Ο Αετός «φρέναρε» τον Διαγόρα

12/11/2023 - 17:15 Τελευταία τροποποίηση στις 12/11/2023 - 20:42

Φωτογραφία από τον αγώνα Αετός Λουτρών-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Α ΕΠΣ Λέσβου το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, με τον Αετό και τον Διαγόρα στο μεγαλύτερο ντέρμπι της ημέρας να μένουν στο 1-1. Νίκες μέτρησαν ο Αιγέας, ο Όλυμπος, η Αναγέννηση Γέρας και ο Αρίων Μήθυμνας.

Στο γήπεδο Λουτρών ο Διαγόρας υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα να «φλέγεται». Η ομάδα της Αγία Παρασκευής νιώθει πλέον την ανάσα του Ολύμπου και του Αιγέα που βρίσκονται στο -1, ενώ παρέμεινε και η διαφορά των τριών πόντων από τον Αετό.

Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 9ο λεπτό με το αυτογκόλ του Καραμήτρου, ο οποίος μετά από σέντρα του Βλαστέλλη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από λάθος απομάκρυνση. Στο 25’ ο Σεφουλάϊ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε νικήσει τον Παπαλόπουλο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βλαστέλλη καρδιοχτύπησε τον Κουμπά, όμως το μακρινό σουτ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Η ισοφάριση για τον Διαγόρα ήρθε στο 37’, με τον Γιώργο Τσομπανέλλη να πληγώνει την παλιά του ομάδα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σεφουλάϊ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κυκλοφόρησαν την μπάλα στο κέντρο, με τον Διαγόρα να περιορίζει μετά το 70’ τον αντίπαλο του και να δημιουργεί σε δύο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα, χωρίς ωστόσο ευτυχή κατάληξη. Μετά από ασυνεννοησία του Κουμπά και Κριπιντίρη στο 76’, ο Κουνιάρης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση, με τον Ματθαίου να απομακρύνει προ κενής εστίας.  Στο 90’ ο Παπαλόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Χατζέλλη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για περίπτωση πέναλτι σε βάρος του Δουκάκη.

Στα Παράκοιλα ο Όλυμπος επικράτησε άνετα 0-5 κόντρα στον Ανδρονικά. Ο Τόλης Λαλάς στα 30’’ με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και ότι δεν κατάφερε στο πρώτο λεπτό, το πέτυχε στο αμέσως επόμενο, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Νίκος Πολύζος στο 7ο λεπτό έκανε το 0-2 και ο Γρηγόρης Ξυνός στο 35’ με ψιλοκρεμαστό σουτ το 0-3. Στ 49’ ο Λαλάς ξανά πέτυχε το 0-4 και ο Χρήστος Μουτζούρης στο 68’ το τελικό 0-5.

alkiviadis-anagennisisgeras-2023-24_1-4.jpg (1126×623)

Φωτογραφία από τον αγώνα Αλκιβιάδης-Αναγέννηση Γέρας

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο για τον Γιώργο Μανούσο στο γήπεδο Κάτω Τρίτους, με τρία τέρματα στο 4’, 16’ και 24’ αντίστοιχα. Στο 56' η Αναγέννηση έφτασε στο 0-4 με το αυτογκόλ του Σταυρινού. Ο Αλκιβιάδης μείωσε στο τελικό 1-4 στο 72’ με τον Κιούρκο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αλκιβιάδη στο πρωτάθλημα.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Αιγέας 0-2 στην έδρα της Φίλιας. Η ομάδα του Πλωμαρίου προηγήθηκε 0-1 με την κεφαλιά του Καλαφάτη στο 40’, ενώ είχε και τρία δοκάρια στο πρώτο μέρος με τους Ψάνη στο 3’, Μιχαλάκη στο 8’ και Σεκού 30’. Το 0-2 έγινε στο 83’ με την κεφαλιά του  Ακίνδυνου Κασάϊ. Ο Αιγέας είχε και τέταρτο δοκάρι με τον Ψάνη, ενώ για τους γηπεδούχους το δοκάρι σημάδεψε ο Ιντζές. στο 72'.Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Σεκού και τον Θωμά Παπαδόπουλο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα.

zouzi-kleanthis-arion-2-23-24.jpg (987×467)

Ο σκορερ του Αρίωνα Μήθυμνας Κλεάνθης Ζούζι

Στην πρωινή αναμέτρηση στο γήπεδο Θερμής ο Αρίων Μήθυμνας επικράτησε 1-2 απέναντι στον Κεραυνό Αφάλωνα. Οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το 51ο λεπτό όπου άνοιξαν το σκορ με ατομική προσπάθεια του Στρατή Χριστοδούλου. Στη συνέχεια ο Κεραυνός οπισθοχώρησε και το πλήρωσε, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την ανατροπή μέσα σε 15 λεπτά. Στο 61’ μετά από αδράνεια στην άμυνα, η μπάλα κόντραρε στον Κλεάνθη Ζούζι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 66’ ο ίδιος παίκτης με σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 1-2. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στην επίτευξη των δύο τερμάτων από τον Κλεάνθη Ζούζι, ο οποίος τα αφιέρωσε στον αδικοχαμένο αδελφό του Χρήστο Ζούζι.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey