Οι προβληματισμοί του ΣΕΠΛ

18/06/2013 - 10:30 Τελευταία τροποποίηση στις 18/06/2013 - 10:43

Με μια σύντομη, πλην όμως άκρως ουσιαστική τοποθέτηση, ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου έδωσε το στίγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναπτύξει η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου, εστιάζοντας στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Αιγαίου, αλλά πανελλαδικά.

Το "SL" παρουσιάζει την άποψη των μελών του ΣΕΠΛ, όπως αυτή αναγνώστηκε και στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΛ πριν λίγες ημέρες, πριν από την εκλογική διαδικασία:

"Κύριοι πρόεδροι των σωματείων, εκπρόσωποι των ομάδων, υποψήφιοι των εκλογών της ΕΠΣ Λέσβου,

εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές του νησιού της Λήμνου και θέλοντας να πιστεύουμε και αρκετούς από το νησί της Λέσβου, νιώθουμε την ανάγκη να σας γνωστοποιήσουμε τον έντονο προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ποδόσφαιρου στο νομό μας.

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης στην Ελλάδα αλλάζει. Η μορφή και η δομή του ποδόσφαιρου, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, τέλειωσε. Η ανάγκη ύπαρξης ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης των ομάδων πρέπει να απασχολήσει όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, το ποδόσφαιρο παραμένει το ίδιο. Αλλάζουν μόνο οι ανάγκες κάθε σωματείου στην κάθε περίπτωση.

Πρέπει κυρίως να μας απασχολήσει και να δοθεί βάρος στη μείωση των λειτουργικών εξόδων των σωματείων και να αλλάξουν οι προτεραιότητες τους ως προς την διαχείριση των οικονομικών τους. Δεν μπορεί σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδοσφαιριστών είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, να δίνονται λεφτά από ομάδες για μεταγραφές παικτών και προπονητών, ενώ να μένουν αμέτοχες σε οποιονδήποτε τραυματισμό παίκτη, αφήνοντας τον σε πολλές περιπτώσεις αβοήθητο.

Το ποδόσφαιρο είναι δικαίωμα όλων και έχοντας διώξει των κόσμο από τα γήπεδα με τις συμπεριφορές μας και τις αντιλήψεις μας, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να προσπαθήσουμε να τον φέρουμε πίσω.

Ευχόμαστε από καρδίας στην καινούργια διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου, κουράγιο, υπομονή και επίμονη για να πετύχει τους στόχους της. Εμείς από την πλευρά μας θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών και θα είμαστε κοντά στην καινούργια διοίκηση, για να τη βοηθήσουμε με οποίο τρόπο μπορούμε, πάντα ανιδιοτελώς και πάντα με σεβασμό.

Ο Πρόεδρος
Λιβαθυνοπουλος Αλεξανδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κοσετσιδης Γιώργος"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey