Όλες οι μεγάλες διοργανώσεις του 2024

24/12/2023 - 11:08 Τελευταία τροποποίηση στις 24/12/2023 - 11:14

Χρονιά γεμάτη αθλητική δράση θα είναι το 2024. Από το ποδόσφαιρο (δεσπόζει το Euro 2024) μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες που συγκεντρώνουν τους καλύτερους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Δείτε συνοπτικά τι περιλαμβάνει το καλεντάρι:

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ (13 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου)

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, γνωστό και ως Κόπα Αφρικα, είναι η μεγάλη διεθνής διοργάνωση ποδοσφαίρου στην Αφρική. Η Αίγυπτος είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στη διοργάνωση με επτά κατακτήσεις. Ακολουθούν το Καμερούν με πέντε τρόπαια και η Γκάνα έχει τέσσερις τίτλους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (2-18 Φεβρουαρίου, Ντόχα)

Είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή, αν και η συγκριμένη περιοχή είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (25άρας πισίνας) το 2014 και 9 τουρνουά στο πλαίσιο του World Aquatics Swimming World Cup από το 2012 μέχρι το 2021.

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROPA LEAGUE (22 Μαΐου, Δουβλίνο)

Θα είναι η πρώτη φορά που η πολυνίκης του θεσμού με επτά κατακτήσεις, Σεβίλλη, η οποία τερμάτισε 4η στον όμιλό της στο Champions League, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε την περσινή σεζόν στην Ουγγαρία.

ΤΕΛΙΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE (29 Mαΐου, OPAP Arena)

Ο τρίτος τελικός του Conference League θα γίνει σε ελληνικό γήπεδο, στην έδρα της ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τον τελικό του Champions League στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ (2-1).

ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE (1 Iουνίου, Γουέμπλεϊ)

EURO 2024 (14 Iουνίου – 14 Ιουλίου, Γερμανία)

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο θεσμός θα πραγματοποιηθεί σε γερμανικό έδαφος, ελπίζοντας ότι και η Εθνική μας θα πάρει την πρόκριση μέσα από τα play-offs και θα βρεθεί εκεί.

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ (14 Ιουνίου – 13 Ιουλίου, ΗΠΑ)

Η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί στο Εκουαδόρ, αλλά οι αρχές της χώρας επέλεξαν να μην το δεχθούν. Ενδιαφέρον εξέφρασαν το Περού και οι Ηνωμένες Πολιτείες με κερδισμένες τις δεύτερες.

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (2-7 Ιουλίου, ΣΕΦ)

Η Εθνική μας κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, ενώ στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά (ο πρώτος του ενός ομίλου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του άλλου) και οι νικητές θα παλέψουν στον τελικό της 7ης Ιουλίου για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου, Παρίσι)

Έχοντας ήδη φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 1900 και 1924, το Παρίσι θα γίνει η δεύτερη πόλη που θα έχει φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες τρεις φορές, μετά το Λονδίνο (1908, 1948, 2012).

Για πρώτη φορά, η Τελετή Εναρξης δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο Στάδιο, αλλά στον Σηκουάνα. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

mikriliga.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey