ΣΕΠΛ: "Δε χωράει χουλιγκανισμός στη Λήμνο"

24/07/2013 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 12:27


Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λήμνο το Σαββατοκύριακο, από χούλιγκανς εκτός νησιού οι οποίοι είχαν προσκληθεί για τα 10α γενέθλια του Συνδέσμου του Παναθηναϊκού στο γειτονικό νησί, ανάγκασαν το Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου, με θάρρος και χωρίς να μασάει τα λόγια του, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καταδικάζοντας τα αίσχη και ζητώντας πράξεις, όχι λόγια, από τους καθ' ύλην αρμόδιους.

Αναλυτικά: "Με ιδιαίτερη ανησυχία και λύπη παρακολουθήσαμε το προηγούμενο τριήμερο τα σοβαρά περιστατικά με τραμπουκισμούς, ξύλο, κλοπές και πετροπόλεμο, πρωτόγνωρα πράγματα για το νησί μας.

Ως σύλλογος τηρήσαμε στάση αναμονής όσον αφορά στην αντίδραση μας περιμένοντας κάποιες εξηγήσεις των ηθικών αυτουργών και όχι μόνον αυτών. Καμία επίσημη ανακοίνωση από τους εμπλεκόμενους. Καμία συγνώμη. Ένοχη σιωπή από όλους, που αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.

Αυτοί που διοικούν τους συνδέσμους των οπαδών του παναθηναϊκού και του ολυμπιακού στο νησί πρέπει να καταλάβουν ότι σε τέτοια γεγονότα είναι ηθικοί αυτουργοί και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτά τα περιστατικά. Να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν μας νοιάζει ποιος το ξεκίνησε. Σήμερα ήταν οι Παναθηναϊκοί αύριο θα είναι οι Ολυμπιακοί.

Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι της Λήμνου αλλά ούτε και οι τουρίστες που έρχονται με τις οικογένειες τους για να περάσουν μερικές μέρες ήσυχων διακοπών, να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους ή να φορέσουμε τα ρούχα που γουστάρουμε!!! Αυτή η χαζή αντίληψη περί ιδεολογικών διαφορών που έχουν οι οπαδοί των ομάδων πρέπει να εκλείψει ώστε να σταματήσουν αυτού του είδους τα φαινόμενα τα οποία και έχουμε πληρώσει κατά καιρούς ακόμη και με θανάτους.

Κύριοι της αστυνομίας, γνωρίζατε ότι θα ερχότανε πυρήνας οπαδών στο νησί. Τι ακριβώς κάνατε για να προστατεύσετε τους κατοίκους του νησιού και να αποφύγουμε όλα αυτά τα γεγονότα; Με τον ίδιο ζήλο που κόβονται οι κλήσεις για ζώνη και κράνος για να μας προστατεύσετε όπως λέτε, απαιτούμε να αρχίσετε να μας προστατεύσετε σιγά σιγά από αυτού του είδους τα περιστατικά και να μην παίζετε μόνο τον ρόλο ακόμη ενός εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους.

Τελειώνοντας να τονίσουμε στους οπαδούς, ότι το νησί της Λήμνου δεν ανήκει ούτε στο σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού ούτε στον αντίστοιχο του Ολυμπιακού. Ανήκει σε όλους εμάς τους υγιείς σκεπτόμενα φιλάθλους του ποδοσφαίρου που ουδεμία σχέση έχουμε με αυτό που εσείς αντιπροσωπεύετε και θέλετε να ονομάζετε ποδόσφαιρο."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey