Έστειλε το πρωτάθλημα στην... παράταση!

10/03/2012 - 20:27 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2012 - 21:04

Ισόπαλο αναδείχθηκε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα σε Όλυμπο και Ατρόμητο, με μεγάλο νικητή της αναμέτρησης να αναδεικνύονται τα… μπαράζ. Ο Όλυμπος προηγήθηκε στο 14΄ της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας του Ατρομήτου που είχε μπει παγωμένα στο παιχνίδι, με εξαιρετικό πλασέ του Σεραφίγγου.

Ο Ατρόμητος ωστόσο από το γκολ και μετά συνήλθε, πήρε σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού από τον οπισθοχωρημένο Όλυμπο και δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Ξυλά.

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο κατάμεστο «Χριστοφίδειο» με πάνω από 300 φιλάθλους και τους φίλους τους γηπεδούχους να δημιουργούν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα με καπνογόνα, πανό και συνθήματα, συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων και το αποτέλεσμά του, ενδιέφερε… όλη την κατηγορία.

Άλλωστε με νίκη Όλυμπος θα εξασφάλιζε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την απευθείας κατάκτηση του τίτλου και η σεμνή εφετινή τελετή θα ελάμβανε τέλος σε λίγες ημέρες.

Και όλα έδειχναν πως τελικά θα τα κατάφερνε, αφού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε τον Ατρόμητο που έδειχνε να τα έχει χαμένα και κατάφερε στην πρώτη καλή στιγμή του να ανοίξει το σκορ με το Σεραφίγγο, που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων στο 14΄. Ευαγγέλου και Ξυλάς κόλλησαν μεταξύ τους και ο πρώτος σκόρερ των πρωτοπόρων, βρέθηκε απέναντι στο Σπετσιώτη και τον πλάσαρε ιδανικά, προκαλώντας την έκρηξη της εκπληκτικής κερκίδας του Ολύμπου!

 Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Όλυμπο να πιέζει τον Ατρόμητο να μην μπορεί να ξεδιπλωθεί από το μισό του γηπέδου, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Ατρόμητος άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητικός με τον μοναδικό του προωθημένο Δημήτρη Κούτσα, που στο 30΄ μπήκε πολύ όμορφα στην περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα του Ολύμπου αλλά το σουτ του αποκρούστηκε στη γραμμή από τους αμυντικούς. 

Στην επανάληψη το παιχνίδι άλλαξε μορφή. Ο Όλυμπος έδωσε χώρο στον Ατρόμητο και έψαξε στην αντεπίθεση το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Όμως σε δύο καλές στιγμές του Λαλά, μία με σουτ στην κίνηση και άλλη μία σε μία προσπάθειά του να σκάψει τη μπάλα πάνω από το Σπετσιώτη, δεν βρήκε δίχτυα και το άγχος άρχισε να τον καταλαμβάνει.

Την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος άρχισε να κυριαρχεί στο κέντρο, να κερδίζει τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και να βγάζει πάθος. Στο 60΄ ο Παπαλόπουλος απέσυρε το Σεραφίγγο ρίχνοντας στη μάχη το Λαμπράκη και δέκα λεπτά αργότερα έβγαλε και τον Π. Βουργουτζή βάζοντας στο παιχνίδι τον Καζάνη, θέλοντας εμφανώς να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Και συμπερασματικά θα λέγαμε πως με αυτή του την κίνηση, ανέβασε ακόμη περισσότερο τον Ατρόμητο που εκείνη τη στιγμή είχε το μομέντουμ να φέρει το ματς στα ίσια, αγγίζοντας εν τω μεταξύ σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση με κεφαλιές του Ξυλά. Οι προωθήσεις του Ξυλά ήταν προειδοποιήσεις που δε λήφθηκαν υπόψη από τους γηπεδούχους και στην τρίτη του από στημένη φάση, έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Τα τελευταία 10 λεπτά ήταν δραματικά με τον Όλυμπο να προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης και να επιχειρεί να ξαναβγεί στην επίθεση με μεγαλύτερο πείσμα. Στο 89΄ η Αγιάσος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Καζάνη να κεραυνοβολεί το Σπετσιώτη και τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να πραγματοποιεί απίστευτη επέμβαση.

Στη συνέχεια της φάσης ο Μαλακός σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ, προς απογοήτευση των φίλων του Ολύμπου!Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες αλλά με ουσιαστικό νικητή τον Ατρόμητο, που πήρε το αποτέλεσμα που τον εξυπηρετούσε για να στείλει το πρωτάθλημα στα μπαράζ. 

Πολύ καλή η διαιτησία του Κουλουδή και των βοηθών του που δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα.

(Πηγή φωτογραφιών Σάκης Αγριμάκης, σε λίγο θα ακολουθήσει και βίντεο με τα γκολ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey