Γιόρτασαν με Ρότσα οι Λημνιοί!

24/04/2013 - 22:09

SEPL_Rotsa2Στη γιορτή του ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου, παραβρέθηκε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα, το τριήμερο 20-22 Απριλίου στο γειτονικό νησί.

Ο Αργεντίνος βετεράνος παρακολούθησε αγώνα μεταξύ των ακαδημιών του Ηρακλή Ατσικής και του Lemnos FC, συνοδευόμενος από τον κ. Μάλλιαρη, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠ και επίσης παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Ο κ. Ρότσα μίλησε στα παιδιά και μοίρασε αυτόγραφα του Μέσι, συνοδευόμενα από τις 15 αρχές με τις οποίες διαπαιδαγωγούνται οι μικροί ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση προπονητών, παραγόντων και ποδοσφαιριστών με τον κ. Ρότσα, στην οποία συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Λήμνου, γύρω από τις αθλητικές υποδομές, την ποιότητα του διεξαγόμενου πρωταθλήματος, την υγειονομική κάλυψη και την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή απόψεων, από τον οποίο προέκυψε η επιθυμία και των δυο πλευρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και συμφωνήθηκε σε επόμενη εκδήλωση να πραγματοποιηθούνε και σεμινάρια προπονητικής.

Την επόμενη μέρα σε μια εκδήλωση με την συμμετοχή κοινωνικών φορέων και φιλάθλων του νησιού, συζητήθηκε ο κοινωνικός, ο εκπαιδευτικός και ο πολιτιστικός ρόλος του ποδοσφαίρου στην κοινωνία, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Λήμνου των αντιδημάρχων Παναγιώτη Τσανταρλιώτη και Παλαιολόγου Παλαιολόγου, του προέδρου του Ο.Ε.Π.Α.Δ Σωτήρη Κωνσταντάρα, του Γεν. Αστυνομικού Επιθεωρητή Β. Αιγαίου Παναγιώτη Κορδονούρη, του διοικητή της Αστυνομίας Σωκράτη Κρομμυδέλλη, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Χουάν Ραμόν Ρότσα και του Νίκου Μαλλιαρη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Συνδέσμους Φιλάθλων της ΑΕΚ, του Παναθηναικου και του Ολυμπιακού, που υπάρχουν στο νησί.

SEPL_Rotsa1Την Κυριακή το μεσημέρι, Ρότσα και Μάλλιαρης βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, όπου ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου διοργάνωσε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Δυτική Λήμνος-Ανατολική Λήμνος (3-1), για παίκτες κάτω των 20 ετών, καθώς επίσης και μεταξύ Κεραυνού Αγ.Δημητρίου-Μικτής Σ.Ε.Π.Λ (1-2).

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Ρότσα από τον προεδρο του Ο.Ε.Π.Α.Δ Λήμνου Σωτήρη Κωνσταντάρα για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και της ομάδας του Κεραυνού Αγ.Δημητρίου από τον Αργεντίνο βετεράνο του ΠΑΟ για την κατάκτηση του πρωταθλληματος Λήμνου της περιόδου 2012-2013.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση-συζήτηση στο Μούδρο με παράγοντες και παίκτες του τοπικού Άρη, που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Λήμνου την περίοδο 2012-2013.

Η παρουσία των Ρότσα και Μάλλιαρη στη Λήμνο έκλεισε τη Δευτέρα το μεσημέρι με νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τον Δήμαρχο Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή, παρουσία του προεδρείου του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου, όπου κουβεντιάστηκαν τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών στο νησί και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Εκεί μάλιστα, από πλευράς δημοτικής αρχής, δόθηκε η διαβεβαίωση για τη δημιουργία δύο γηπέδων με συθετικό τάπητα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και για τη χρηματοδότηση των ομάδων ως προς την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey