Κατ' αρχήν συμφωνία ΑΕΛΚ και ΑΙΟΛΙΚΟΥ

28/08/2014 - 16:00 Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2014 - 16:22

tarlas_vip_2014_2Η σημερινή ημέρα ήταν η καθοριστικότερη αναφορικά με τον ορισμό της έδρας στο παιχνίδι της ΑΕΛΚ με τον Εργοτέλη, ωστόσο για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να υπάρξει και η προσδοκώμενη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων που εκπροσωπούν τη Λέσβο στις εθνικές κατηγορίες. Ακόμα κι αν η συνάντησή τους έγινε από... σπόντα, όπως λέει το ρεπορτάζ, για πρώτη φορά υπήρξε ουσιαστικά η αποδοχή από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ότι στο Στάδιο Μυτιλήνης θα αγωνιστεί και ο Αιολικός!

Το πρωί, βρισκόταν σε εξέλιξη η τελευταία συνεδρίαση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου με την παρούσα σύνθεσή του, υπό την προεδρία του Κώστα Αστυρακάκη, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Το ΔΣ είχε ως κύριο θέμα συζήτησης τη χρήση του Ταρλά και έγινε παρουσία του υπεύθυνου γεωπόνου της Super League. Το νομικό πρόσωπο πήρε την απόφαση ουσιαστικά να παρατείνει την ισχύ του προυπάρχοντος παραχωρητήριου προς την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα πρώτα δύο εντός έδρας ματς της με Εργοτέλη (30/8) και Παναθηναϊκό (13,14 ή 15/9). Ωστόσο, όπως προκύπτει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα είναι εκείνο που θα πρέπει να φέρει εις πέρας την υπόθεση της κοινής χρήσης του γηπέδου από ΑΕΛΚ και Αιολικό, σε μια από τις πρώτες και αναγκαίες αποφάσεις που καλείται να πάρει με την από κοινού υπογραφή νέου παραχωρητηρίου.

Tarlas_neoi_pylones_2014_aelk_aiolikosΤην ώρα που η συνεδρίαση του νομικού προσώπου ήταν σε εξέλιξη, υπήρξε -τυχαία- συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο μεταξύ εκπροσώπων των διοικήσεων των δύο ομάδων και του Μιχάλη Ταμβακέλλη, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει Πρόεδρος της Επιτροπής του Σταδίου Μυτιλήνης. Εκεί, ο κ. Ταμβακέλλης έχοντας συζητήσει με τον γεωπόνο της Λίγκας για τη μέγιστη δυνατή χρήση που "σηκώνει" τη δεδομένη στιγμή ο ανακαινισμένος αγωνιστικός χώρος του "Ταρλά", έκανε μια κουβέντα με τους εκπροσώπους ΑΕΛΚ και Αιολικού, μέσα σε ένα κλίμα από το οποίο δεν έλειψαν οι εντάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του "SL". Όλες οι πλευρές πάντως έδειξαν στο τέλος να βρίσκουν μια κοινή γραμμή πλεύσης, εξέλιξη αναγκαία ώστε να καταφέρει να παίξει η ΑΕΛΚ και τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της στον "Ταρλά", αλλά παράλληλα να μπορεί και ο Αιολικός να προγραμματίσει τα δικά του εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πλέον θα πρέπει ΑΕΛΚ και Αιολικός να συμφωνήσουν στους όρους της κοινής χρήσης του Ταρλά. Ακολούθως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να καταθέσει αίτημα προς τη Super League, η οποία θα πρέπει στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας να κάνει δεκτή τη χρησιμοποίηση της έδρας του Σταδίου Μυτιλήνης από την Καλλονή και για συγκεκριμένο αριθμό αγώνων από τον Αιολικό στη Football League 2. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, υπάρχει ο κίνδυνος να μην ορίσει η Super League στον Ταρλά τα υπόλοιπα ματς της Καλλονής στο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι οι διατάξεις της για τη χρήση των γηπέδων είναι ξεκάθαρες, όπως εξάλλου είχε σημειωθεί και στην επιστολή της προς το Δήμο Λέσβου.

Αναμφίβολα, η σημερινή εξέλιξη είναι ενθαρρυντική ως προς την οριστική επίλυση του θέματος, που "καίει" όχι μόνο τις ομάδες αλλά και το φίλαθλο κόσμο. Απομένει ωστόσο αυτό να γίνει και πράξη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey