Αθλητισμός σε καιρό καραντίνας!

20/11/2020 - 22:03 Τελευταία τροποποίηση στις 20/11/2020 - 22:56

Η πανδημία έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις απ' ότι περίμενε κανείς και το δεύτερο κύμα εξελίσσεται σε «τσουνάμι», με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βάλει φρένο, λαμβάνοντας συνεχώς νέα μέτρα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο αθλητισμός και από αρχές Νοεμβρίου έχουν μπει στον «πάγο» όλα τα αθλήματα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται μόνο τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στην Ελλάδα η Super League και η Basket League. Κανείς δεν γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι και η αβεβαιότητα σκεπάζει τι όποιες προβλέψεις θα μπορούσε να κάνει κάποιος.

Στην  ΕΠΟ έχουν στραμμένα τα βλέμματα στις εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 12 Δεκεμβρίου, όμως δεν αποκλείεται να πάρουν και νέα παράταση αν δεν ομαλοποιηθεί η γενικότερη κατάσταση. Επίσημη απόφαση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων δεν υπάρχει, ωστόσο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και αναλόγως την πορεία της πανδημίας του covid-19, ίσως ξεκινήσουν η Γ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ αναμένεται να γίνει σέντρα στην Super League 2, στη Football league, τα γυναικεία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και γενικότερα σε όλα τα αθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν το «SL» επικοινώνησε με πρόσωπα από τον χώρο του αθλητισμού, αναλύοντας το πώς επηρεάζει η όλη κατάσταση τον αθλητισμό, τις οικονομικές επιπτώσεις και το πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

dionysatos.jpg (770×563)

Θεαγένης Διονυσάτος (βοηθός προπονητή Αετού Λουτρών)

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για οριστική διακοπή και θέλω να πιστεύω ότι μετά τα Χριστούγεννα θα ξαναρχίσουν όλα τα πρωταθλήματα ανάλογα με τις εξελίξεις. Βέβαια όπως και να' χει η χρονιά θα πάει πίσω και ιδιαίτερα η Γ Ε Εθνική πιστεύω θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι μετά το κανονικό πρωτάθλημα υπάρχει και ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των πρωταθλητών για την άνοδο, το οποίο έχει 8 αγωνιστικές. Ακόμα και με εμβόλιμες αγωνιστικές που θεωρώ ότι σίγουρα θα έχουμε, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, φαντάζει τώρα πιο αναγκαίο από ποτέ να τηρηθούν οι υποσχέσεις τόσο από την ΕΠΟ όσο και από την πολιτεία, διαφορετικά πολλές ομάδες δεν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά. Υπάρχουν πολλές ομάδες στη Γ Εθνική με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά και τεχνικό τιμ που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Εύχομαι να λήξει σύντομα όλο αυτό και να καλυτερέψουν τα πράγματα.

Μάριος Δασκάλου (προπονητής γυναικείας ομάδας "Σαπφώ")

Ήμασταν  προετοιμασμένοι για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, όμως μας πρόλαβαν οι απαγορεύσεις. Είναι στενάχωρο όλο αυτό που βιώνουμε και επηρεάζει αρνητικά όλα τα αθλήματα. Έχουμε δώσει ατομικά προγράμματα στις αθλήτριες και κάθε εβδομάδα ελέγχουμε τα ποσοστά και τις αποδόσεις, ωστόσο η διακοπή μας πάει πίσω και έχει χαθεί αρκετό μέρος της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι εάν μέχρι τέλους Ιανουαρίου με Φεβρουάριο δεν έχουμε κάποια θετικά μηνύματα για έναρξη του πρωταθλήματος, το πλάνο το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει είναι η διεξαγωγή έστω ενός γύρου, έτσι ώστε να μην πάει στράφι η χρονιά. Είναι κρίμα για τις αθλήτριες, τα τεχνικά τιμ και τους παράγοντες να χαθεί όλη η σεζόν. Τώρα πρέπει να προσέχουμε όλοι να παραμένουμε ασφαλείς και εύχομαι να επιστρέψουμε ξανά στα γήπεδα με κανονικές συνθήκες.

almpanis-stratis-thiseas-basket1.jpg (770×563)

Στρατής Αλμπάνης (προπονητής Θησέα Παναγιούδας)

Η αλήθεια είναι πως για όλους μας είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που προσπαθούμε να την διαχειριστούμε κυρίως στο μυαλό μας γιατί η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εκτός από το να τηρούμε τα μέτρα. Όσο αφορά την ομάδα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά διότι δεν ξέρουμε πότε θα επιτραπούν ξανά οι προπονήσεις και πότε θα ξεκινήσουν και οι αγώνες, ήδη το διάστημα αποχής είναι πολύ μεγάλο που σημαίνει πως ότι χτίζαμε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και δύναμης έχει σχεδόν χαθεί. Τα κορίτσια έχουν πάρει πρόγραμμα ενδυνάμωσης με ασκήσεις χωρίς βάρη για το σπίτι στην προσπάθεια που κάνουμε να μην χαθεί εντελώς η προσπάθεια που καταβάλουν εδώ και 4 μήνες. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει όσο το δυνατό συντομότερα όλο αυτό και θα επανέλθουμε σταδιακά στην καθημερινότητα μας. Μέχρι τότε εύχομαι υγεία και δύναμη κυρίως ψυχική σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα ότι θα συνετιστούμε και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να το ξεπεράσουμε και αυτό.

papalopoulos-theodoros.jpg (770×563)

Θοδωρής Παπαλόπουλος (προπονητής Ολύμπου Αγιάσου)

Όλες οι ομάδες περιμένουμε τις εξελίξεις καi ευχόμαστε τουλάχιστον μετά τις γιορτές να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν όλα είναι καλά. Έχουμε δώσει ατομικά προγράμματα στους ποδοσφαιριστές για να γυμνάζονται όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει ένα περιθώριο τουλάχιστον 20 ημερών για μια μικρή προετοιμασία από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η επανέναρξη. Η χρονιά νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ακόμα και με εμβόλιμες αγωνιστικές. Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες ματώνουν οικονομικά καθημερινά και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν σοβαρά η πολιτεία, οι Δήμοι και όλοι οι φορείς και βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ο υπουργός αθλητισμού έχει ανακοινώσει την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα. Αν δεν γίνει τώρα πότε θα γίνει.

giakalis-uefa-a.jpg (770×533)

Θοδωρής Γιακαλής (προπονητής Αναγέννηση Γέρας)

Πάνω απ όλα προέχει η υγεία. Έπρεπε να σταματήσουν τα πρωταθλήματα διότι όπως βλέπουμε καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται και έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Φυσικά, η όλη κατάσταση έχει επιφέρει μεγάλη ζημιά στις ομάδες σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Μετά από μια πεντάμηνη διακοπή από το προηγούμενο lockdown, ξεκίνησαν τα σωματεία με όρεξη τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν, όμως το δεύτερο κύμα στην ουσία διέλυσε τη χρονιά. Για  μένα, αγωνιστικά η σεζόν είναι τελειωμένη γιατί όπως και να χει πριν τον Μάρτιο δύσκολα θα υπάρξει φυσιολογική ροή στα πρωταθλήματα. Οπότε ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να επανέλθει μετά από δύο διακοπές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χάνει τον ρυθμό του και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και αρκετοί τραυματισμοί κάτι το οποίο απεύχομαι. Το καλύτερο για όλους θα ήταν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν, όμως όπως όλα στην κοινωνία πάνε πίσω, ας πάει και το ποδόσφαιρο, αρκεί αν βγούμε απ όλο αυτό όσον το δυνατόν γρηγορότερα και με λιγότερες απώλειες.

giakoumis-sokratis.jpg (667×667)

Σωκράτης Γιακουμής (προπονητής Άθληση)

Δυστυχώς δεν προλάβαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και έχουμε μείνει μετέωροι χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό βέβαια μας επηρεάζει ψυχολογικά. Πότε και πως θα ξαναμπούμε στο γήπεδο; Πως αρχίσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις; Παρά τις δυσκολίες, θέλουμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν προσηλωμένοι, παραμένουμε στο αρχικό μας πλάνο, έχουμε δώσει τις οδηγίες που πρέπει στους αθλητές της ομάδας για να παραμείνουν ενεργοί όσο το δυνατόν περισσότερο και εύχομαι να επιστρέψουμε σύντομα σε ασφαλείς συνθήκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey