Τελική ευθεία για άνοδο και υποβιβασμό

27/03/2013 - 12:05 Τελευταία τροποποίηση στις 27/03/2013 - 13:05

Anodos_ypovivasmos_epslΔύο αγωνιστικές πριν το τέλος, το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στη μάχη του τίτλου, όσο και σε εκείνη για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Β' Κατηγορία.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο τίτλος δε θα κριθεί στα μπαράζ αφού η ΕΠΣ Λέσβου άλλαξε την προκήρυξη το καλοκαίρι. Έτσι, ο πρωταθλητής ανακηρύσσεται απ' ευθείας με το τέλος του Β' Γύρου.

Η Αναγέννηση Γέρας έχει το προβάδισμα μέχρι τώρα, ωστόσο ο Όλυμπος Αγιάσου παραμονεύει, θέλοντας να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, οι Γεραγώτες έχουν ένα εντός έδρας ματς με τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους και ένα εκτός έδρας, στα Λουτρά, απέναντι στον τοπικό Αετό. Για την ομάδα της Αγιάσου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες στη Σκάλα Καλλονής με την Προοδευτική και στην Αγιάσο με τον Αιγέα Πλωμαρίου. Η Αναγέννηση Γέρας θέλει ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα από τον Όλυμπο, έχοντας το προβάδισμα του ενός βαθμού. Οι Αγιασώτες προσδοκούν σε ένα στραβοπάτημα των αντιπάλων τους, προσβλέποντας στο δικό τους απόλυτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πλεονέκτημα έχει ο Όλυμπος Αγιάσου που κέρδισε μέσα στον Παπάδο (0-1), δεδομένου ότι το παιχνίδι στο "Χριστοφίδειο" έληξε ισόπαλο (0-0).

Keravnos_Proodeytiki_Xaratsiaris_TriantafyllouΣτη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα διεξαχθούν φέτος μπαράζ. Μετά τον υποβιβασμό του Αιολικού, τα εισιτήρια για τη Β' Κατηγορία έγιναν τρία συνολικά, όμως μόνο ο τελευταίος της βαθμολογίας πέφτει απ' ευθείας. Αγώνες κατάταξης θα δώσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 10 έως 13 σε διπλούς άγώνες χιαστί (10-13 και 11-12). Το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην έδρα τους θα έχουν οι ομάδες που κατέλαβαν ψηλότερη θέση στη βαθμολογία (10ος και 11ος). Σε περίπτωση που έρθουν δύο ισόπαλα αποτελέσματα, ανεξαρτήτως γκολ, καθώς επίσης και σε περίπτωση μίας νίκης για κάθε ομάδα με την ίδια διαφορά τερμάτων, θα παραμείνει στην Α' κατηγορία η ομάδα που τερμάτισε στην υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο.

Άναξος, Αετός Λουτρών και Βύρων Μόριας έχουν θεωρητικά εξασφαλίσει -εν πολλοίς- την παραμονή τους στην κατηγορία, αφού θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελέσμάτων και μια... αυτοκτονία από μέρους τους για να μπουν τελικά στα μπαράζ. Το ίδιο ισχύει και για τον Κεραυνό Αφάλωνα, που ενδεχομένως του αρκεί μια ισοπαλία στο επερχόμενο ματς με τον Βύρωνα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ισοβαθμίσουν ομάδες μεταξύ τους για ένα προνομιούχο εισιτήριο και εκεί τα πράγματα περιπλέκουν, αφού θα πρέπει να υπολογιστούν τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Για την Προοδευτική των 24 βαθμών και της 10ης θέσης απομένουν δύο εντός έδρας ματς με Όλυμπο Αγιάσου και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής.

AetosLoutrwn_VyrwnMorias_fasi5slΓια τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους των 24 βαθμών και της 11ης θέσης απομένει ένα εκτός έδρας με την Αναγέννηση Γέρας και ένα εντός με τη Θύελλα Πηγής.

Για τα Λιονταράκια των 23 βαθμών και της 12η θέσης απομένει ένα εκτός έδρας με τον Αιγέα Πλωμαρίου και ένα εντός έδρας με την Άναξο.

Για τη Θύελλα Πηγής των 23 βαθμών και της 13ης θέσης απομένει ένα εντός έδρας με τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας και ένας εκτός με τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους.

Για τον Παπανικολή Ερεσού των 22 βαθμών και της 14ης θέσης απομένουν δύο εκτός έδρας ματς με την Άναξο και τον Βύρωνα Μόριας.

Είναι λογικό ότι μπορεί να συμβούν πολλά μέσα στα γήπεδα, όπως έχουν ήδη γίνει στη διάρκεια του Β' γύρου. Γι' αυτό ίσως χρειαστεί από την ΕΠΣΛ να επανεξεταστεί το μοντέλο των αγώνων μπαράζ και η λειτουργικότητά του, αναφορικά με τις αδιάφορες ομάδες που προκύπτουν βαθμολογικά στη διάρκεια της σεζόν.

liontarakia_vyrwn_fasi_kyp_2012-13_3Πάντως, για τους λάτρεις των σεναρίων και των παιχνιδιών της τύχης, αρκεί να αναφέρουμε πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον εάν προκύψει μια ισοβαθμία ανάμεσα στη Προοδευτική Σκάλας Καλλονής και τον Βύρωνα Μόριας ή την Άναξο. Κι αυτό γιατί βάσει των μεταξύ τους αποτελέσματων, τα κριτήρια εξαντλούνται και οι διαφορές τους θα λυθούν με... αγώνα μπαράζ, πριν τα μπαράζ υποβιβασμού!

Μεταξύ τους αποτελέσματα

Βύρων Μόριας-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-0
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Βύρων Μόριας 1-0

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Άναξος 2-4
Άναξος-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 1-3 (*δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ βάσει ΚΑΠ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey