Τέσσερις αλήθειες των Ολυμπιακών Αγώνων

11/08/2012 - 11:09 Τελευταία τροποποίηση στις 11/08/2012 - 11:20

Ακόμα κι αν δεν σχεδιάζεις να κατέβεις στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορείς να μάθεις πολλά από τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών και πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου.

Αντίθετα με ό,τι πιθανόν πιστεύεις, οι αθλητές που καταφέρνουν να σπάνε τα παγκόσμια ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ανήκουν σε διαφορετικό είδος από τους υπόλοιπους ανθρώπους, ακόμα και από αυτούς που κάθονται στον καναπέ όλη μέρα. Ναι, μπορεί τα γονίδιά τους να βοηθούν, η σημαντική διαφορά όμως είναι στην εντατική και επίμονη προπόνηση και ασφαλώς στις διατροφικές τους συνήθειες.

Δες τέσσερα μυστικά τους:

Χυμός πατζαριού

Μπορεί να μην είναι ο πιο εύγευστος και ο πιο γλυκός  χυμός που έχεις δοκιμάσει, αλλά αυξάνει την ταχύτητα και τη δύναμη, ενώ βοηθά στην οξυγόνωση του αίματος και επομένως και των μυών.

Πρωινό πλούσιο σε πρωτεϊνες

Οι πρωτεϊνες στο πρώτο γεύμα της ημέρας κάνουν καλό σε όλους, όχι μόνο στους αθλητές, αφού, όπως έχουν αποδείξει έρευνες, με ένα καλό πρωινό χορταίνεις περισσότερο και δεν "τσιμπάς" διάφορα (συνήθως παχυντικά) σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λαχανικά και φρούτα

Αν και οι πρωτεϊνούχες τροφές είναι τις περισσότερες φορές μέρος της διατροφής των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων, πολλοί προτιμούν τροφές που καταναλώνονται ωμές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, γιατί έτσι κρατάνε μακριά την κρυμμένη ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες.

Junk Food

Ίσως έχεις ακούσει για αθλητές που πέφτουν με τα μούτρα στο παγωτό και την πίτσα. Αυτό που πιθανόν δεν ξέρεις, είναι ότι κατά τη διάρκεια των εντατικών προπονήσεων, οι αθλητές κάποιες φορές καίνε ακόμα και 15 με 20 θερμίδες το λεπτό και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πολλές θερμίδες για να διατηρήσουν το βάρος τους. Αυτός είναι ο λόγος που τρώνε junk food.

Εσύ όμως καλύτερα να μην το κάνεις, αν δεν θέλεις να αρχίσεις να θυμίζεις παλαιστή του σούμο. Αυτό που μαθαίνεις ωστόσο είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος είναι απλώς να καις περισσότερες θερμίδες απ΄όσες παίρνεις. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η υγεία σου δεν έχει να κάνει μόνο με τα κιλά σου αλλά και με την ποιότητα της διατροφής σου.

Πηγή: oneman.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey