Φρούτα εποχής

04/08/2012 - 10:34 Τελευταία τροποποίηση στις 04/08/2012 - 12:22

Του

Θεοχάρη Καρίνου,

Διατροφολόγου -

Διαιτολόγου

Είναι ευρέως γνωστό πλέον στις μέρες μας ότι τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.

Την περίοδο του καλοκαιριού μπορούμε να επιλέξουμε από μια μεγάλη ποικιλία δροσιστικών καλοκαιρινών φρούτων με υπέροχη γεύση, αποκτώντας παράλληλα λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν, έναν ισχυρό σύμμαχο για την ανθρώπινη υγεία.

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά τα φρούτα και η επιλογή… δική σας!

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Αποδίδει 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει βιταμίνες Α και C αλλά και μικρά ποσά σιδήρου, ασβεστίου, καλίου και νατρίου.

Το συναντάμε από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο ενώ διατηρείται αφού τεμαχιστεί στο ψυγείο.

ΠΕΠΟΝΙ

Αποδίδει 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει μεγάλα ποσοστά βιταμινών Α(68%), Β και C(61%) αλλά και σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Το συναντάμε από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο και διατηρείται αφού κοπεί στο ψυγείο.

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Αποδίδει 44 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει βιταμίνες Α και C και μικρά ποσά σιδήρου, ασβεστίου και μεταλλικών αλάτων. Το συναντάμε από Ιούνιο έως Αύγουστο και διατηρείται εντός και εκτός ψυγείου.

ΚΕΡΑΣΙ

Αποδίδει 33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει αρκετά μεγάλα ποσοστά βιταμινών Α(30%), Β και C(40%) όπως και κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Το συναντάμε από Μάιο έως και Ιούλιο και διατηρείται κυρίως στο ψυγείο.

ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Αποδίδει 39 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και σίδηρο ενώ είναι και πηγή φολικού οξέος και φωσφόρου. Το συναντάμε από Μάιο έως και Αύγουστο και διατηρείται εντός και εκτός ψυγείου.

ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Αποδίδει 48 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει κυρίως βιταμίνη Α(39%) και C, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Το συναντάμε τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και διατηρείται εντός και εκτός ψυγείου.

ΦΡΑΟΥΛΑ

Αποδίδει 32 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει υψηλότατο ποσοστό βιταμίνης C(98%), σίδηρο ασβέστιο και νάτριο. Μπορούμε να την προμηθευτούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και διατηρείται κυρίως στο ψυγείο.

ΣΤΑΦΥΛΙ

Αποδίδει 69 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, περιέχει τις βιταμίνες Α, Β, C και Ε όπως και κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και βόριο. Το συναντάμε από Αύγουστο έως και Νοέμβριο και διατηρείται εντός ψυγείου.

ΑΝΑΝΑΣ

Μια κανονική φέτα αποδίδει περίπου 20 θερμίδες, περιέχει βιταμίνη C ενώ βοηθάει στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού λόγω του μαγγανίου. Μπορούμε να τον προμηθευτούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και διατηρείται εκτός ψυγείου.

ΣΥΚΟ

Ένα μετρίου μεγέθους σύκο αποδίδει 68 θερμίδες, περιέχει βιταμίνες Α, Β και C ενώ παράλληλα περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Το συναντάμε από Αύγουστο έως και Σεπτέμβριο και διατηρείται κυρίως εντός ψυγείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey