Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ηρακλή και Αιγέα

13/04/2024 - 19:01 Τελευταία τροποποίηση στις 15/04/2024 - 15:53

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Ηρακλής και Αιγέας στον πρώτο αγώνα για την ανάδειξη του πρωταθλητή ΕΠΣ Λέσβου.

Στο κατάμεστο γήπεδο Ατσικής και με δεκάδες φίλους δίπλα του ο Αιγέας αν προηγήθηκε από νωρίς, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από ανατροπή των γηπεδούχων, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τέλος αν ήταν πιο συγκεντρωμένος θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής. Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα, με τον τίτλο να κρίνεται στον επαναληπτικό αγώνα στο «Μιχαλέλειο» γήπεδο Πλωμαρίου. 

Η ομάδα του Πλωμαρίου είχε τον πλήρη έλεγχο το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης όπου και προηγήθηκε, όμως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κινήθηκαν καλύτερα και έφτασαν στην ισοφάριση. Την πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή στο 10ο λεπτό ο Αιγέας την μετουσίωσε σε γκολ, καθώς μετά από προωθημένη του Καλαφάτη, ο Παράσχος Πρωτούλης εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Ηρακλή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με ψηλοκρεμαστό σουτ. Στο 18’ ο Ψάνης σούταρε από καλή θέση και με καλό οπτικό πεδίο, όμως ο Μοσχοβάς απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ και το σουτ του Κλούρα στο 21’ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ηρακλής από το 30ο λεπτό και έπειτα πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισορροπήσει στο 41ο λεπτό, ενώ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα σε δύο ακόμη περιπτώσεις. Στο 31’ ο Ζαχαρής πρόλαβε τον Πέτρου πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από θέση τετ α τετ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, σε μια φάση που τραυματίστηκε στην κάτω γνάθο ο γκολκίπερ του Αιγέα, ενώ στο 39’ μετά από σέντρα του Πέτρου, ο Μουρατίδης με σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 41’ ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Ατσικής μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μουρατίδης πάσαρε στον Φώτη Κρίκη, ο οποίος με τη σειρά του σέρβιρε με έξυπνο τρόπο στον Τζάτζαλο που βρέθηκε στο το ύψος του πέναλτι και με ωραίο «τακουνάκι» έκανε το 1-1.

Στο ημίχρονο ο Γεωργιάδης αντικατέστησε τον Ζαχαρή που δεν μπόρεσε τελικά να συνεχίσει στον αγώνα και μεταφέρθηκε στο με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λήμνου για περαιτέρω εξετάσεις αφού ζαλιζόταν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τερματοφύλακας είναι καλά στην υγεία του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και κέρδισαν πέναλτι στο 52' μετά από ανατροπή του Πέτρου από τον Γεωργιάδη. Ο Μουρατίδης από τα 11 βήματα έκανε την ανατροπή για τον Ηρακλή πετυχαίνοντας το 2-1. Η χαρά των Λημνιών διήρκησε λίγα λεπτά, αφού στο 58' ήταν η σειρά του Αιγέα να κερδίσει πέναλτι μετά από ανατροπή του Καλαφάτη εντός περιοχής. Ο Παράσχος Πρωτούλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μοσχοβα, όμως στη επαναφορά ο Ψάνης έστειλα τη μπάλα τα δίχτυα για το 2-2. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο τέρμα, με την ομάδα του Πλωμαρίου να πιέζει περισσότερο τον αντίπαλο της, μετρώντας μια μοναδική στιγμή με τον Θανάση Πρωτούλη στο 72' και ακόμη ανεπανάληπτες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη, ενώ νωρίτερα ο Γεωργιάδης κράτησε όρθιο τον Αιγέα σε προσπάθεια του Φώτη Κρίκη.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Μοσχοβάς, Κυφιδάκης, Μπαλτατζής, Παλάσκας, Τζάτζαλος, Κρίκης Φ., Ψυρούκης, Κρίκης Β., Πέτρου, Μουρατίδης(82'Γιαμαρέλος), Κρίκης Δ.

Αιγέας: Ζαχαρής(46'Γεωργιάδης), Κασάϊ, Κάλφας, Πρωτούλης Ι.(42'Βελούτσος Ι.), Σεκού, Ψάνης, Μιχαλάκης, Πρωτούλης Π., Κλούρας, Καλαφάτης, Πρωτούλης Θ.(72'Κόμβος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey