«Αγκάλιασε» τον τίτλο με «τεσσάρα» ο Αιγέας Πλωμαρίου

17/03/2024 - 17:16 Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2024 - 18:56

Ο Αιγέας βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Α ΕΠΣ Λέσβου μετά την τεράστιo «διπλό» με 1-4 στην έδρα του Διαγόρα που είδε αντιθέτως να απομακρύνεται ο στόχος που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς.

Ο Αιγέας αν και έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν τη λήξη του ημιχρόνου και με σωστή διαχείριση δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια εμφατική νίκη που τον απέσπασε 6 βαθμούς από την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Πλωμρίου χρειάζεται πια τρεις πόντους στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση των play offs για να κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση, με αντιπάλους τους Όλυμπο και Αετό εντός έδρας και τον Αρίωνα εκτός έδρας.

diagoras-aigeas-playoffs2.jpg (770×513)

Στο πρώτο 20λεπτο έγινε παιχνίδι κέντρου χωρίς τη μεγάλη φάση και από τις δύο πλευρές. Στο 10’ ο Κάλφας πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα πριν σουτάρει από θέση τετ α τετ ο Σεφουλάϊ, ενώ η πρώτη τελική για τον Αιγέα σημειώθηκε στο 19’ με ένα διαγώνιο σουτ εντός περιοχής που κατέληξε άουτ. Στο 21’ ο Κουμπάς μπλόκαρε ένα μακρινό σουτ του Τοπάλι. Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σεφουλάϊ και την παρέμβαση του Ντούμου επάνω στη γραμμή, σε μια φάση που δεν έγινε σωστή εκτίμηση από τον Ζαχαρή. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον αμαρκάριστο μέσα στη μικρή περιοχή Παράσχο Πρωτούλη που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1 μετά από σέντρα του Μιχαλάκη. Και σαν μην έφτανε αυτό, στο 44’ η ομάδα του Πλωμαρίου έκανε την πλήρη ανατροπή με τον Μιχαλάκη, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Ποσνακίδη στον Κουμπά. Στο 48’ ο Διαγόρας σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τους αμυντικούς του Αιγέα να απομακρύνουν τη μπάλα σωτήρια πάνω από την γραμμή της εστίας μετά την προσπάθεια του Στέλιου Τσομπανέλλη.

diagoras-aigeas-playoffs.jpg (1170×780)

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος, ο Αιγέας πήρε αέρα δύο τερμάτων με σκορερ τον Κλούρα. Στη συνέχεια η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ανέβασε τις γραμμές της με στόχο να βρει το δεύτερο τέρμα που θα την έβαζε ξανά το παιχνίδι, ωστόσο ο Αιγέας βρήκε κενούς χώρους και στο 68’ ο Θανάσης Πρωτούλης ανενόχλητος κλείδωσε την τεράστια νίκη της ομάδας του σημειώνοντας το 1-4 και ενώ πριν τρία λεπτά είχε προηγηθεί δοκάρι από τον Παράσχο Πρωτούλη. Μέχρι το τέλος έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, αφού όλα είχαν κριθεί με τις δύο ομάδες να μετρούν ωστόσο κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 77’ ο Παναγιώτης Κόμβος που είχε περάσει ως αλλαγή σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 79’ ο Σαρίκης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, όπως και ο Ορέστης Ντέντια στις καθυστερήσεις. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα για τον Διαγόρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην Αγιάσο ο Όλυμπος επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του απέναντι στον Αρίωνα, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με σκορ 6-1. ΟΙ γηπεδούχοι έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο μέρος, αφού προηγήθηκαν 2-0 με σκορερ τους Τριλιανό και Λαλά στο 29’ και 36’ αντίστοιχα. Στην επανάληψη βρήκαν δίχτυα οι Ξυνός, Λαλά ξανά και Κρητικός (2), ενώ από τον Αρίωνα μείωσε με πέναλτι 5-1 ο Γρούβας.

Ο Ανδρονικάς απαλλαγμένος πια από το άγχος, επικράτησε 2-1 απέναντι στη Φίλια και ανανέωσε επίσημα για ακόμη μια χρονιά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Παντελής Κουλουδής στο 23’, ενώ το 2-0 έγινε από Ανδριώτη στο 31'. Η Φίλια μείωσε στο 92’ με τον Ρονάλτο Σιμόνι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την φιλοξενούμενη ομάδα στην διαδικασία των play outs.

Η Αναγέννηση Γέρας πέρασε από τη Μόρια με σκορ 1-3 κόντρα στον Κεραυνό, σε μια δυνατή αναμέτρηση με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν. Η ομάδα της Γέρας προηγήθηκε 0-1 στο ημίχρονο με το γκολ του Βλάμμη από το 30ο λεπτό. Στο 40ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης παρατήρησης στον Τηνιακό, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Στο 57' ο Στρατής Χατζηκλειδαράς σημείωσε το 0-2, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Χασαπάκης με σουτ-κεραυνό μείωσε 2-1 για τους γηπεδούχος. Στο 81', ο Χατζηκλειδαράς πάλι διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των play offs

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play outs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play offs

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey