Νικήτρια η Γέρα σ' ένα ντέρμπι που τα είχε όλα!

23/12/2012 - 21:08 Τελευταία τροποποίηση στις 23/12/2012 - 22:30

Anagennisi_Geras_Diagoras_3-2_1Συναρπαστικό, δυναμικό, επεισοδιακό και αμφίρροπο -όπως άλλωστε αναμενόταν- μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο ήταν το σπουδαίο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Αναγέννηση και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, που βρήκε την ομάδα της Γέρας να παίρνει τη νίκη δια πυρός και σιδήρου, με τελικό σκορ 3-2, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες ήθελαν πριν τη σέντρα μόνο το τρίποντο για να συνεχίσουν με ελπίδες στο κυνήγι του τίτλου και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου τα έδωσαν όλα! Καθοριστικό για την τελική έκβαση του παιχνιδιού ήταν το προβάδισμα της Γέρας μετά την προσωρινή ισοφάριση του Διαγόρα με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο, αλλά και το χαμένο πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου του Στρατή Δελόλμα για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

Η Αναγέννηση μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και κέρδισε πέναλτι στα πρώτα λεπτά με τον Παναγιώτη Δελόλμα, που ανέλαβε στη συνέχεια να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ευστοχώντας για το 1-0. Η αντίδραση ωστόσο του Διαγόρα ήταν άμεση, με τον… αδελφό του σκόρερ των γηπεδούχων, τον Στρατή, να μετατρέπει σε οικογενειακή υπόθεση το ντέρμπι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Anagennisi_Geras_Diagoras_3-2_2Η Γέρα ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε, βγήκε με υπομονή στην επίθεση και ανέκτησε το προβάδισμα με κεφαλιά του Καπταγιάννη, για να έρθει ο Μαλακός να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, πριν καλά καλά συνέλθει η ομάδα του Τάσου Σπύρου (3-1)!

Η Γέρα που ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και δικαίως προηγούνταν, χάνοντας και ευκαιρίες, είχε απέναντί της ωστόσο έναν Διαγόρα που δεν είχε καμία διάθεση να παρατήσει το παιχνίδι.

Στην εκπνοή λοιπόν του ημιχρόνου, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του Αφαλωνιάτη που ανέκοψε την πορεία της μπάλας με το χέρι, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που είχε αποκτήσει, με το Στρατή Δελόλμα να στέλνει από τα 11 βήματα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η επανάληψη ήταν εξίσου συναρπαστική με τη Γέρα να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα και το Διαγόρα να κάνει φουλ επιθετική την τακτική του, για να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε από το παιχνίδι. Χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες με τον Μπαράκη αρχικά, αλλά και με τον Διονυσάτο, ο Διαγόρας ήταν κυρίαρχος χωρίς όμως τύχη.

Την ίδια ώρα η Γέρα έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις με τους Π. Δελόλμα, Μαλακό και Καπταγιάννη ωστόσο να μην μπορούν να βρουν στόχο, «τελειώνοντας έτσι και το παιχνίδι. Σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Παναγιώτης Δελόλμας που είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ αλλά συνέχισε τη φάση, παρατηρήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Μποντάκη και άφησε την ομάδα του με εννέα πλέον ποδοσφαιριστές, σε μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην κερκίδα των γηπεδούχων, ανάβοντας παράλληλα και τα αίματα στον αγωνιστικό χώρο.

Anagennisi_Geras_Diagoras_3-2_3Ο Διαγόρας πίεσε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο τέταρτο και σε μία φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση, ο Στρατής Δελόλμας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός Κάντας σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Μποντάκης πήρε επάνω του τη φάση και μέτρησε το γκολ.

Ο φακός του «SL» ρίχνει φως στην αμφισβητούμενη φάση, που δείχνει μεν τον Μπαράκη να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, αλλά να... τραβιέται εμφανώς προσπαθώντας να μη θεωρηθεί ενεργή η συμμετοχή του στη φάση, ευρισκόμενος πάντως ακριβώς μπροστά από τον τερματοφύλακα.

Σε κάθε περίπτωση η φάση αφήνεται στην κρίση του ρέφερι, που είχε άποψη για το αν επηρέαζε ή όχι ο εκτεθειμένος Μπαράκης την εξέλιξή της.

Το παιχνίδι φυσιολογικά απέκτησε ακόμη πιο έντονο εκνευρισμό στα τελευταία λεπτά, με το Διαγόρα να χάνει δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του μοιραίου Μπαράκη στην εκπνοή!

Mpontakis_diaititis_4Η Αναγέννηση Γέρας με δύο παίκτες λιγότερους, κράτησε παλικαρίσια το πολύτιμό της προβάδισμα αλλά κυρίως την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Ας σημειωθεί ότι δύο αποβολές είχε και ο Διαγόρας, αλλά σε παίκτες του πάγκου του που δεν επηρέασαν την αριθμητική ισορροπία του στο παιχνίδι. Ένας εξ αυτών ήταν και ο παίκτης-προπονητής Τάσος Σπύρου σε μία έντονη διαμαρτυρία του.

Παράπονα για τη διαιτησία του Μποντάκη και τις υποδείξεις των βοηθών του Κάντα και Μπάλιακα, είχαν και οι δύο ομάδες μετά το τέλος του αγώνα, δείγμα του ότι οι διαιτητές σφύριζαν όσα έβλεπαν.

Από τη στιγμή που ένα τέτοιο ντέρμπι με αυτή την εξέλιξη ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς... παρατράγουδα, πιστώνεται στην έμπειρη διαιτητική τριάδα και φυσικά στην ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών, που πρέπει να είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey