Ακατάλληλα τα γήπεδα, στον "άερα" το πρωτάθλημα

01/07/2013 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 12:28


Στον «αέρα», όπως όλα δείχνουν, είναι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Λήμνου, μετά την ακαταλληλότητα που διαπιστώθηκε σε όλα τα γήπεδα του νησιού.

Με βάση το νόμο που ισχύει από το 2000 για την καταλληλότητα των γηπέδων, δημιουργήθηκε επιτροπή με σκοπό να επισκεφθεί όλα τα γήπεδα, προκειμένου να κρίνει αν πληρούν τις προδιαγραφές για να φιλοξενούν τους  ποδοσφαιρικούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Μέτα τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις, όπως η απουσία εξοπλισμένου ιατρείου, η ελλειπής περίφραξη, οι μη ικανοποιητικές διαστάσεις σε πολλούς αγωνιστικούς χώρους. Σε ένα γήπεδο επισημάνθηκε ακόμα και έλλειψη κατάλληλου χώρου προσέγγισης νοσοκομειακού οχήματος. Μετά από όλα αυτά, η επιτροπή έκρινε, πως κανένα γήπεδα δεν πληροί τις προδιαγραφές, για να χαρακτηριστεί κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων.

Την επιτροπή που πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα γήπεδα του νησιού, αποτελούσαν οι κ.κ. Μουχτής, Κρομμυδέλης, Τούμπος, Μοσχάκης και Τσαβδαρίδης.

Ο κ. Μοσχάκης, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Λήμνος FM 100 «Θέμα και ανάθεμα» επισήμανε τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε τέσσερα από αυτά, προκειμένου να υλοποιούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός του πρωταθλήματος. Αυτά τα τέσσερα γήπεδα θα μπορούσαν να ήταν το στάδιο της Μύρινας, της Ατσικής, του Κοντιά, της Ηφαιστίας ή και το "ξερό" της Μύρινας.

Ανέφερε επίσης ότι η έκθεση συντάθηκε πέρυσι τον Αύγουστο, αλλά η ισχύς του νόμου πήρε αναβολή για ένα χρόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Αν όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχάκης, "γινόταν κάποιος σοβαρός τραυματισμός και δεν μπορούσε το νοσοκομειακό να προσεγγίσει το χώρο, τότε υπόλογοι θα ήμασταν όλοι μας, δηλαδή, τα μέλη της επιτροπής" και συνέχισε: "Αναφέρουμε συνεχώς την ακαταλληλότητα των γηπέδων, το πόρισμα είναι γνωστό καιρό, ήδη θα έπρεπε να τα τρέχουν από το Δήμο κάποια πράγματα, δεν ξέρω για ποιό λόγο έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ".

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με τα σωματεία και τον Δήμαρχο Λήμνου, για το θέμα.

(Πηγή: limnosfm100.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey