«Σφήνα» ΑΕΛΚ για φιλικό (7/9) και «φρένο» Γαληνού!

20/08/2014 - 18:24 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2014 - 18:34

tarlas_vip_2014_2Στην αρχή θεωρείτο κόντρα. Η συνέχεια ωστόσο με τα αμέτρητα επεισόδια μεταξύ Καλλονής και Αιολικού, κυρίως με αφορμή την επικυριαρχία τους στον «Ταρλά», δεν μπορεί να λογίζεται επ' ακριβώς ως τέτοια, αφού δεδομένα πια, το πρόβλημα της κοινής τους… συγκατοίκησης στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δημιουργείται εξαιτίας της «ιδιοκτησιακής» αντίληψης από την οποία διακατέχεται η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, σε ότι έχει να κάνει με τη χρήση του ανακαινισμένου «Ταρλά».

Τη «γηπεδική ραψωδία» αυτή, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια σαν «SL» να υποβαθμίσουμε ως δεδομένη προβληματική κατάσταση και για το λόγο αυτό αναδείξαμε ξανά, προ ημερών, την ιδανική προοπτική για το ίδιο το λεσβιακό ποδόσφαιρο που θα έδινε η διεξαγωγή ενός φιλικού στον «Ταρλά» μεταξύ των δύο ομάδων. Τα επεισόδια ωστόσο στη «ραψωδία» αυτή είναι συνεχή και το πιο χαρακτηριστικό γράφτηκε πριν από λίγες ώρες, όταν η ΠΑΕ ΑΕΛΚ ζήτησε παραχωρητήριο από το Δήμο Λέσβου για να πραγματοποιήσει φιλικό αγώνα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου (!) με ομάδα από τη γειτονική Τουρκία, στο Στάδιο Μυτιλήνης...

Η μικρή λεπτομέρεια που δυναμιτίζει ξανά το κλίμα, ειδικά από τη στιγμή που αγνοήθηκε σκοπίμως από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, είναι πως για την ίδια ημερομηνία, στις 7 Σεπτεμβρίου δηλαδή, έχει λάβει παραχωρητήριο από το Δήμο Λέσβου εδώ και αρκετές μέρες ο Αιολικός, για να πραγματοποιήσει το δικό του φιλικό προετοιμασίας μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Λέσβου. Και επισημαίνειται ότι αγνοήθηκε σκοπίμως, διότι ακόμα και αν δεν... υπέπεσε στην αντίληψη της ΠΑΕ ΑΕΛΚ το ότι ο Αιολικός έχει λάβει παραχωρητήριο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, σίγουρα θα έπρεπε να... θυμόταν τη δημόσια, αλλά και κατ' ιδίαν, πρόσκληση με δύο μάλιστα διαδοχικές επιστολές της διοίκησης της ομάδας της Μυτιλήνης, για ένα μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι εκείνη τη μέρα, στην οποία ωστόσο δεν απάντησε ποτέ.

Galinos_Spyros1Η κατάσταση μπορεί να δείχνει να ξεφεύγει μετά και από αυτήν την εξέλιξη, όμως δε φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα το νέο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος μίλησε στο «SL», ενημερώνοντας πολύ απλά ότι το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ απορρίφθηκε, δεδομένης της παραχώρησης του Σταδίου στον Αιολικό. Χαρακτηριστικά μάλιστα σημείωσε: «Εδώ και αρκετές ημέρες η διοίκηση του Αιολικού είχε ζητήσει να της δοθεί το Στάδιο για τη διεξαγωγή ενός αγώνα με ομάδα της Super League, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Μάλιστα ο Αιολικός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με τη χρήση του Σταδίου και από την ομάδα της Καλλονής, προσκάλεσε επίσημα την ΑΕΛΚ για ένα κοινό φιλικό παιχνίδι στις 7 Σεπτέμβρη, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει τις αγωνιστικές ανάγκες και των δύο ομάδων. Από τη στιγμή όμως, που το φιλικό αυτό δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ και με δεδομένο ότι ο Αιολικός έχει εδώ και μέρες στα χέρια του παραχωρητήριο για αυτή την ημερομηνία, προχωρώντας τις διαδικασίες για να φέρει στη Λέσβο κάποια άλλη ομάδα, ήταν αδύνατο -όπως καταλαβαίνετε- το Στάδιο να παραχωρηθεί εκ νέου και στην ΑΕΛΚ, που ζήτησε σήμερα να φιλοξενήσει στον Ταρλά κάποιον σύλλογο της Τουρκίας.»

Σε ερώτηση του «SL» για το αν η φετινή αγωνιστική περίοδος προμηνύεται... καυτή, λόγω των δυσκολιών που παρατηρούνται στη συνεννόηση και στην αναγκαστική συνύπαρξη ΑΕΛΚ και Αιολικού στον «Ταρλά», αλλά και της... απροθυμίας που παρατηρείται ξεκάθαρα πλέον από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για κάτι τέτοιο, ο κ. Γαληνος ήταν κατηγορηματικός: «Για εμάς, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Θα κάνουμε από την πλευρά μας οτιδήποτε απαιτείται, ώστε το ανακαινισμένο Στάδιο Μυτιλήνης να χρησιμοποιείται από όλους όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη, είτε πρόκειται για ομάδες ποδοσφαίρου, είτε για αθλητές άλλων αθλημάτων όπως ο στίβος, είτε για τους ίδιους τους πολίτες. Δεν επιθυμούμε να αποκλείσουμε κανέναν. Το Στάδιο εξάλλου ανακαινίστηκε από την Πολιτεία για όλους τους Λέσβιους. Επομένως με αυτό το σκεπτικό θα πορευθεί αυτή η δημοτική αρχή σε όλη τη διάρκεια της θητείας της...»  

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, όλα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα με τη «σφήνα» της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για τη χρήση του «Ταρλά» την ίδια ημέρα που προγραμματίζει ο Αιολικός πλέον δικό του φιλικό με άλλη ομάδα της Super League, καταδεικνύουν ξεκάθαρα πια ότι το πρόβλημα που υφίσταται δεν είναι απαραίτητα οι -ανύπαρκτες- διοικητικές σχέσεις μεταξύ Καλλονής και Αιολικού, αλλά η γενικότερη αντίληψη των παραγόντων της ΑΕΛΚ γύρω από το νέο «Ταρλά», ο οποίος -ας σημειωθεί εκ νέου- ανακαινίστηκε με χρήματα της Πολιτείας, αλλά τείνει να θεωρείται από την καλλονάτικη ΠΑΕ ως δική της... ιδιοκτησία. Και η συγκεκριμένη αντίληψη, για να προλάβουμε τα... οπαδικά παραληρήματα είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά, προσβάλει κυρίως τη νοημοσύνη μας ως πολίτες, όχι μόνο ως δημοσιογράφους ή φιλάθλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey