Φουντώνει η μάχη για τίτλο και παραμονή

17/02/2013 - 19:47 Τελευταία τροποποίηση στις 17/02/2013 - 20:38

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Αναγέννηση Γέρας, που κέρδισε δύσκολα τον Αιγέα Πλωμαρίου (2-1) στο Γήπεδο του Παπάδου και συνέχισε να οδηγεί την κούρσα στην Α' Κατηγορία.

Η ομάδα του Νίκου Μάτα προηγήθηκε στο ημίχρονο με τον Σεραφίγκο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Αζάμπι. Τη λύτρωση για τους Γεραγώτες πέτυχε ο Γιώργος Καπταγιάννης με κεφαλιά, χαρίζοντας στην Αναγέννηση το τρίποντο, η οποία ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουκούλη. Οι φιλοξενούμενοι πάντως έχουν παράπονα από τον Κουλουδή, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουτσογιάννη μέσα στην περιοχή στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο, στην εκπνοή σημειώθηκε σύρραξη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με φιλάθλους των γηπεδούχων να μπαίνουν μέσα και να προσπαθούν να κινηθούν απειλητικά προς τον Αζάμπι, λόγω μιας αψιμαχίας που είχε με τον προπονητή της Αναγέννησης Νίκο Μάτα. Παράλληλα, σημειώθηκε γενικευμένη ένταση και στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ έσπασε και ένα τζάμι.

Στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου, ο Όλυμπος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Κεραυνού Αφάλωνα (3-0) και συνέχισε να καταδιώκει την πρωτοπόρο ομάδα της Γέρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τόλης Λαλάς, που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ το τρίτο γκολ του Ολύμπου σκόραρε ο Ντουμερτάκης. Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας θα μπορούσε μάλιστα να έχει σημειώσει ένα ακόμα χατ τρικ φέτος, όμως είχε δύο δοκάρια ενώ αστόχησε και σε πέναλτι. Δοκάρι είχε επίσης και ο Παναγιώτης Βουργουτζής. Η ομάδα του Αφάλωνα τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βαρνά.

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχαν τα Λιονταράκια απέναντι στον Παπανικολή Ερεσού, στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γιαννή, όμως η ομάδα του Λάκη Σπανού ισοφάρισε άμεσα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Λαμπράκη. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πριν την ανάπαυλα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άρη Λαμπράκη. Στην επανάληψη, ο Ζαφειρίου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και ο Άρης Λαμπράκης με δεύτερο προσωπικό τέρμα διαμόρφωε το 4-1. Πάντως, η ομάδα του Σαράντου Τζινιέρη, που μείωσε στο τελικό 4-2 με τον Κουδουνά, έχει παράπονα από τη διαιτησία του Λέκκα και τις υποδείξεις των βοηθών του.

Ανάσα πήρε και ο Αλκιβιάδης, νικώντας στο Κάτω Τρίτος τον Βύρωνα Μόριας (1-0) με γκολ που σημείωσε ο Ανηφόρου, με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο αμυντικός των γηπεδούχων Γρηγόρης Βερδούκας εκτέλεσε χρέη τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού του Κρασόπουλου.

Στα Λουτρά, η Άναξος θριάμβευσε απέναντι στον τοπικό Αετό (1-3). Η ομάδα του Ιγνάτη Παγίδα προηγήθηκε στο σκορ με τον Πάντα, όμως ο Κατσιάνος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με γκολ του Κατσιάνου πριν την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με γκολ του Κλάους και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τέρμα του Στρατή Σκαρακάκη.

Τέλος, στο Γήπεδο της Σκάλας Καλλονής, η Προοδευτική πήρε σπουδαία νίκη επί της Θύελλας Πηγής αποδεικνύοντας την ανοδική της πορεία στο Β' Γύρο. Η ομάδα του Μανόλη Εμμανουήλ προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Γρηγόρη Τριανταφύλλου, που εμφανίζεται "καυτός" τον τελευταίο καιρό μετά την μεταγραφή του από την ΑΕΛΚ Κ20 την περίοδο του Ιανουαρίου, κάνοντας τους ανθρώπους της Προοδευτικής να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την επιλογή τους. Στο 5λεπτο, οι γηπεδούχοι έκαναν και το 2-0 με τον Καραμήτρο, όμως η Θύελλα μείωσε με τον Σάββα Παπαδημητρίου πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη, η Προοδευτική έχασε πέναλτι με τον Κέλπαλη, αλλά έφτασε τελικά στο 3-1 με το δεύτερο γκολ του Καραμήτρου.

Το πρωί, μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας μέσα στο Γήπεδο της Αγίας Παρασκευής επί του τοπικού Διαγόρα, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία. Η ομάδα του Τάσου Σπύρου προηγήθηκε στο παιχνίδι με γκολ του Νερατζή πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της, αν οι παίκτες του Διαγόρα ήταν πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικά, είχαν δύο δοκάρια με τον Μουτζούρη και τον Νερατζή στο β' ημίχρονο. Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση και το κατάφερε στο 85ο λεπτό με τον Πάστο, αλλά την τελευταία του λέξη την είπε στις καθυστερήσεις, όταν ο Κούτσας εκεμταλλεύτηκε αδράνεια στην περιοχή και έγραψε το τελικό 1-2.

Αποτελέσματα

21η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 1-2
Λιονταράκια-Παπανικολής Ερεσού 4-2
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Βύρων Μόριας 1-0
Όλυμπος Αγιάσου-Κεραυνός Αφάλωνα 3-0
Αετός Λουτρών-Άναξος 1-3
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Θύελλα Πηγής 3-1
Αναγέννηση Γέρας-Αιγέας Πλωμαρίου 2-1

Βαθμολογία


Σε 20 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας 56
61-15
2. Όλυμπος Αγιάσου** 55 70-5
3. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 37
37-29
4. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 35 53-30
5. Αιγέας Πλωμαρίου* 30 26-32
6. Βύρων Μόριας 28 21-24
7. Άναξος
27 33-35
8. Αετός Λουτρών 24 23-30
9. Κεραυνός Αφάλωνα 24 26-37
10. Λιονταράκια 20 28-48
11.
Προοδευτική Σκ. Καλλονής* 20 28-34
12. Παπανικολής Ερεσού 19 25-39
13. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 17 14-53
14. Θύελλα Πηγής 17 15-40

* Έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής της ΕΠΟ από την περσινή αγωνιστική περίοδο

Προοδευτική Σκ. Καλλονής*

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey