"Ταρσανάδες & σκαριά" από το Φορέα Μολύβου

16/08/2013 - 12:53 Τελευταία τροποποίηση στις 16/08/2013 - 13:42

Tarsanades_Skaria_Ekthesi_Foreas1Ξεκινά αύριο, παράλληλα με τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2013, η οποία έχει αφετηρία το Μόλυβο στις 18 Αυγούστου, εικαστική έκθεση από τo Φορέα Τουρισμού Μολύβου με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Αυτή θα έχει θέμα τη ναυτική παράδοση στο Αιγαίο, με την επωνυμία "Ταρσανάδες και σκαριά" και θα λάβει χώρα στη Στέγη Τεχνών "Στέλιος Τρύφων", στο λιμάνι του Μολύβου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-13:00 και 19:00-22:00.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εντυπωσιακά ομοιώματα πλοίων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και μεταφορικές τους ανάγκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τεκμήρια της ναυτικής παράδοσης του Αιγαίου. Παράλληλα, ενημερωτικές μακέτες και επεξηγηματικά κείμενα αποκαλύπτουν πληροφορίες για τα πλοία, τις μεθόδους κατασκευής τους και τις καθημερινές εργασίες στους χώρους κατασκευής των σκαριών.

Foreas_Logo_Molivos_grO Πρόεδρος του ΔΣ στο Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης ευελπιστεί πως η Έκθεση θα συνδυαστεί αρμονικά με την τελετή έναρξης της Aegean Regatta 2013, προσφέροντας στους Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τη ναυτική παράδοση των Αιγαιοπελαγιτών.

Παράλληλα, θα υπάρχει σε λειτουργία ακόμα μία Έκθεση με θέμα "Καραβάκι με πανί", από έργα μαθητών της Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Λεσβιακό Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey