Ραντεβού στην Αγιάσο!

26/01/2013 - 20:01 Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2013 - 17:52

Η Γέρα αν και ισοφαρίστηκε από τα μαχητικά Λιονταράκια, εντούτοις έβγαλε εις πέρας την αποστολή της, παίρνοντας ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο (2-1) και πάει πλέον  στο μεγάλο ντέρμπι με τον Όλυμπο με διαφορά ασφαλείας τριών βαθμών.

Με ήρωα τον… Καραβασίλη(!) που πήρε την απόφαση να εκτελέσει το κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του όταν η μπάλα «έκαιγε» στο 86’,  οι Αγιασώτες ξεπέρασαν με επιτυχία το εμπόδιο του Αετού στα Λουτρά, αλλά μετρούν σημαντικές απώλειες ενόψει του ντέρμπι που μπορεί να κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Λαλάς και Π. Βουργουτζής τέθηκαν νοκ άουτ από τη μάχη με τον πρώτο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτόματα να μην υπολογίζεται και το δεύτερο  να τραυματίζεται πιο σοβαρά απ΄ ότι φαινόταν αρχικά στο κεφάλι, κάνοντας οκτώ ράμματα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Κεραυνός δεν χαρίστηκε απέναντι στον χαλαρό πια Διαγόρα που από τη στιγμή που τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου, έχει χάσει το κίνητρό του, κερδίζοντάς τον με το εντυπωσιακό 3-0, ενώ ξεχώρισε το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Αιγέα και Ατρόμητο, στο οποίο επικράτησαν οι Πλωμαρίτες με 2-1.

Στην Άναξο ο Βύρωνας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την τοπική ομάδα σε 1-1 με απευθείας φάουλ του Χωματά και στέρησε από τους γηπεδούχους τη νίκη που τόσο ήθελαν.

Βαθιά ανάσα πήρε η Θύελλα που κέρδισε τον Παπανικολή σε ένα κομβικό παιχνίδι για την μάχη της ουράς, ενώ αύριο διεξάγεται άλλος ένας σημαντικός αγώνας για την παραμονή ανάμεσα σε Προοδευτική και Αλκιβιάδη στη Σκάλα Καλλονής.

Gera_Olympos_0-1_fasi8Η Γέρα που προέρχονταν και από μεσοβδόμαδο παιχνίδι, δυσκόλεψε τον εαυτό της χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και προηγούμενη με 1-0 στο πρώτο μέρος με γκολ από πέναλτι του Μαλακού, κρατούσε τα πάντα επικίνδυνα Λιονταράκια μέσα στο παιχνίδι. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 60’ τα Λιονταράκια ισοφάρισαν σε μία περίεργη φάση όπου η μπάλα πέρασε οριακά τη γραμμή και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι Γεραγώτες ωστόσο ευτύχησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα μόλις οκτώ λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Αφαλωνιάτη και να πάρουν έστω και με αυτό το αγχωτικό 2-1 τους τρεις βαθμούς που τους φέρνουν με διαφορά ασφαλείας στο ντέρμπι της Αγιάσου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αν βέβαια για τη Γέρα ήταν αγχωτική η δοκιμασία της, για τον Όλυμπο η νίκη αποδείχθηκε «πύρρειος» αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του δυναμικού Αετού στα Λουτρά, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης! Η ομάδα της Αγιάσου που από το 60’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λαλά, κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μιχάλης Καραβασίλης, με τον έμπειρο πορτιέρο να νικάει το Γιαλελλή από τα 11 βήματα, δίνοντας στην ομάδα του ουσιαστικά το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο την ερχόμενη εβδομάδα στην Αγιάσο, απέναντι στην πρωτοπόρο Γέρα.

Ο Όλυμπος που ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, πέραν του Λαλά φαίνεται πως χάνει και τον Παναγιώτη Βουργουτζή που χτύπησε στο μέτωπο και έκανε οκτώ ράμματα μετά το παιχνίδι, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αποθεραπείας του μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Θοδωρής Παπαλόπουλος αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας του, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη φάση της αποβολής του Λαλά, που έπαιξε γρήγορα το κερδισμένο φάουλ της ομάδας του στο χώρο του κέντρου, αντικρίζοντας με αυστηρή υπόδειξη τη δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Στο Πλωμάρι διεξήχθη ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Αιγέα να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 2-1 έπειτα από ανατροπή! Ο Κοντονίκας άνοιξε το σκορ στο 10’ με κεφαλιά, αλλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου σκόραρε δυστυχώς ξανά, αλλά αυτή τη φορά στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι «άνοιξε», είχε εξαιρετικό ρυθμό με καλές στιγμές και για τους δύο αντιπάλους. Ο Αιγέας στο 52’ σε μία φάση που η μπάλα πέρασε οριακά τη γραμμή προηγήθηκε με το Μαμάκο, ενώ έχασε και πέναλτι με το Μουτσογιάννη που απέκρουσε ο Ζαμτράκης 15 περίπου λεπτά αργότερα. Ας σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος από το 55’  έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παγκράτη.

Anagennisi_Geras_Malakos_Moria1Στην Άναξο η τοπική ομάδα με τον Αχιλλέα Βερβέρη προηγήθηκε στο 80’ και όλα έδειχναν πως αυτό το γκολ θα έκρινε και την αναμέτρηση. Όμως άπαντες λογάριαζαν χωρίς τον... Στέλιο Χωματά που στις καθυστερήσεις με απευθείας χτύπημα φάουλ ισοφάρισε το ματς, χαρίζοντας το βαθμό στην ομάδα της Μόριας.

Στα Πάμφιλα ο Κεραυνός ήταν φανερό πως ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και το πήρε με το εντυπωσιακό 3-0 απέναντι στο Διαγόρα που φαίνεται πως σκέφτεται ήδη την ερχόμενη χρονιά. Ο Βούρος άνοιξε το σκορ στο ημίχρονο με τους Σγουρέλλη και Βαρνά να διαμορφώνουν το τελικό 3-0 στην επανάληψη.

Στη μεγάλη μάχη για την παραμονή, η Θύελλα πήρε τη μεγάλη νίκη που είναι ικανή να της δώσει την ώθηση που θέλει για να παλέψει μέχρι τέλους, χάρις στο τέρμα που πέτυχε ο Τσιβγούλης στο 60’! Η Θύελλα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παπανικολή να μην μπορεί να αποσπάσει βαθμό σε ένα ματς που είχε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής.

Αποτελέσματα

18η Αγωνιστική (20/1)
Κεραυνός Αφάλωνα-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-0
Άναξος-Βύρων Μόριας 1-1
Θύελλα Πηγής-Παπανικολής Ερεσού 1-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 2-1
Αναγέννηση Γέρας-Λιονταράκια 2-1
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους
Αετός Λουτρών-Όλυμπος Αγιάσου 0-1

Βαθμολογία


Σε 18 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας 51
56-11
2. Όλυμπος Αγιάσου** 48 63-5
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 34
50-24
4. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 28
30-27
5. Αιγέας Πλωμαρίου* 26 23-29
6. Βύρων Μόριας
25 18-20
7. Αετός Λουτρών
23 21-25
8. Άναξος 21 24-31
9. Κεραυνός Αφάλωνα 18 21-32
10. Παπανικολής Ερεσού 17 21-32
11.
Λιονταράκια 16 22-42
12. Θύελλα Πηγής 16 13-36
13. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους
13 12-46
14. Προοδευτική Σκ. Καλλονής* 12
20-29

* Έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής της ΕΠΟ από την περσινή αγωνιστική περίοδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey