Στο «περίμενε» για τις κερκίδες του Σταδίου Πολιχνίτου

31/01/2024 - 19:48 Τελευταία τροποποίηση στις 31/01/2024 - 20:35

Σε ένα ζωτικής σημασίας αθλητικό έργο για τη Λέσβο, το Δημοτικό Στάδιο Πολιχνίτου, οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο, έναν χρόνο σχεδόν έπειτα από την γνωστοποίηση της έναρξης τους.

Τον Φεβρουάριο του 2023 ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο του Πολιχνίτου, ωστόσο οι μόνες εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα είναι ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου, το κόψιμο των κυγκλιδωμάτων περιμετρικά του γηπέδου, ενώ έχουν γκρεμιστεί και οι πάγκοι των ομάδων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε διαβούλευση σχετικά με την κατασκευή νέας κερκίδας ή την διατήρηση της υπάρχουσας. Όπως αναφέρουν στο sportlesvos, οι επιβλέποντες του έργου, η αρχική μελέτη προέβλεπε την κατασκευή νέας κερκίδας, η οποία θα είχε τρία λιγότερα διαζώματα, ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε να διατηρηθεί η υφιστάμενη στην οποία θα γίνουν παρεμβάσεις με σκοπό να θωρακιστεί και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με την στατικότητα. Επιπλέον, έχουν γίνει τροποποιήσεις από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στις αρχικές μελέτες και σε άλλα σημεία του έργου όπως στον φωτισμό και τους διαδρόμους του ταρτάν, ενώ για την ενίσχυση των υφιστάμενων κερκίδων θα εκτελεστούν εργασίες στις βάσεις τους.

Η μελέτη για τις υφιστάμενες κερκίδες βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης ή απόρριψης από το τεχνικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει μέσα τις επόμενες εβδομάδες. Αναλόγως την απόφαση του τεχνικού συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες είτε για τη διατήρηση των κερκίδων ή την ανακατασκευή τους όπως προβλέπει η αρχική μελέτη (σε περίπτωση απόρριψης) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. 

Σε ένα έργο πνοής για τον Λεσβιακό αθλητισμό που θα τηρεί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις πέρα από τα τοπικά ποδοσφαιρικά σωματεία και στους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου, έχει παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση, ωστόσο μετά την απόφαση του τεχνικού συμβουλίου αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες. 

Το sportlesvos επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών-Έργων κ. Γιώργο Αλάνη ο οποίος σημειώνει:

«Βρισκόμαστε εν αναμονή της συνεδρίασης του τεχνικού συμβουλίου για την έγκριση της μελέτης για τις κερκίδες. Η μελέτη για την διατήρηση των υφιστάμενων κερκίδων προβλέπει να γίνουν εργασίες στις βάσεις τους, ώστε να μην υπάρξει κάποιο θέμα με την στατικότητα. Αν εγκριθεί η μελέτη θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες τις κερκίδες για θα ακολουθήσουν και στον αγωνιστικό χώρο, το ταρτάν, τα αποδυτήρια και τα υπόλοιπα έργα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey