Θετική εξέλιξη για το Γήπεδο Λουτρών

02/04/2015 - 11:56 Τελευταία τροποποίηση στις 02/04/2015 - 14:09
Ελπιδοφόρα εξέλιξη αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα κατατεθεί η σχετική εισήγηση για το Γήπεδο Λουτρών, που αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Leader». Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο πνοής, που θα δώσει πολλές λύσεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μυτιλήνης, το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια έντονο γηπεδικό πρόβλημα, με τις ανάγκες να είναι διαρκώς αυξανόμενες σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, μετά την άνοδο της ΑΕΛΚ στη Super League, αλλά και την επιστροφή του Αιολικού στις εθνικές κατηγορίες, σε συνδυασμό πάντα με την ανάπτυξη του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο.
 
Η αναβάθμιση του Γηπέδου Λουτρών αποτέλεσε την τελευταία τριετία μια από τις πρωταρχικές επιδιώξεις των δημοτικών αρχών και όλα δείχνουν πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να φαίνεται η αρχή του τέλους. Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός είχε εξάλλου δεσμευτεί προεκλογικά για τη στήριξη των αθλητικών υποδομών και δεδομένου ότι η μελέτη του Γηπέδου Λουτρών υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου, αξιολογήθηκε ως ώριμη από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Κατσαρό, φτάνοντας στο καταλληλότερο σημείο για την ένταξή της σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται στην επόμενη συνεδρίασή του  να ζητήσει από το σώμα την έγκριση της μελέτης για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα, εισηγούμενο ταυτόχρονα την προώθηση της πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Leader», που κλείνει στις 27 Απριλίου. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο Γήπεδο Λουτρών έχουν γίνει σταδικά αρχής γενομένης επί Δημαρχίας Νάσου Γιακαλή κάποιες επί μέρους εργασίες για την αναβάθμισή του, με την τρέχουσα φάση του έργου να προϋποθέτει την εγκατάσταση συνθετικού τάπητα τελευταίας γενιάς, αντί ποσού 250.000€.

Το Γήπεδο Λουτρών διαθέτει ήδη αναβαθμισμένα αποδυτήρια, έχει επίσης τοποθετηθεί κερκίδα, ενώ έχει εγκατασταθεί και ηλεκτροφωτισμός. Ο συνθετικός τάπητας ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει το "κερασάκι στην τούρτα". προσφέροντας σημαντικές λύσεις στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, αφού το Γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον τοπικό Αετό Λουτρών, που αποτελεί διαχρονικά μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά και από συλλόγους της Μυτιλήνης, που αναμφίβολα μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως τα Λουτρά απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της πόλης. Έτσι, θα αποσυμφορηθεί το Ενωσιακό της Θερμής, που "στεγάζει" μέχρι σήμερα πολλά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ειδικότερα της Μυτιλήνης, αλλά θα εξαλειφθούν και φαινόμενα που παρατηρούνται εσχάτως πολύ συχνά, να δηλώνουν ομάδες της Μυτιλήνης ως έδρα για τους επίσημους αγώνες τους είτε το "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου, είτε το Γήπεδο Αγίας Παρασκευής, είτε αντίστοιχα του Παπάδου.
 
Αξίζει να σηιμειωθεί ότι τα τελυταία χρόνια μπορεί να έχουν αναστείλει τη δράση τους ομάδες της πόλης όπως ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας, ο Αστέρας Νίκης ή η ΑΕ Μυτιλήνης, αλλά έχουν προστεθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα χρήσης των αθλητικών εγακατστάσεων της Μυτιλήνης τρεις ομάδες αναπτυξιακών ηλικιών της ΑΕΛΚ (Κ20, Κ17 και Κ15) με καθημερινές προπονήσεις, που σε συνδυασμό με την αποκλειστική χρήση του "Γεώργιος Σκούφος" από την πρώτη ομάδα της Καλλονής, λιγοστεύουν κατά πολύ τις διαθέσιμες ώρες προπόνησης για τα υπόλοιπα σωματεία. Παράλληλα, το γεγονός πως το Γήπεδο Αγίας Μαρίνας αφέθηκε κυριολεκτικά στη... μοίρα του τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο αγωνιστικός χώρος του, περιόρισε κατά μία τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός πόλης. Κάτι που θα αλλάξει από τη νέα χρονιά, αφού με την παρχώρηση του στον Αιολικό για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου, η εκπρόσωπος της Λέσβου στη Γ' Εθνική έχει δεσμευθεί για την πραγματοποίηση εκεί ενός αγώνα των τοπικών πρωταθλημάτων κάθε σαββατοκύριακο. 
 
Φυσικά, πέριξ της πόλης της Μυτιλήνης υπάρχουν δύο ακόμη γήπεδα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υποψήφιες λύσεις με την τοποθέτηση σε αυτά συνθετικού τάπητα. Το πρώτο είναι των Παμφίλων, στο οποίο επίσης επί Δημαρχίας Νάσου Γιακαλή έγιναν εργασίες επίστρωσης του αγωνιστικού χώρου, καθώς και τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού, απομένοντας μόνο η εξασφάλιση των πόρων για το συνθετικό τάπητα. Βέβαια, υποψήφιο παραμένει πάντα και το Γήπεδο Μόριας, που διαθέτει μεγάλο αγωνιστικό χώρο και κερκίδα, αλλά σίγουρα απαιτεί περισσότερες εργασίες αναβάθμισης. Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος Λέσβου είχε διαπραγματευτεί επιτυχώς την αγορά οικοπέδου στον Αφάλωνα για την κατασκευή γηπέδου στο χωριό, που ωστόσο κακώς ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.

Τέλος, ας μη λημσονούμε πως στο αναπτυξιακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" έχει ενταχθεί προς υλοποίηση φέτος το Γήπεδο Μεσοτόπου, για την τοποθέτηση και εκεί συνθετικού τάπητα, που αναμένεται να προσφέρει πολλαπλές λύσεις στα ποδοσφαιρικά σωματεία του Μεσότοπου, της Ερεσού, αλλά και της Άγρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey