα, όσο και η Προοδευτική που μαθηματικά ελπίζουν και αυτές σε ένα 7Χ7 και σε… γκέλα του Ολύμπου μέχρι το τέλος…

Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των επτά επόμενων αγωνιστικών για τους τρεις διεκδικητές και σας υπενθυμίζουμε πως καταγράφουμε… σενάρια. Άλλωστε η στρογγυλή θεά επιφυλάσσει εκπλήξεις εκεί που δεν τις περιμένει κανείς…

16η αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Αναγέννηση Γέρας
Ατρόμητος-Αλκιβιάδης
Αετός Λουτρών-Διαγόρας

17η αγωνιστική
Δόξα Πλαγιάς-Όλυμπος Αγιάσου

Διαγόρας-Ατρόμητος

18η αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Βύρωνας
Ατρόμητος-Προοδευτική
Άναξος-Διαγόρας

19η αγωνιστική
Αετός Λουτρών-Όλυμπος Αγιάσου
Αιγέας Πλ.-Ατρόμητος
Διαγόρας-Αλκιβιάδης

20η αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Ατρόμητος
Διαγόρας-Θύελλα Πηγής

21η αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Άναξος
Ατρόμητος-Αναγέννηση Γέρας
Προοδευτική-Διαγόρας

22η αγωνιστική
Αλκιβιάδης-Όλυμπος Αγιάσου
Δόξα Πλαγιάς-Ατρόμητος
Διαγόρας-Αιγέας Πλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey