Νίκη «ανάσα» για τον Ανδρονικά 2-1 τον Αλκιβιάδη

02/12/2023 - 17:06 Τελευταία τροποποίηση στις 02/12/2023 - 19:16

Φωτογραφία από τον αγώνα Αιγέας-Αρίων Μήθυμνας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Α ΕΠΣ Λέσβου με την διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου ο Ανδρονικάς πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Αλκιβιάδη 2-1 και απέκτησε πλεονέκτημα στην μάχη της παραμονής. Η ομάδα των Παρακοίλων πήρε κεφάλι στο σκορ με την κεφαλιά του Τσίγκα στο 35', μετά από σέντρα του Αγριτέλλη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ανήφορος με ωραία ατομική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στη γωνία, ισοφαρίζοντας 1-1 για τον Αλκιβιάδη. Στο 73’ ο Αγριτέλλης με σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια με τον Τσίγκα στο 78’ και τον Γιώργο Σαμπάνη στο 90ο λεπτό.

Ο Όλυμπος επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό σκορ 1-5 στο γήπεδο Παπάδου. Ο Τόλης Λαλάς πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα στο 5και 18’ αντίστοιχα και ο Στρατής Πολύζος μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου σημείωσε χατ-τρικ. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με την ομάδα της Γέρας να πετυχαίνει το γκολ της τιμής με τον Χατζηγεωργίου στο 65’. Ο Όλυμπος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νίκου Πολύζου λίγο πριν το τέλος. Σημειώνεται ότι αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας ο παίκτης του Ολύμπου Χρήστος Μουτζούρης.

Ο Διαγόρας με γκολ του Σοφιάνη από το 5ο λεπτό, μετά από ασίστ του Ορέστη Ντέντια, προσπέρασε και το εμπόδιο του Κεραυνού και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην κορυφή με 25 βαθμούς. Από την πλευρά του Κεραυνού ο Κατσακούλης στο 49’ με μακρινό σουτ τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Κουμπά.

Στα Λουτρά ο Αετός κατέκτησε σπουδαία νίκη με ανατροπή 3-1 κόντρα στη Φίλια. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 17ο λεπτό με το σουτ του Κώστα Κρητικού. Ο Αετός άγγιξε την ισοφάριση στο 35ο λεπτό, το πλασέ όμως του Ταξιάρχη Μανούσου κατέληξε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλαστέλλη. Ο συνήθης ύποπτος Βλαστέλλης από τα 11 βήματα έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους και ο Κουνιάρης στις καθυστερήσεις κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τον Αετό, σκοράροντας  για το τελικό 3-1. Η Φίλια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαντζουράνη.

Ο Αρίων έμεινε όρθιος στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Αιγέα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Παπάζογλου. Οι Πλωμαρίτες προειδοποίησαν με το δοκάρι του Καραμπέτσου στο 16' και άνοιξαν το σκορ στο 54’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παράσχου Πρωτούλη μετά από ανατροπή  του Μιχαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι με τον σκορερ. Στο 70’ ο Αθανασούλης απλοποίησε τα πράγματα για τον Αιγέα πετυχαίνοντας δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Στο 83’ ο Μιχαλάκης από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey