«Παλικαρίσιος» βαθμός για τη Σαπφώ απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών

10/03/2024 - 14:25 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2024 - 15:21

Η Σαπφώ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Ατρομήτου Αθηνών το μεσημέρι της Κυριακής 10/3 στο γήπεδο της Μόριας και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Μετά τη Ρόδο, οι παίκτριες του Σπύρου Πιπερά κοίταξαν στα μάτια και την ομάδα του Περιστερίου, η οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί ανελλιπώς στη Β εθνική γυναικών. Αν και έμειναν πίσω στο σκορ οι γηπεδούχες από το πρώτο μέρος, στην επανάληψη βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με την Μαριάνθη Τσεσμετζή που είχε προωθηθεί μετά από στημένη φάση και παρά την ασφυκτική πίεση του αντιπάλου στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να διατηρήσει το ισόπαλο 1-1 μέχρι το σφύριγμα της λήξης και να φτάσει τους 11 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για τον Ατρόμητο που έχασε περισσότερο έδαφος στη μάχη της πρώτης θέσης.

Επιθετικός μονόλογος για τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο, με τις φιλοξενούμενες να προσπαθούν να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Σαπφούς, η οποία παρατάχθηκε με άκρως αμυντικό σχήμα. Ο Ατρόμητος βρήκε τους διαδρόμους σε ορισμένες περιπτώσεις σημαδεύοντας στο πρώτο δεκάλεπτο δύο φορές τα δοκάρια με τις Συρμή και Κατσανού, ενώ είχε και ένα ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ μόλις στο δεύτερο λεπτό με τη Συρμή. Στη συνέχεια η φιλοξενούμενη ομλαδα επιχείρησε κάποια μακρινά σουτ, με την Αψαθά να είναι παρούσα, όμως στο 40' η Μαρία Ιωαννίδου βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μοναδική καλή στιγμή για τις γηπεδούχες στο πρώτο μέρος η απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ της Ασημίνου που κατέληξε άουτ. 

Το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σαπφώ να παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και τις παίκτριες της να παίζουν πιο «ψυχωμένα», αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Σωτήρια επέμβαση στο 58' σε πρώτο χρόνο της Αψαθά και στη συνέχεια της Ψωμαδελλη μετά από εκπληκτική ενέργεια της Γατή. Στο 66ο λεπτό, οι παίκτριες του Ατρομήτου δεν απομάκρυναν τη μπάλα σωστά μέσα από τη μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα να στρωθεί στη Τσεσμετζή που ακολούθησε τη φάση και με πλασέ από πλάγια θέση έγραψε το 1-1. Μέχρι το τέλος ο Ατρόμητος απείλησε αρκετές φορές για το δεύτερο τέρμα, όμως με αυτοθυσία οι παίκτριες της Σαπφούς διατήρησαν την ισοπαλία. Σημειώνεται ότι στο 89' ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ, όμως ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στην τερματοφύλακα, μια φάση που προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ στο 93' η Κριεμπαρδή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από θέση τετ α τετ.

Οι συνθέσεις:

Σαπφώ(Πιπεράς): Αψαθά, Κούρτη, Τσακογιάννη, Ψωμαδέλλη Βικ., Τσεσμετζή, Βογιατζή(90'Ντέντια), Ασημίνου, Μπουλμπούλη(65'Ζκέρη), Τζινή, Νασιούδη(46'Βούρου,85' Κορωναίου), Αργύρη

Ατρόμητος(Κωνσταντίνου): Δημητρακοπούλου, Γκιανγκούλα(62'Παπουτσά), Γατή, Κριεμπαρδή, Μισιρλή, Ιωαννίδη, Δαμουλανιού(62'Δαμουλιανού), Συρμή, Κατσανού, Μάρα, Ιωάννου(78'Καλέλλη)

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey