Στις αρχές του 2024 σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας

01/01/2024 - 18:50

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους εκτιμάται ότι θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Ως γνωστόν η δίμηνη απαγόρευση της παρουσίας θεατών στα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου της Super League και Κυπέλλου εκπνέει στις 12 Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου πρέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας και αθλητισμού να εισαχθεί το συντομότερο δυνατόν προς ψήφιση από τη Βουλή αλλά και παράλληλα να διασφαλιστεί ότι τα γήπεδα θα ανοίξουν στα μέσα Φλεβάρη με τα μέτρα σε ισχύ, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr, καθώς και η εγκατάσταση στα γήπεδα καμερών υψηλής ευκρίνειας μέσω των οποίων θα εντοπίζονται οι ταραξίες. Αυτό αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση λόγω του χρόνου που χρειάζεται και για την εγκατάσταση και για τη λειτουργία τους, πέραν του θέματος του κόστους, του παρόχου κλπ.

Το μήνυμα που στέλνουν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση είναι ότι αν οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τότε θα παραταθεί και μετά τις 12 Φεβρουαρίου η απαγόρευση εισόδου θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Θα είναι όμως άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων από τις ΠΑΕ; Ίδωμεν…

Πηγή: soccerplus.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey