Ψάρεψαν καλαμάρια στη Θερμή!

19/07/2011 - 13:50

Με εξαιρετική επιτυχία υλοποιήθηκε και εφέτος ο 3ος Διαγωνισμός καλαμαριού, που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λ. Θερμής (ΝΕΣΕΑΛΘ) «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» στο λιμάνι της Θερμής.

Συνολικά, 18 σκάφη δήλωσαν συμμετοχή και την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου,  μελών και φίλων του συλλόγου. Τα σκάφη αναχώρησαν για ψάρεμα στις 18:00 και ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 21:15, οπότε επέστρεψαν στο λιμάνι με αναμμένους πυρσούς. Ταυτόχρονα πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν και γέμισαν το λιμάνι με πολύχρωμες λάμψεις με φόντο την πανσέληνο του φεγγαριού δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων.

Οι διαγωνιζόμενοι παρέδωσαν τα καλαμάρια που ψάρεψαν στη κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, ζυγίστηκαν και αναδείχθηκαν οι παρακάτω νικητές:

1ο Βραβείο : Γιαννάκας Γιώργος και Γιαννάκα Παναγιώτα

2ο Βραβείο : Χατζημανωλάκης Ελευθέριος και Χατζημανωλάκης Μιλτιάδης

3ο Βραβείο : Παπαδόπουλος Νικόλαος

Επίσης στον τελευταίο που έπιασε μόνο ένα καλαμάρι 85 γραμ. απονεμήθηκε τιμής ένεκεν ένα μεγάλο στρογγυλό κουλούρι (σιμίτι).

Αλιεύτηκαν συνολικά 8,3 κιλά καλαμάρια, που ψήθηκαν και έγιναν νόστιμος μεζές, συμπληρώθηκαν με ψητές σαρδέλες και μοιράστηκαν δωρεάν στα πληρώματα και τα μέλη με ούζο προσφορά της ποτοποιίας ΕΠΟΜ και κρασί της ποτοποιίας Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου Αικ. Λούπου και Π. Πατερέλλη.

Η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη από κάθε άλλη φορά και είχε μία σημαντική καινοτομία, που αφορούσε την ενεργή συμμετοχή των φοιτητριών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που παρακολουθούν θερινά μαθήματα στους Πύργους Θερμής και επιβιβάστηκαν στα σκάφη των διαγωνιζομένων σαν κριτές για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Το γλέντι που ακολούθησε κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και έγινε μπροστά στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο λιμανάκι της Θερμής με το εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα «Άκρως Λαϊκόν» να σκορπίζει κέφι σε 150 άτομα (διαγωνισθέντες, κριτές και μέλη του συλλόγου) και τις Αμερικανίδες φοιτήτριες να επιδίδονται σε ελληνικούς χορούς με την καθοδήγηση των έμπειρων ψαράδων, που έδωσαν ρεσιτάλ χορευτικών δεξιοτήτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey