Οι φίλαθλοι ψήφισαν... μπαράζ!

10/03/2012 - 11:00 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2012 - 11:30

Εδώ και περίπου 20 ημέρες, το sportlesvos.gr ξεκίνησε μια ψηφοφορία αναφορικά με την πιθανότητα ο τίτλος στην Α' Κατηγορία να κριθεί στα μπαράζ ή ο πρωταθλητής να αναδειχθεί απ' ευθείας μέσα από την κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η κάλπη... μίλησε λοιπόν και έδειξε μπαράζ. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη Λέσβο έκριναν ότι η κούρσα για τον τίτλο δε θα κριθεί τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, αλλά ότι θα χρειαστούν αγώνες μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων για να βγει ο πρωταθλητής.

Και δεδομένου ότι σήμερα ο πρωτοπόρος Όλυμπος Αγιάσου φιλοξενεί το δεύτερο στη βαθμολογία Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σημαίνει πως υπάρχει η εκτίμηση ότι η ομάδα του Θόδωρου Παπαλόπουλου κάπου θα γκελάρει. Είναι διατεθειμένοι όμως οι παίκτες του Ολύμπου Αγιάσου να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη; Θα φανεί μέσα στο γήπεδο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φαντάζει και λίγο... ρομαντικό, με την έννοια ότι κανείς ποδοσφαιρόφιλος δε θα ήθελε να τελειώσει έτσι ένα πρωτάθλημα, τη στιγμή που θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποια σπουδαία ακόμα ματς, σε μορφή τελικών, μεταξύ των καλύτερων ομάδων της κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για περίπου μία εβδομάδα το αποτέλεσμα έδειχνε "ΟΧΙ", δηλαδή ανάδειξη πρωταθλητή απ' ευθείας. Οι αγχωτικές νίκες των Αγιασωτών, σε συνδυασμό με το ότι ο Ατρόμητος πήρε τα δύσκολα ματς κόντρα σε Προοδευτική και μέσα στο Πλωμάρι, άλλαξαν όμως άρδην το σκηνικό.

Το "ΝΑΙ", η διεξαγωγή μπαράζ δηλαδή, άρχισε να κερδίζει έδαφος, πλησίασε στην ισοπαλία και... κονταρτοχτυπήθηκε για αρκετές μέρες εκεί στο 50%-50%. Ωστόσο κατάφερε να πάρει κεφάλι και μάλιστα αύξησε τη διαφορά μέχρι και στο 60%-40%, για να περιοριστεί τελικά στο 57.3%-42.7%, κυρίως μετά το γκολ του Τόλη Λαλά στις καθυστερήσεις, που χάρισε τη νίκη στον Όλυμπο μέσα στα Λουτρά.

Τελικό αποτέλεσμα σε σύνολο 412 ψήφων: ΝΑΙ - 236 (57.3%) & ΟΧΙ - 176 (42.7%)

Με ή χωρίς μπαράζ, το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φέτος και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος του νησιού απόλαυσε και συνεχίζει να απολαμβάνει τις μονομαχίες των ομάδων, με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου λοιπόν σήμερα. Ας κερδίσει ο καλύτερος... 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey