Νίκη στα χαρτιά για την Άθληση στην Πάτρα λόγω γιατρού

28/01/2024 - 12:05 Τελευταία τροποποίηση στις 28/01/2024 - 13:06

Η Άθληση επέστρεψε από την Πάτρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Ερμή με 0-3 σετ, σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε και δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ, αφού οι γηπεδούχοι δεν μερίμνησαν για την παρουσία γιατρού στο γήπεδο.

Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά και στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 25-21. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του νησιού μας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια και κατάφερε να το κερδίσει με 25-22.

Στο 3ο σετ και ενώ το σκορ ήταν 4-3 υπέρ του Ερμή, τραυματίστηκε στο πόδι ο Βασιλέλλης με αποτέλεσμα να ζητηθεί να εξεταστεί από το γιατρό του αγώνα, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχει βοήθεια στον παίκτη πέρασε ο έφορος της Πατρινής ομάδας, ο οποίος δεν έχει την ιδιότητα του γιατρού.

Όπως αναφέρουν από το σωματείο της Λέσβου, προς μεγάλη έκπληξη και ανησυχία, μετά από ερώτηση τους στην γραμματεία, αναφέρθηκε ότι ο γιατρός του αγώνα δεν παρευρέθηκε ποτέ στο γήπεδο, κάτι που δεν είχε αναγραφεί στο φύλλο αγώνα. 

Όπως ρητά αναγράφεται στον κανονισμό διεξαγωγής του πρωταθλήματος και όλων των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες, η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης και σε περίπτωση μη παρουσίας του ο αγώνας απαγορεύεται να ξεκινήσει μέχρι να παραστεί στο γήπεδο μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από την ώρα έναρξης του αγώνα.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά σε αυτή την περίπτωση και σίγουρα είναι αδιανόητο εν έτει 2024 οι διαιτητές να επιτρέπουν την έναρξη ενός αγώνας και μάλιστα εθνικής κατηγορίας χωρίς γιατρό. Γιατί το γηπεδούχο σωματείο δεν εξασφάλισε την παρουσία γιατρού στον αγώνα; Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό; Θα υπάρξει τιμωρία για τους διαιτητές;

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας ξεκίνησε με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας όλων των αθλητών με ευθύνη των διαιτητών αλλά και την αμέλεια των γηπεδούχων. Η Άθληση υπέβαλε ορθώς ένσταση, ο αγώνας αμέσως διεκόπη και κατοχυρώθηκε με 0-3 σετ υπέρ των φιλοξενούμενων. Αυτή η νίκη έστω και με αυτόν τον τρόπο κρατάει ζωντανή την Άθληση στη μάχη της παραμονής, αφού παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την Πετρούπολη που κέρδισε 3-0 την Ολυμπιάδα. Η ομάδα της Λέσβου θα προσπαθήσει τις επόμενες αγωνιστικές να κατακτήσει τους βαθμούς που θα τους δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εθνικό πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά.

Τα σετ:

0-25, 0-25, 0-25

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

Ο προπονητής της Άθλησης Σωκράτης Γιακουμής αναφέρει σε δήλωση του στο sportlesvos:

«Δεν θέλω πραγματικά να επεκταθώ αλλά προτιμώ να δικαιολογήσω όλους τους εμπλεκόμενους και ότι έγινε από αμέλεια, ασυνεννοησία και χωρίς δόλο από τους ανθρώπους τους Ερμή διότι πιστεύω ότι το σωματείο της Πάτρας είναι από τα πιο σωστά και αξιόπιστα στο φετινό πρωτάθλημα. Καλό είναι στα θέματα υγείας να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και προσεκτικοί. Οι κανονισμοί είναι για να τηρούνται στο ακέραιο ιδίως όταν πρόκειται για την υγεία των αθλητών ανεξάρτητου ηλικίας ή κατηγορίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι για το διάστημα που αγωνιστήκαμε είμασταν αρκετά καλοί, δείξαμε ότι είμαστε ακόμα εδώ έχουμε σφυγμό, οι τρεις βαθμοί έστω όπως ήρθαν με αυτόν τον περίεργο τρόπο είναι πολύτιμοι και μας τόνωσαν ψυχολογικά και βαθμολογικά. Συνεχίζουμε.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey