Τοποθέτηση Αστυρακάκη περί ορθολογικής χρήσης του "Ταρλά"

22/08/2014 - 09:05 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2014 - 11:23

astyrakakisΗ ΠΑΕ ΑΕΛΚ ζήτησε προχθές το απόγευμα, όταν και δημοσιοποίησε τη θετική απάντηση της Εσκισεχίρσπορ για μια φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, μια ξεκάθαρη απάντηση από τη δημοτική αρχή σχετικά με την (αρχική) της άρνηση να παραχωρήσει το γήπεδο για την τέλεση του φιλικού αυτού αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, μέλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και επανεκλεγείς με τον Σπύρο Γαληνό, τοποθετήθηκε αναλυτικά επ' αυτού, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η "ορθολογική χρήση του Σταδίου".

Μια εξέλιξη, που όλοι μας ευελπιστούμε να βάλει τέλος σε αυτόν τον "χαρτοπόλεμο", που είναι δεδομένο ότι έχει αρχίσει να κουράζει επικίνδυνα...

Αναλυτικότερα: "Προκειµένου να απαντηθούν κατευθυνόµενα, κακόβουλα και εν µέρει συκοφαντικά σχόλια, η νέα δηµοτική αρχή θέλει να επαναλάβει τις θέσεις της πάνω στη χρήση του Δηµοτικού Σταδίου Μυτιλήνης. Θέσεις οι οποίες ήταν και παραµένουν πάγιες και ξεκάθαρες. Το Δηµοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ανήκει σε όλο το λεσβιακό λαό και πρέπει να είναι ανοιχτό για να στεγάσει τις αθλητικές δραστηριότητες τόσο των δυο ποδοσφαιρικών σωµατείων που εκπροσωπούν τη Λέσβο στις εθνικές κατηγορίες όσο και των σωµατείων του στίβου.

Συγκεκριμένα το Δηµοτικό Στάδιο Μυτιλήνης έχει παραχωρηθεί µε την αρ. 141/2014 απόφαση Δ.Σ του ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισµού και Αθλητισµού Δήµου Λέσβου ως έδρα στην Π.Α.Ε Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής (Α.Ε.Λ.Κ) και στον Α.Ε.Π.Σ “ΑΙΟΛΙΚΟΣ” για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Τόσο στην παραπάνω απόφαση όσο και σε επιστολή που απεστάλη στην διοργανώτρια αρχή της Super League και κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ Α.Ε.Λ Καλλονής, αναφέρεται ρητά ότι “Εάν µετά τις κληρώσεις των πρωταθληµάτων υπάρχει σύμπτωση επίσηµων αγώνων των δύο οµάδων - πρωταθλήµατος και κυπέλλου - προτεραιότητα έχει πάντα η οµάδα που αγωνίζεται στη Super League, δηλαδή η Α.Ε.Λ.Κ. Στην περίπτωση αυτή ο Αιολικός θα χρησιµοποιεί τη δεύτερη δηλωµένη έδρα του. Επίσης, το ταρτάν του γηπέδου θα χρησιμοποιείται καθημερινά από τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο στίβο”.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την Π.Α.Ε ΑΕΛΚ και σε απάντηση κακόβουλων, κατευθυνόμενων και συκοφαντικών σχολίων, σε συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε παρουσία του αντιδηµάρχου Παιδείας, Πολιτισµού και Αθλητισµού Δήµου Λέσβου κ. Κώστα Αστυρακάκη, του Δηµάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού και µελών της επιτροπής σταδίου, προτάθηκε από το Δήµαρχο στη διοίκησή της, η δωρεάν χρήση (χρησιδάνειο) κατάλληλης δηµοτικής έκτασης, προκειµένου να κατασκευάσει τις δικές της αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η νέα δηµοτική αρχή είναι υπέρ της ορθολογικής χρήσης του γηπέδου µέσα σε ένα πλαίσιο αµοιβαίας συνεννόησης και συνεργασίας, αλλά και στην τήρηση των συµφωνηµένων αποφάσεων για την ανάδειξη του συνόλου του Λεσβιακού αθλητισµού."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey