Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Boxing Day

24/12/2023 - 13:59

Για την πραγματική προέλευση της Boxing Day στη Βρετανία έχουν γραφτεί σειρά κειμένων, ωστόσο για τους φίλους του ποδοσφαίρου το στοίχημα αποκτά μία ιδιαίτερη ομορφιά εκείνη τη μέρα.

Η επόμενη μέρα των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα έντονη στα αγγλικά γήπεδα. Πλήρης αγωνιστική δράση με τις ομάδες της Premier League να προσφέρουν κάθε φορά μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Το στοίχημα ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επίκεντρο και η αδρεναλίνη πιάνει κόκκινο είτε βρίσκεσαι στις κερκίδα είτε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου. Ας δούμε όμως όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ιστορία της Boxing Day αλλά και τις ευκαιρίες που πιθανόν να συναντήσεις στους μεγάλους νόμιμους bookmakers στο διαδίκτυο.

Πως ξεκίνησε

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή και να εντοπίσουμε τις ρίζες της Boxing Day σίγουρα θα ταξιδέψουμε μακριά από το ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο για περισσότερα από 100 χρόνια και να δούμε την 26η Δεκεμβρίου ως μία μέρα μέρα γιορτής για τους Χριστιανούς κυρίως. Πρόκειται για τη μέρα που μάζευαν δώρα για τους φτωχούς, τα τοποθετούσαν σε κουτιά και τα μοίραζαν σε συνανθρώπους τους δείχνοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Στις μέρες μας η Boxing Day έχει να κάνει κατά πολύ με τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τις εκπτώσεις στα μεγάλα εμπορικά κέντρα του Νησιού. Η μέρα που πραγματοποιούνται τα σχέδια και οι προσδοκίες όλων όσων επιθυμούν να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βέβαια όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα εκείνη την ημέρα. Μία ποδοσφαιρική πανδαισία σε όλες τις κατηγορίες στη Βρετανία που αποθεώνει το άθλημα και αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους. Στοιχηματικά βέβαια κρύβει πάντα μεγάλες ευκαιρίες σε όσους ασχοληθούν σοβαρά με το αγαπημένο τους σπορ στις 26 Δεκεμβρίου.

Η ιστορία της στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Ανατρέξαμε αρκετές δεκαετίες πίσω για να βρούμε ίσως την αρχή στην ποδοσφαιρική Boxing Day στα αγγλικά γήπεδα. Δύο αγώνες το 1988 φαίνεται να σηματοδοτούν την έναρξη ενός θεσμού που έμελλε να χαρακτηρίζει τα αγγλικά πρωταθλήματα μέχρι και σήμερα. Οι αναμετρήσεις των Ντέρμπι – Μπόλτον και Γουέστ Μπρόμιτς – Πρέστον ήταν η απαρχή της Boxing Day στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του νησιού.

Πολλά είναι τα ιστορικά στοιχεία που συνοδεύουν τα παιχνίδια πρωταθλήματος την συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Γουέστ Μπρομιτς είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε αγωνιστικές την συγκεκριμένη μέρα. Μετράει 105 παιχνίδια και θετικό ρεκόρ με 52 νίκες 18 ισοπαλίες και 27 ήττες. Ακολουθεί αρκετά πιο πίσω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 97 αγώνες στην Boxing Day. Οι κόκκινοι διάβολοι ωστόσο είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους αυτή την ημέρα. Σε 97 αγώνες ‘έχουν ρεκόρ 52 νίκες, 18 ισοπαλίες και 27 ήττες και σύνολο πόντων 174. Για τους φίλους των στατιστικών και του στοιχήματος αυτές οι επιδόσεις μπορεί να λένε πολλά.

Για τους λάτρεις των αριθμών υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για την Boxing Day που κρύβουν το δικό τους ενδιαφέρον. Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ βρίσκονται δύο μεγάλα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Χάρι Κέιν και ο Ρόμπι Φάουλερ με 9 γκολ βάζουν τη δική τους υπογραφή στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Τα 66 γκολ που σημειώθηκαν τη σεζόν 1963-1964 ήταν τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ σε Boxing Day με χαρακτηριστικά σκορ τη νίκη της Φούλαμ με 10-1 επί της Ίπσουιτς και τη νίκη της Μπλάκμπερν με 8-2 επί της Γουέστ Χαμ. Από την καταβολή όμως της Premier League και μεταγενέστερα το μεγαλύτερο σκορ σε Boxing Day συνέβη στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λέστερ και τη νίκη των μπλε του Μάντσεστερ με 6-3.

enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey