Παναγιώτης Μπιτάδος: Σούπερ εμφάνιση και 3η θέση στο Xterra Trentino Triathlon

28/09/2021 - 17:39 Τελευταία τροποποίηση στις 28/09/2021 - 17:47

Ο 18χρονος από τη Μυτιλήνη εντυπωσίασε στο Xterra Trentino Triathlon, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο elite στο ελληνικό τρίαθλο

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος αποτελεί ένα τεράστιο ταλέντο για το ελληνικό τρίαθλο και ο 18χρονος αθλητής φρόντισε να το δείξει στη βόρεια Ιταλία, στην αυτόνομη περιφέρεια του Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε. Εκεί όπου έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα elite στο Xterra Trentino Triathlon του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με απλά λόγια κατέλαβε την  3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα cross triathlon, που συνιστά και το πρώτο μετάλλιο στην elite κατηγορία για το σπορ στη χώρα μας.

Ο πρωταθλητής που ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη και προπονείται από τον Βασίλη Κρομμύδα έφθασε στην πιο σπουδαία επιτυχία στη σύντομη μέχρι τώρα πορεία του στο άθλημα. Χρειάστηκε 2ώρ.06:26 προκειμένου να κολυμπήσει τα 1.500μ., να καλύψει τα 29 χλμ. ποδηλασίας και να τρέξει 10χλμ για να φθάσει στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας να συναγωνιστεί ανάμεσα σε σπουδαία ονόματα του cross τριάθλου.

Το παράδοξο είναι πως το όνομά του δεν είναι στα επίσημα αποτελέσματα της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά φαίνεται μόνο στα συνολικά αποτελέσματα του Xterra.

Ο αθλητής ταξίδεψε με δικά του έξοδα στην Ιταλία και δεν είχε δικαίωμα να τρέξει στον επίσημο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παρά μόνο στο συνολικό αγώνα, ως ιδιωτική συμμετοχή. Γιατί «πληρώνει» τα εσωτερικά προβλήματα και τη μη αναγνώριση από τις διεθνείς συνομοσπονδίες (παγκόσμια και ευρωπαϊκή) της ένταξης εδώ και έξι χρόνια της ομοσπονδίας τριάθλου σε αυτή του Μοντέρνου Πεντάθλου, που σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές συμμετοχές ως επίσημες.

irunmag.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey