Νίκες δια πυρός και σιδήρου για Αίγειρο και Αιγέα!

28/10/2017 - 17:59 Τελευταία τροποποίηση στις 30/10/2017 - 18:20

Αναλλοίωτη παρέμεινε η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Όλυμπο Αγιάσου να συνεχίζει νικηφόρα και τους Ατρόμητο Ανεμώτιας, Αίγειρο Μυστεγνών, Αιγέα Πλωμαρίου να ακολουθούν από πίσω. Έχασε έδαφος ο Αετός Λουτρών, ενώ η Αναγέννηση Γέρας σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα μετά το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα του Αρίωνα Μήθυμνας. Νίκες και για Πολιχνίτο, Ανδρονικά Παρακοίλων σε αντίθεση με Κεραυνό Αφάλωνα, Οδυσσέα Ελύτη και Αχιλλέα Πέτρας που έμειναν πιο πίσω.

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

Αετός Λουτρών-Αίγειρος Μυστεγνών 0-2 (0-1)
Γήπεδο Λουτρών
Κουκούλας, Βασιλακάκης, Μεστρός
Παρατηρητές: Χρόνης, Ψάνης

Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο 45λεπτο, όπου οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές, ο Αίγειρος βρήκε τον τρόπο να πάει με το υπέρ του 0-1 στα αποδυτήρια, σκοράροντας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Βουργουτζή, σε μια φάση που ξεκίνησε από ολέθριο λάθος της άμυνας του Αετού έξω από την περιοχή, αλλά υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για οφσάιντ τη στιγμή του πρώτου σουτ, πριν ο σκόρερ γίνει αποδέκτης της μπάλας. Στην επανάληψη, η ομάδα των Λουτρών πίεσε για την ισοφάριση, όσο ο Αίγειρος έδινε χώρο και προσπαθούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα.

Έπεφταν κορμιά στο Γήπεδο Λουτρών, σε ένα ματς με δύναμη, πάθος και πολλές εντάσεις | © SportLesvos.gr

Οι ποδοσφαιριστές του Θεαγένη Διονυσάτου είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσα, με Κούτσα, Ευαγγέλου και Γριπιώτη, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 80' υπήρξε ένταση, με τους γηπεδούχους να ζητούν αποβολή σε μαρκάρισμα από πίσω στον Κούτσα, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Κουκούλας (με τη σύμφωνη γνώμη και του βοηθού Μεστρού) δεν είδε καν κάποια παράβαση, αφήνοντας το ματς να συνεχιστεί. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κροτσίδας έπεσε μέσα στην περιοχή, αλλά το μόνο κέρδος για τον Αετό ήταν ένα κόρνερ.

Λυτρωτικό το δεύτερο γκολ για τον Αίγειρο, που δέχθηκε πίεση από τον Αετό μετά το 70ο λεπτό | © SportLesvos.gr

Οι παίκτες του Στέλιου Μουντανάρη κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και στις καθυστερήσεις σκόραραν το 0-2 με τον Νίκο Τριλιανό, σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Στη λήξη του αγώνα, οι φίλαθλοι του Αετού Λουτρών αποδοκίμασαν έντονα τη διαιτητική τριάδα.

Αιγέας Πλωμαρίου-Μεσότοπος 3-2 (1-1)
"Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Βουρανής, Πατσατζής, Ψύλλος
Παρατηρητής: Πετρέλλης

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο "Μιχαλέλλειο" του Πλωμαρίου, εκεί όπου ο Αιγέας κέρδισε τον Μεσότοπο με 3-2, αν και αγωνίστηκε από το 18' με 10 παίκτες λόγω αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Πρωτούλη για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Στο 25ο λεπτό, ο Άνταμ πέτυχε το 1-0 με φοβερό σουτ, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στη φάση αυτή όμως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τηρήθηκε το fair play, έχοντας πεσμένο παίκτη στο έδαφος, με τον Αιγέα να συνεχίζει τη φάση και να σκοράρει το 1-0. Παρά την ψυχρολουσία, ο Μεσότοπος βρήκε τον τρόπο να πάει με την ισοπαλία στα αποδυτήρια, σκοράροντας στο 44ο λεπτό με τον Μπράκουλα για το 1-1.

Με την επανέναρξη, ο Αιγέας πέτυχε και δεύτερο γκολ, με δράστη τον Καβαρνό στο 53', αλλά το 2-1 δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 65' ο Μεσότοπος κέρδισε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ψαρράς και το μετέτρεψε σε γκολ ο Τσατσάκης, για το 2-2. Κι εκεί που όλα έδειχναν, ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ο Αιγέας κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις σε πέσιμο του Άνταμ εντός περιοχής, με τον Μεσότοπο να έχει πολλά παράπονα και για αυτή την απόφαση του Βουρανή. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Γιώργος Γιαννίκος κάνοντας το 3-2, έχοντας μάλιστα περάσει νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή.

Κεραυνός Αφάλωνα-Ατρόμητος Ανεμώτιας 0-3 (0-2)
"Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Βλουτέλλης, Βουλγαρέλλης, Σαρρής
Παρατηρητές: Κελαϊδίτης, Πάντας

Ανώτερη η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου πήρε δίκαια το τρίποντο | © Νίκος Λαγουτάρης

Καλό παιχνίδι έγινε στη Μόρια, εκεί όπου ο Ατρόμητος πήρε δίκαιη νίκη με 0-3. Ο Κεραυνός μπήκε δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα με τον Λούκα (3') και με τον Χαρατσιάρη (12'). Ωστόσο, η ομάδα της Ανεμώτιας προηγήθηκε με τον Απόστολο Γρούβα στο 20ο λεπτό, σκοράροντας από πλάγια θέση για το 0-1. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηκυριάκου από τον Μπουτάκη. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Κλάους Σεφουλάι για το 0-2 και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 


Εύκολο απόγευμα είχε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που παρέμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολύμπου | © Νίκος Λαγουτάρης

Στην επανάληψη, η ομάδα του Αφάλωνα δεν έβγαλε αντίδραση στο γήπεδο και στο 66' ο Γρούβας έκανε το 0-3, από πάσα του Ιντζέ, κατεβάζοντας άψογα την μπάλα. Ο Κοπανέλλης από πλευράς γηπεδούχων είχε την καλύτερη στιγμή στο 73', αλλά σούταρε άουτ, ενώ η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της με τον Χατζηδιάκο, αλλά το πλασέ του απέκρουσε στο 90' ο Σπετσιώτης.  

Πολιχνίτος-Αχιλλέας Πέτρας 6-0 
Γήπεδο Πολιχνίτου
Μποντάκης, Οικονόμου, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Ανεμός

Σαρωτικός ο Πολιχνίτος, δεν είχε καμία δυσκολία να επικρατήσει του Αχιλλέα με 6-0, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι η ομάδα της Πέτρας είχε πολλές απουσίες, παίζοντας με νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Μόλις στο 12' άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι με σουτ του Σταμογιώργου και το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο. Στην επανάληψη, το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Πολιχνίτου που σκόραρε διαδοχικά με τους Καββαδά (52'), Γιάννη Αλεξίου (64'), Σταμογιώργο (72'), Άγγελο Αλεξίου (77') και Ανέστη Νικέλλη (88'), για το το τελικό 6-0.

Αρίων Μήθυμνας-Αναγέννηση Γέρας 0-1
Γήπεδο Μολύβου
Δουκάκης, Πούλος, Φαναρτζής
Παρατηρητές: Πελέκος, Ζαμπάρας

Σημαντικό βαθμολογικό τρίποντο απέσπασε η Αναγέννηση Γέρας, που έφυγε με το "2" από τον Μόλυβο, επικρατώντας του Αρίωνα Μήθυμνας με 0-1. Τρεις κλασικές ευκαιρίες είχε η ομάδα του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη στο πρώτο μέρος με τους Γιώργο Μανούσο, Ταξιάρχη Μανούσο και Τρεμούλα, αλλά το 0-0 έμειναν ως την ανάπαυλα. Το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσε στο 67' ο Γιώργος Μανούσος με όμορφο πλασέ. Λίγο αργότερα ο Αναγέννηση Γέρας είχε και δοκάρι σε σουτ του Παυλέλλη. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος, χωρίς να μπορέσει ο Αρίων Μήθυμνας να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του, παρά τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε με κύριο εκφραστή τον Δελόλμα.

Οδυσσέας Ελύτης-Όλυμπος Αγιάσου 0-4
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Λέκκας, Κακαδέλλης, Καρδάσης
Παρατηρητές: Ντουνιάς, Γονιδέλλης

Δίκαιη νίκη κατέκτησε ο πρωτοπόρος Όλυμπος Αγιάσου επί του Οδυσσέα Ελύτη, αν και χρειάστηκε τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να ανοίξει το σκορ με γκολ του Ρόλι Χατζηλάρι. Στην επανάληψη, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Θοδωρή Παπαλόπουλου, η οποία πέτυχε ακόμα δύο γκολ από στημένες φάσεις με τους Τσομπανέλλη και Τόρα. Δοκάρι είχε ο Πετρουζέλλης σε εκτέλεση φάουλ και πολλές κλασικές ευκαιρίες ο Όλυμπος, γενικότερα, για ακόμα μεγαλύτερο σκορ απέναντι σε έναν Οδυσσέα Ελύτη που κατέρρευσε μετά το γκολ που δέχθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους. 

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 2-1
Γήπεδο Παρακοίλων
Παντελαίων, Μπάλιακα, Λυρής
Παρατηρητές: Φιλιππόπουλος, Κεχαγιάς

Κάτω από βροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, ο Ανδρονικάς πίστεψε περισσότερο στη νίκη και έφυγε με το τρίποντο, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Αλκιβιάδη με 2-1. Μόλις στο 1ο λεπτό προηγήθηκε η ομάδα του Μάκη Σαμπάνη, με σκόρερ τον Ηλία Νταή. Στο 43' ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με σουτ του Ζήση. Στην επανάληψη έγινε ανοικτό παιχνίδι και φαινόταν πως όποιος σκόραρε θα κέρδιζε κιόλας. Τελικώς, το κατάφερε ο Ανδρονικάς στο 68' με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Νταή μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Στο 84' η ομάδα του Κάτω Τρίτους έμεινε με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Κόμβος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αλκιβιάδης στάθηκε άτυχος προς το τέλος, έχοντας δοκάρι με τον Κουρκουμέλλη.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey