Τόσο απλά και οι δύο στον "Ταρλά"

26/08/2014 - 15:33 Τελευταία τροποποίηση στις 26/08/2014 - 15:41

tarlas_vip_2014_2Αποδεχόμενη σε πρώτη φάση ότι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, από το ερχόμενο Σάββατο θα λειτουργεί μόνο για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αφού ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις του Αιολικού στη Football League 2, η Super League ξεπέρασε το σκόπελο που συνάντησε πρόσφατα στην περίπτωση του Λεβαδειακού και έδωσε κανονικά το δικαίωμα στην Καλλονή να αγωνιστεί μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ξανά στην έδρα της, στην πρεμιέρα της στη Λέσβο απέναντι στον Εργοτέλη.

Υπενθυμίζεται ότι από χτες αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης μία ακατάσχετη κινδυνολογία γύρω από το θέμα του Ταρλά, (σ.σ. του οποίου ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί καλώς ή κακώς είναι πολύ πιο βαθύς από αυτό που επιδερμικά άγγιξαν τα συγκεκριμένα μέσα των Αθηνών), η οποία απεδείχθη τελικώς ως καπνός χωρίς φωτιά.

Ωστόσο είναι θλιβερό το ότι η υπόθεση του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης αντί να ενώνει εν προκειμένω τις δυνάμεις του λεσβιακού ποδοσφαίρου, χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο που τελικά διχάζει κυρίως τον φίλαθλο κόσμο. Και επειδή το «SL» πάντοτε κάνει ρεπορτάζ για να συνδράμει στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων και όχι για την δημιουργία εντυπώσεων, φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή της Super League προς τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κώστα Αστυρακάκη, η οποία είναι κάτι παραπάνω από σαφής στο τι πρέπει να γίνει για να αγωνιστούν και οι δύο ομάδες στον Ταρλά…

Επιβεβαιώνοντας με τα όσα γράφει ξεκάθαρα πως ο Κανονισμός Αγώνων της ΕΠΟ επιδέχεται τροποποιήσεων ως προς την εφαρμογή του, η Super League σημειώνει ότι «θα μπορούσε να επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνων ΠΑΕ –Μέλους της σε γήπεδο που αγωνίζεται ομάδα άλλης κατηγορίας μόνο κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής στο Δ.Σ. της Super League περί διεξαγωγής συγκεκριμένου και περιορισμένου αριθμού αγώνων και απόφασης του Δ.Σ. της Super League να μην εφαρμοστούν οι παραπάνω κανονισμοί». Που σημαίνει πρακτικά πως με δεδομένη την πρόθεση του νέου Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού να παραχωρήσει την χρήση του Ταρλά και στον Αιολικό (σ.σ. που είναι μία κίνηση που ο καθένας μπορεί να την κρίνει κατά πως νομίζει) και την αρχική συμφωνία της πλευράς της ΠΑΕ ΑΕΛΚ με την διοίκηση του Αιολικού, παρουσία και του Νομικού Προσώπου καθώς και του Δημάρχου κ. Γαληνού πριν από λίγες εβδομάδες, η ΑΕΛΚ καλείται να ενημερώσει την Super League πως θα αγωνίζεται για περιορισμένο αριθμό αγώνων και η ομάδα της Μυτιλήνης. Με δεδομένο φυσικά πως εάν συμπίπτουν οι αγώνες του εκπροσώπου μας στην Football League 2, τότε θα έχει προβάδισμα η εκπρόσωπός μας στην Super League.

Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται περίτρανα πως η υπόθεση δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο θέλουν κάποιοι να την παρουσιάζουν . Αλλά απαιτείται η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση μεταξύ όλων των πλευρών που εμπλέκονται στην χρήση του σταδίου, στη βάση που ορίζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος που είναι και ο «ιδιοκτήτης» του γηπέδου και επιθυμεί να παραχωρήσει τον Ταρλά στον λεσβιακό αθλητισμό. Για να σταματήσει λοιπόν η όλη παραφιλολογία και τα αδιέξοδα, η ΠΑΕ καλείται τόσο απλά να νερώσει και αυτή το κρασί της και να ενημερώσει την Super League πως θα αγωνιστεί για έναν περιορισμένο αριθμό αγώνων και ο Αιολικός… Και ο Δήμος Λέσβου από την δική του πλευρά, θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί πράγματι να λειτουργήσει ο ίδιος τον νέο Ταρλά ούτως ώστε να μπορεί πράγματι να εξυπηρετήσει τόσο την μεγάλη επένδυση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, όσο και εκείνη του Αιολικού.

SuperLeague_Tarlas_epistoli1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey