Έβαλε φωτιά στην κορυφή ο Αιγέας 1-2 τον Όλυμπο

29/10/2023 - 17:08 Τελευταία τροποποίηση στις 29/10/2023 - 18:15

Το ντέρμπι της Αγιάσου που ξεχώρισε από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου, βάφτηκε με τα χρώματα του Αιγέα, ο οποίος πανηγύρισε μεγάλη νίκη 1-2 απέναντι στον Όλυμπο, βάζοντας φωτιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Στην Αγιάσο, στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η δύναμη, με τον Όλυμπο να είναι πιο κινητικός και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0. Στο 4ο λεπτό το σουτ του Λαλά από πλεονεκτική θέση μετά από κάθετη του Πετρουζέλλη, κόντραρε σε αμυντικό. Στο 20ο λεπτό μετά από άστοχη έξοδο του Ζαχαρή, ο Χρυσάφης προσπάθησε να σκοράρει με ψιλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 28' υπήρξε ακυρωθέν τέρμα του Παράσχου Πρωτούλη από την πλευρά του Αιγέα. Στο 36’ ο Ζαχαρής αποσόβησε τον κίνδυνο μετά από διπλό σουτ του Βουρλή και δύο λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Βελούτσος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή του σουτ του Λαλά.

Με το σφύριγμα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από δεξιά με τον Χρυσάφη να σερβίρει στον Ξυνό, ο οποίος εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Αιγέας, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Παράσχο Πρωτούλη στο 56’, μετά από ασίστ του Καλαφάτη. Στο 77’ σε επανάληψη του πρώτου τέρματος, μετά από σέντρα ξανά του Καλαφάτη, ο επερχόμενος Αθανασούλης έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Πλωμαρίου, η οποία συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με τον Όλυμπο. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν 1-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Μουτζούρη.

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Διαγόρας που ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, καθώς μετά την ήττα του Ολύμπου παρέμεινε μόνος πρώτο, διατηρώντας το απόλυτο. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής καθάρισε από νωρίς τη νίκη απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας με το σκορ να είναι ήδη ημίχρονο 0-4 και τελικό αποτέλεσμα 1-6. Ο Γιώργος Τσομπανέλλης πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα στο 7’ και 26’ αντίστοιχα, ο Σαρίκης είχε σημειώσει το 0-2 ενδιάμεσα στο 21’ και ο Σεφουλάϊ στο 44’ το 0-4. Στο 69’ ο Σοφιάνης έκανε το 0-5 και ο Στρατής Χατζηκλειδαράς λίγο αργότερα το 0-6. Ο Γρούβας με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ σκόραρε για τον Αρίωνα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Μαρούλη. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Ζούζι.

Περίπατο έκανε και ο Αετός στο γήπεδο Παρακοίλων απέναντι στον Ανδρονικά 1-7. Η ομάδα των Λουτρών προηγήθηκε από νωρίς με σουτ του Βλαστέλλη και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ακολούθησαν ακόμη τρία τέρματα από τον Μιχάλη Τρεμούλα. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, το σουτ του Τουμπακάρη που απέκρουσε δύσκολα ο Σεπαρδάνης. Ο Γιάννης Κουνιάρης στο 45’ σημείωσε το πέμπτο τέρμα του Αετού και στο 65’ ο Θοδωρής Μαστέλλος μείωσε 1-5. Ο Νίκος Μωυσίδης στο 70’ έκανε το 1-6 και ο νεαρός Δουκάκης στο 82’ έκλεισε τα σκορ στο 1-7.

Στη Φίλια μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάριος Καραγιάννης με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Γέρας, όμως ο Κώστας Κρητικός με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15’ ισοφάρισε 1-1. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αλαγιάννης έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους 2-1 και στο 70’ ο Κρητικός κλείδωσε τη νίκη πετυχαίνοντας 3-1. Ο Θωμάς Παπαδόπουλος στο 82’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στη Μόρια ο Κεραυνός πήρε σπουδαία νίκη 2-0 κόντρα στον Αλκιβιάδη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν τον δρόμο προς τη νίκη στο 40ο λεπτό με το σουτ του Αγριτέλλη και ολοκλήρωσαν το έργο τους στο 90+ με ωραία ατομική προσπάθεια του Μπεζίου Αμπελχανί.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey