«Κόλλησαν» στο μηδέν Αετός και Αιγέας

16/12/2023 - 17:32 Τελευταία τροποποίηση στις 16/12/2023 - 17:54

Φωτογραφία από τον αγώνα Αετός-Αιγέας

Ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική του 2023 στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Λέσβου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, με τους αγωνιστικούς χώρους να έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε και τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται στις προσπάθειες τους.

«Σκληρό» καρύδι αποδείχθηκε ξανά ο Αετός, ο οποίος μετά τον Διαγόρα, στέρησε δύο βαθμούς και από τον Αιγέα. Οι Πλωμαρίτες στο τελευταίο εικοσάλεπτο έγιναν πιο δραστήριοι επιθετικά, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Κλεομένης Παπαλόπουλος κράτησε όρθια την ομάδα του, η οποία παρέμεινε αήττητη στην έδρα της.

Στο πρώτο μέρος ο Αετός μέτρησε δύο καλές στιγμές, με το σουτ του Δουκάκη από πλάγια θέση χωρίς να απειληθεί ο Ζαχαρής και ένα τετ α τετ του Κουνιάρη, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ με τον Μιχαλάκη στο 25’, όμως ο Αγριμάκης επενέβη σωτήρια στο σουτ του αντιπάλου εξ’ επαφής, ενώ νωρίτερα ο Γιάννης Βελούτσος σούταρε από μακριά και τη μπάλα να περνάει πάνω από την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, όμως μετά το 70’ ο Αιγέας αύξησε την πίεση του απέναντι στον Αετό που προσπάθησε να απαντήσει με αντεπιθέσεις. Στο 69’ στην διεκδίκηση της μπάλας από τον Παράσχο Πρωτούλη εντός μικρής περιοχής, αυτή κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. ‘Ένα λεπτό αργότερα μετά από σέντρα του Μιχαλάκη, ο Ψάνης επιχείρησε ωραίο σουτ, με τον Παπαλόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά και τον επερχόμενο Σεκού να στέλνει τη μπάλα άουτ προ κενής εστίας. Στο 82’ στο μακρινό σουτ του Καραμπέτσου ο Παπαλόπουλος είπε ξανά όχι, όπως και στο σουτ του Μιχαλάκη στην επόμενη φάση. Μετά το τελικό 0-0 ο Αιγέας άφησε δύο πολύτιμους πόντους στο γήπεδο Λουτρών στην μάχη του τίτλου και στρέφει πλέον την προσοχή του στο ντέρμπι κορυφής με τον Διαγόρα.

«Έβρεξε» γκολ, στο γήπεδο Παρακοίλων, με τον Αρίωνα να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη 4-6 και να περνάει μόνος πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Κλεάνθης Ζούζι  μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 23’ με την κεφαλιά του Διαμαντή Ράμα και τα έκαναν τρία με τον Βουρσούκη δύο λεπτά αργότερα. Ο Ανδρονικάς μείωσε 1-3 με τον Τσίγκα, όμως ο Ράμα πάλι στο 36’ έκανε το 1-4. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2-4 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσίγκα. Στο 46’ ο Ζούζι ξανά σκόραρε για το 2-5, όμως ο Γιώργος Σαμπάνης με δύο τέρματα στη συνέχεια μείωσε 4-5 και έδωσε ξανά νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Γρούβας στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 4-6.

Μονόλογος για τον πρωτοπόρο Διαγόρα στο γήπεδο του Κάτω Τρίτους απέναντι στον ουραγό Αλκιβιάδη με τελικό αποτέλεσμα 0-7. Πολλά χαμένα τετ α τετ για τους φιλοξενούμενους και ένα δοκάρι στο 10’ μετά την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τσομπανέλλη, ενώ με το σκορ στο 0-0 είχε χαμένο τετ α τετ και ο Κιούρκος από την πλευρά των γηπεδούχων. Το 0-1 έγινε στο 35’ από έναν πρώην παίκτη του Αλκιβιάδη, τον Χατζηβαγιάννη. Ο Στρατής Χατζηκλειδαράς στο 39’ έκανε το 0-2 και ο Χατζηβαγιάννης ξανά στο 45’ το 0-3. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής συνέχισε να σκοράρει και στο δεύτερο μέρος. Στο 58’ ο Γιώργος Τσομπανέλλης σημείωσε το 0-4 με πέναλτι, ο Σοφιάνης πέτυχε το 0-5 και 0-6 αντίστοιχα και το 0-7 ο Σαρίκης στο 85’. Στο 53’ ο Γιώργος Τσομπανέλλης σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι. Ο Διαγόρας θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή μετά την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής και βρίσκεται πλέον στο +3 από τον δεύτερο Αιγέα, πριν την μεταξύ τους «μάχη» την επόμενη αγωνιστική στο Πλωμάρι.

gera-keraunos-2023-24+3-0.jpg (1170×608)

Φωτογραφία από τον αγώνα Αναγέννηση Γέρας-Κεραυνός Αφάλωνα

Η Αναγέννηση Γέρας πήρε σπουδαία νίκη 3-0 απέναντι στον Κεραυνό, στο ντέρμπι παραμονής. Ο Καραγιάννης άνοιξε το σκορ στο 37’ και ο ίδιος παίκτης έδωσε στο 51’ αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Στο 69’ ο Σαμιώτης κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του, ενώ στο 55’ η Αναγέννηση είχε και δοκάρι με τον Βλάμη. Οι δύο ομάδες μοιράζονται τώρα από 9 βαθμούς.

Νικηφόρο πέρασμα για τον Όλυμπο από το γήπεδο της Φίλιας 0-3. Ο Παναγιώτης Χρυσάφης με πλασέ στο 17’ σημείωσε το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ο Τόλης Λαλάς στο 48' με ψιλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-2 και ο Χρυσάφης με τον ίδιο τρόπο στο 55’ το 0-3. Ο Όλυμπος πέρασε στην τρίτη θέση μετά την «λευκή» ισοπαλία στο γήπεδο Λουτρών.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey