Κιτρίνισε ο Ταρλάς! [pic]

01/04/2015 - 12:06 Τελευταία τροποποίηση στις 01/04/2015 - 12:38

Μια δυσάρεστη ανακάλυψη έκαναν το πρωί οι γεωπόνοι του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, βλέποντας το χλοοτάπητα σε μεγάλα σημεία του να έχει κιτρινίσει!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το φαινόμενο οφείλεται στο σκουλήκι καραφατμέ, που συνηθίζει να προσβάλλει τη ρίζα του χλοοτάπητα, αποχρωματίζοντάς τον. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο "SL" γεωπόνος του Δήμου Λέσβου, η δράση του συγκεκριμένου σκουληκιού έχει την ιδιότητα να επεκτείνεται ταχύτατα, διπλασιάζοντας ή ακόμα και τριπλασιάζοντας ανά ημέρα τις περιοχές του χλοοτάπητα που κιτρινίζουν και ξεραίνονται.

Τη δεδομένη στιγμή κύριο μέλημα της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα είναι να σταματήσει άμεσα η δράση της καραφατμέ και για το λόγο αυτό θα γίνει αργά το απόγευμα χρήση εντομοκτόνων χημικών, ενώ παράλληλα θα σταματήσει το πότισμα για 1-2 μέρες, μέχρι να γίνει εκ νέου ψεκασμός την Παρασκευή και να σιγουρευτούν οι γεωπόνοι ότι το σκουλήκι έχει εξοντωθεί.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κυριακάτικος αγώνας του Αιολικού με τον Πανελευσινιακό στον "Ταρλά" βρίσκεται στον αέρα, αφού κανείς δε γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο χλοοτάπητας του Σταδίου, που αποδεδιγμένα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένος. Η διοίκηση των "κυανόλευκων" βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με την ΕΠΟ, εξετάζοντας και την πιθανότητα της χρησιμοποίησης του "Κ. Κεντέρης" στο Λεκανοπέδιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey